2024-05-27

Студенти ФФКС стали переможцями Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді

Спортсмени секції веслування на байдарках і каное факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали володарями комплекту нагород Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років, що проходив в Умані. Студенти політехніки вибороли чотири золотих, чотири срібних та дві бронзові медалі на різних дистанціях.

Студенти ФФКС стали переможцями Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді

У період з 22 по 26 травня 2024 року в місті Умань Черкаської області відбулися змагання Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років. На змаганнях в різних категоріях за першість змагалися понад 300 спортсменів із різних куточків нашої країни, які продемонстрували відмінну фізичну форму у протистояннях з досвідченими суперниками.

На змаганнях у складі збірної команди Полтавської області з веслування на байдарках і каное Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка представляли спортсмени секції веслування на байдарках і каное факультету фізичної культури та спорту, які вибороли чотири золотих, чотири срібних та дві бронзові медалі на різних дистанціях. Студенти Полтавської політехніки продемонстрували відмінні результати наполегливих тренувань та підтвердили статус чемпіонів України.

Золотими, срібними та бронзовими призерами змагань стали:

  • Тімченко Альона, студентка групи 101-ФР факультету фізичної культури та спорту – золота медаль на дистанції с4 500; срібна медаль на дистанції с2 200; бронзова медаль на відстані с2 500 м;
  • Негря Карина, студентка групи 203-ФС факультету фізичної культури та спорту– золота медаль на дистанції с2 200; золота медаль на дистанції с2 1000; срібна медаль на дистанції с4 200; бронзова медаль на дистанціях с4 200 та с4 500;
  • Лужецький Даниіл, студент групи 203-ФС факультету фізичної культури та спорту – срібна медаль на відстані с4 500;
  • Литвиненко Тарас, студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту – золота медаль на дистанції с4 500; срібна медаль на дистанції с2 200mix.

Змагання Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років мали відбірковий характер - переможці візьмуть участь у Чемпіонаті Європи, що відбудеться 27 -30 червня 2024 року у столиці Словаччини та Чемпіонаті світу, що пройде з 17 по 21 липня 2024 року у болгарському місті Пловдиві.

Пишаємося переможцями, зичимо міцного здоров’я, спортивного ентузіазму, нових вагомих здобутків у підкоренні спортивних вершин!

Нагадаємо, нещодавно магістрантка політехніки стала золотою і срібною призеркою ІІ етапу Кубку світу з веслування на байдарках та каное.

Раніше спортсмени політехніки стали золотими та срібними призерами Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное, стали золотими призерами Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон», а студентка ФФКС виборола повний комплект нагород Кубку України з веслування на човнах «Дракон».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»