2024-06-17

Студенти Полтавської політехніки зустрілися з п’ятиразовим чемпіоном світу з таїландського боксу, випускником факультету фізичної культури та спорту Олегом Приймачовим

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» викладачі і студенти факультету фізичної культури та спорту зустрілися з випускником Полтавської політехніки – заслуженим майстром спорту України з таїландського боксу Муей Тай, дворазовим чемпіоном Всесвітніх ігор, п’ятиразовим чемпіоном світу, повним кавалером ордену «За заслуги» Олегом Приймачовим. Поспілкувалися про мотивацію у спорті та тих, хто надихає на нові звершення.

Студенти Полтавської політехніки зустрілися з п’ятиразовим чемпіоном світу з таїландського боксу, випускником факультету фізичної культури та спорту Олегом Приймачовим

17 червня на зустріч зі спортивно обдарованою та вмотивованою студентською молоддю факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітав випускник факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, заслужений майстер спорту України з таїландського боксу Муей Тай, дворазовий чемпіон Всесвітніх ігор, п’ятиразовий чемпіон світу, повний кавалер ордену «За заслуги» Олег Приймачов.

Під час теплого неформального спілкування обговорили які чинники та люди мотивують до занять обраним видом спортом та пригадали перші кроки становлення спортсмена на боксерському ринзі. Насичену мотиваційними настановами та приємними спогадами від отриманих феєричних перемог на європейському та світовому ринзі комунікацію між досвідченим спортсменом та тими, хто обрав своїм фахом заняття спортом та робить впевнені кроки на шляху до досягнення вершин спортивного Олімпу, супроводжував модератор заходу, керівник Центру культури і студентської творчості, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Гліб Кудряшов.

«З величезною приємністю долучився до теплого неформального спілкування та спільно з цілеспрямованою, спортивно обдарованою студентською молоддю Полтавської політехніки обговорили з чемпіоном позитивну мотивацію до занять обраним спортом, пригадавши перші кроки становлення спортсмена на боксерському ринзі.

Пишаємося, що з моменту відкриття наймолодшого структурного підрозділу Полтавської політехніки - факультету фізичної культури та спорту, наш університет високо тримає лідерські позиції серед найспортивніших університетів країни, виховуючи плеяду чемпіонів України, Європи та світу.

В особі Олега Приймачова привітав не лише досвідченого спортсмена, чиї феєричні перемоги надихають цілі покоління талановитої молоді Полтавської політехніки, а й вшанував людину, яка з перших днів повномасштабного вторгнення стала на захист державного суверенітету та незалежності нашої країни у лавах Збройних Сил України. Особистість харизматичного випускника факультету фізичної культури та спорту, скажу без перебільшення, - приклад успішності, працьовитості, навіть спортивної принциповості, адже перемоги даються тільки тим, хто щоденно тренується та працює над собою.

Щиро дякую нашим студентам за цікаві питання, переконаний, що потужний життєвий заряд нашого чемпіона став сильним мотиватором для тих, чиї спортивні здобутки ще попереду. Бажаю впевненості, завзятості та цілеспрямованості продовжувати підкорювати вершини у спорті. Прямуємо до нових перемог разом! Слава Україні!», - привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, професор Володимир Онищенко.

Очільник багатопрофільного класичного університету нагородив випускника факультету фізичної культури та спорту Олега Приймачова Почесною грамотою Полтавської політехніки за високі спортивні досягнення на Чемпіонаті світу з таїландського боксу-2024 та особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту України, патріотизм та відданість Україні.

Надзвичайно актуальними стали слова титулованого спортсмена про внутрішню мотивацію, що рухає його вперед. За словами Олега Приймачова, спочатку хотілося просто здобути чемпіонське звання, звання Заслуженого майстра спорту, а далі заняття спортом стало ключовою догмою усього життя. З початком повномасштабного вторгнення додатковою мотивацією для українця стала можливість перемогти на ринзі представників країни – агресорки. Визнання, пошана рідного університету, зустрічі зі студентською молоддю мотивують ще більше працювати над собою. Наразі спортсмен випробував свої здібності у надважкій вазі - понад 91 кг, ставши до цього чотириразовим чемпіоном світу з таїландського боксу у вазі до 91 кг.

З особливою теплотою випускник університету розповідає про тренерів, які стали для нього потужним орієнтиром, спочатку у футболі, яким займався зі шкільних років, далі у таїландському боксі, у який прийшов у зрілому віці, та вже встиг побудувати успішну спортивну кар’єру:

«Тренер у спорті – це як батько для сім’ї. Для спортсмена, який тільки робить свої перші кроки у спорті, це людина, яка буде для нього першим авторитетом, яка дасть надію і ті навички, які дозволяють йому у майбутньому досягнути високих спортивних результатів і покаже шлях через важку фізичну працю як цих результатів можна досягнути. Тому тренер – це 50% успіху від починань, а інші 50% - це працьовитість спортсмена, його талант і усі інші здібності, які в нього можуть бути. Я взяв щось від усіх тренерів, які в мене були за 14 років у цьому спорті, розвиватися потрібно і тренеру, і спортсменам».

За словами Олега Приймачова, кожна людина у цьому житті народжена для чогось, якщо вона знаходить справу свого життя і віддається їй, то будь-які здобутки їй під силу і немає неможливих цілей.

«Я змалечку любив спорт і найближче познайомився з футболом, тому що альтернативи як такої не було. Потім так вийшло, що пішов на навчання, з футболом довелося закінчити, і вже коли я став підлітком, спробував зайнятися класичним боксом, цей вид спорту мене також захопив. Пару років я займався класичним боксом, потім з’явився тренер, який дозволив мені повірити в себе і сказав, що у мене досить непогано виходить і через кілька років я зможу виграти чемпіонат України, якщо буду займатися регулярно. Я переїхав у Полтаву, знайшов роботу, яка дозволяла мені поєднувати тренування і робочий процес. Жив спортом і тому, думаю, мені все легко давалося», - наголосив спортсмен.

Олег Приймачов з теплотою говорить про свою родину, дружину, сина та донечку, які всебічно підтримують, надихають та поруч з ним у найважливіші життєві моменти: «Моє завдання, як батька, зробити спорт хорошою звичкою моїх дітей, проте не змушувати їх ні до чого».

На питання про можливості щось змінити у своєму житті замислено відповідає, що немає сенсу шкодувати за тим, що не відбулося, адже сам спортсмен поважає власний вибір і не зосереджується на тому, аби було якось інакше.

Студенти Полтавської політехніки поставили величезну кількість питань, зокрема цікавилися як провести чітку межу між буденним життям та поєдинками, що відбуваються на ринзі, як зосередитися на подоланні суперника, адже таїландський бокс – надзвичайно жорсткий вид спорту.

«Спортсмен – це людина, яка налаштовується, під час поєдинків відбуваються певні психологічні моменти, які стають звичними вже на етапі підготовки до поєдинку. Особисто я ставлю собі на меті тільки перемогти і все інше в цей момент відходить на другий план», - поділився власною «формулою успіху» Олег Приймачов.

По завершенню зустрічі студенти і викладачі факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки продовжили неформальне спілкування, побажали п’ятиразовому чемпіону світу з таїландського боксу нових спортивних перемог та сфотографувалися на згадку.

Нагадаємо, раніше Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки.

Нещодавно збірна команда політехніки стала срібною призеркою ХХІІ Чемпіонату України з футболу серед закладів вищої освіти, на базі політехніки відбулася спартакіада серед депутатів рад всіх рівнів Полтавської області, пройшли змагання обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), першокурсник ФФКС став чемпіоном Європи з параармреслінгу, а спортсмен політехніки виборов бронзову нагороду Чемпіонату України з триатлону на суперспринтерській дистанції.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»