2024-06-12

Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка ознайомилися з інноваційними локаціями Полтавської політехніки

У рамках освітнього візиту Полтавську політехніку відвідали студенти Навчально-наукового інституту геології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Учасники делегації відвідали низку інноваційних лабораторій та ключових науково-освітніх локацій університету, ознайомившись з найсучаснішим обладнанням та побувавши на унікальному буровому майданчику з єдиною в Україні навчальною стендовою мобільною буровою установкою KREMCO-750.

Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка ознайомилися з інноваційними локаціями Полтавської політехніки

У рамках підписаних угод про науково-освітню співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка провідні заклади вищої освіти вже багато років поспіль успішно реалізують програму академічної мобільності для студентів Навчально-наукового інституту геології університету - партнера.

10 червня 2024 року до багатопрофільного класичного університету з освітнім візитом завітала група студентів третього курсу спеціалізації «Геологія нафти і газу» Навчально – наукового інституту геології Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з доктором геологічних наук, професором кафедри геології нафти і газу Віктором Нестеровським та керівником ГО «Спілка геологів України», доктором геологічних наук, професором, завідувачем кафедри геології нафти і газу Віктором Огаром.

Делегацію зі столичного університету-партнера особисто привітав ректор, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

«Продовжуємо реалізовувати академічну мобільність студентів із провідними університетами України!

З великим задоволенням поспілкувався із нашими гостями, приємно відзначити, що молодь відкрита до спілкування, вмотивована на якісне опанування професії, а головне – бачить великі перспективи розвитку України!

Такі зустрічі є важливими для вивчення кращих практик університетів України, такі комунікації об’єднують нашу країну, роблять Україну ще сильнішою! У нас одна мета – Перемога України на усіх фронтах!

Переконаний, що така практика обміну досвідом між провідними університетами мотивуватиме молодь на опанування сучасних знань та усвідомлення важливості обраного ними фаху. Тому будемо неодмінно продовжувати такі візити задля того, щоб якісно підготувати нову генерацію фахівців, готових сумлінною працею забезпечувати відновлення і енергетичну незалежність нашої України!

Дякуємо Збройним Силам України за можливість працювати та навчатися, а нашій вмотивованій молоді за те, що залишаєтесь вдома і здобуваєте вищу освіту у рідній країні. Завжди відкриті до співпраці! Все буде Україна!» – наголосив ректор.

Для гостей Полтавської політехніки провели кампус-тур, під час якого студенти та науково-педагогічні працівники КНУ імені Тараса Шевченка ознайомилися з інноваційними аудиторіями університету, представленим унікальним обладнанням, дізналися про перспективи у якісній практичній підготовці і працевлаштуванні майбутніх професійних кадрів нафтогазової галузі, здатних забезпечувати енергетичну незалежність повоєнної України.

«Щиро дякуємо адміністрації та науково-педагогічному і студентському колективу Полтавської політехніки за гостинність, ми вже не вперше буваємо у стінах вашого університету, з кожним разом побачене ще більше приємно вражає. Маємо можливість обмінюватися набутим досвідом і напрацюваннями з нашими колегами, а студенти - ознайомитися з найновішими технологічними трендами та поспілкуватися з однодумцями», - прокоментував доктор геологічних наук, професор кафедри геології нафти і газу Київського національного університету імені Тараса Шевченка Віктор Нестеровський.

Майбутні геологи відвідали унікальні лабораторії Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки, побували у віртуальному тренінговому центрі з буріння, у лабораторії промивальних рідин та бурових розчинів, а також в лабораторіях 3D моделювання, 3D проєктування та 3D візуалізації, ознайомились з потужним програмним забезпеченням лабораторії цифрових двійників Siemens.

Крім того, студенти із величезним захопленням відвідали навчальний нафтогазовий полігон ННІ нафти і газу Полтавської політехніки та унікальний буровий майданчик з єдиною в Україні навчальною стендовою мобільною буровою установкою KREMCO-750. Майбутні фахівці ознайомилися із технологічними процесами видобутку нафти, які завдяки відмінній матеріально-технічній базі університету, повністю відповідають технологіям на діючих свердловинах.

Студентська молодь університету-партнера також ознайомилася з експозиціями інтерактивного Музею науки Національного центру «Мала академія наук України» у Полтавській політехніці, занурилася у неповторну атмосферу колишнього Інституту шляхетних дівчат у стінах Народного музею історії університету імені Надії Кочерги. Молоді люди дізналися чимало цікавих фактів з життя відомого на увесь світ полтавського вченого – винахідника, чиї мрії про підкорення космосу та польоти до Місяця здійснилися – Юрія Кондратюка, перегорнули сторінки динамічного розвитку багатопрофільного класичного Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Під час ознайомлення з університетом, у Студентському хабі відбулась зустріч студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де вони мали змогу поспілкуватися, обмінятися корисними практичними кейсами, враженнями від навчання за обраною спеціальністю та розповісти один одному про рідні заклади вищої освіти.

У рамках конструктивного діалогу президент Студентського парламенту, студент факультету філології, психології та педагогіки Валерій Левченко презентував присутнім багатовекторну діяльність органів студентського самоврядування Полтавської політехніки, окресливши основні аспекти благодійної, волонтерської діяльності студентів університету, який з перших днів повномасштабного вторгнення став прикладом незламності, активно допомагаючи університетам-партнерам у зоні бойових дій.

На завершення освітнього візиту учасники делегації подякували за гостинність, відкритість до плідної науково-освітньої співпраці та конструктивного діалогу у сфері підготовки високопрофесійних кадрів для нафтогазової промисловості.

За словами керівника ГО «Спілка геологів України», доктора геологічних наук, професора, завідувача кафедри геології нафти і газу Навчально – наукового інституту геології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Віктора Огара, побачене в стінах Полтавської політехніки приємно вражає своєю масштабністю та максимальною залученістю до освітнього процесу, а унікальні навчальні лабораторії дають можливість студентській молоді формуватися конкурентоспроможними професіоналами своєї справи.

«Від імені студентства Полтавської політехніки та членів студентського відділення SPE щиро дякуємо за те, що завітали до нашого університету та наживо побачили широкі можливості для молодих професіоналів, про які можна говорити годинами, проте все ж таки варто самостійно оцінити наш спільний потенціал.

Разом з вами ми провели ще один чудовий день, який зафіксує у календарі Полтавської політехніки наше тепле спілкування, позитивні емоції та залишить гарні спогади зі студентського життя. Готові й надалі ділитися практичними кейсами, напрацюваннями і підтримувати будь-які освітні, наукові та волонтерські ініціативи, можете сміливо розраховувати на нашу допомогу», - наголосив голова студентського відділення SPE Полтавської політехніки, аспірант Андрій Бучинський та запросив студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка долучитися до ініційованого студентським відділенням SPE Полтавської політехніки масштабного практикорієнтованого івенту, що невдовзі відбудеться на базі університету.

Відзначимо, що Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у співпраці з провідними українськими та європейськими університетами-партнерами постійно розвиває та удосконалює програми внутрішньої та міжнародної академічної мобільності для студентів.

Нагадаємо, нещодавно студенти Харківського політехнічного інституту відвідали Полтавську політехніку.

Раніше здобувачі і викладачі нафтогазового профілю отримали можливість навчатися у новому тренінг-центрі Wellsite Digitalнауковці Полтавської політехніки видали підручник для фахівців нафтогазових та гірничих спеціальностейкерівник студентського осередку SPE Полтавської політехніки провів заняття на навчально-науковому полігоні «Буровий майданчик»члени SPE провели у політехніці нетворкінг-зустріч з представниками компанії «Геосинтез Інженірінг».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»