2024-02-29

Студенти Харківського політехнічного інституту відвідали Полтавську політехніку

Студенти Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на запрошення студентського відділення SPE Полтавської політехніки завітали до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Харків’яни відвідали кампус-тур, ознайомилися з сучасною матеріально-технічною базою університету, буровим устаткуванням та лабораторіями, поспілкувалися зі студентством і обговорили плани подальшої співпраці.

Студенти Харківського політехнічного інституту відвідали Полтавську політехніку

28 лютого у Полтавській політехніці відбулась зустріч студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» і Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», ініційована студентським відділенням SPE Полтавської політехніки.

Делегацію з Харкова особисто привітав ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

«Приємно, що в нас є така ініціативна команда студентів!

Велика вдячність усім харків’янам і Збройним Силам України за мужність та незламність! Студенти ХПІ теж герої, адже залишилися в Україні й впевнено бачать себе на Батьківщині, навіть попри те, що змушені вчитись у змішаному форматі. Після Перемоги роботи буде нереально велика кількість і фахівці потрібні уже зараз.

Усі ми продовжуємо робити добру справу попри виклики сьогодення і реалізуємо принцип академічної мобільності всередині нашої країни, і з великою радістю підтримуємо наших друзів!

Студенти ХПІ з нашими студентами обмінялися досвідом, дізналися про наукові та освітні можливості нашого університету.

Я сам дотримуюся принципу, що треба відвідувати університети інших міст та обмінюватися з колегами практичним досвідом, думками, розвивати можливості.

Готові підтримати будь-які ваші нові ініціативи та пропозиції стосовно співпраці між університетами, з нашим SPE, з нашими студентами. Ми відкриті й надалі допомагатимемо місту-герою Харкову! Все буде Україна!» – наголосив ректор і запросив студентів ХПІ на міжнародний галузевий форум, який щорічно проходить на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Для гостей Полтавської політехніки провели кампус-тур, під час якого студенти ознайомилася з інноваційними аудиторіями університету, обладнанням, дізналися про унікальні можливості у підготовці і працевлаштуванні фахівців нафтогазової галузі, здатних забезпечувати енергетичну незалежність, відвідали єдину в Україні навчальну стендову мобільну бурову установку і, звісно, завітали до офісу SPE Полтавської політехніки.

«Дякуємо вам за те, що прийняли наше запрошення. Сьогодні ви побачили наш університет вживу. Сьогоднішній день був цікавим не тільки для вас, а і для нас. Тож ми вам щиро вам вдячні. Якщо у вас є якість пропозиції чи ідеї щодо співпраці – ми завжди відкриті до співробітництва, завжди підтримаємо та допоможемо», – додав голова студентського відділення SPE Полтавської політехніки, аспірант Андрій Бучинський.

Нагадаємо, здобувачі і викладачі нафтогазового профілю отримали можливість навчатися у новому тренінг-центрі Wellsite Digital, науковці Полтавської політехніки видали підручник для фахівців нафтогазових та гірничих спеціальностей, керівник студентського осередку SPE Полтавської політехніки провів заняття на навчально-науковому полігоні «Буровий майданчик», члени SPE провели у політехніці нетворкінг-зустріч з представниками компанії «Геосинтез Інженірінг».

Нещодавно у політехніці презентували Програму академічних обмінів імені Фулбрайта.

Раніше до Полтавської політехніки завітало студентство Чернігівської політехніки, Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з АТ «Укргазвидобування» і профільними університетами, започаткувала співпрацю з Харківською державною академією культури.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»