2023-02-28

Студентка політехніки опанувала навички управління бізнесом за програмою міжнародного обміну в Поморській академії

Студентка спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Богдана Курило навчалася за довгостроковою програмою обміну у Поморській академії в Слупську. Отримавши корисний практичний досвід у сфері управління проєктами, менеджменту та ведення е-бізнесу, учасниця обміну поділилася враженнями від навчання та перебування в польському університеті-партнері.

Студентка політехніки опанувала навички управління бізнесом за програмою міжнародного обміну в Поморській академії

Студентка-другокурсниця спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Богдана Курило разом з чотирма студентками факультету філології, психології та педагогіки брала участь у програмі обміну з провідним польським університетом – Поморською академією у Слупську. За словами студентки, досвід участі у міжнародних молодіжних обмінах, програмах академічної мобільності, знайомство з новою країною відкриває для молоді безліч перспектив та унікальних можливостей. Спілкування з викладачами, інформативно насичені пари, змістовне дозвілля, молодіжні тематичні проєкти, цікаві екскурсії визначними місцями, організовані польськими партнерами, запам’ятаються учасниці програми обміну надовго.

Наша учасниця пригадує, як її вразив у самісіньке серце місцевий культурний колорит, дружня атмосфера між учасниками, взаєморозуміння та повага до українців: «Приїхавши до Польщі, відчула себе дуже комфортно, наче вдома. Затишними вуличками, визначними історичними пам’ятками, музеями, настроєм місто Слупськ, де навчалася, до щему нагадує мою рідну Полтаву. Призвичаїтися до місцевого колориту стало набагато легше, залюбки відкрила всебічність цього мальовничого польського міста».

Студентка також розповіла, як при виборі навчальних курсів намагалася уникати «накладок», встигнути побільше та раціонально використовувати вільний час – хотілося отримати максимум від навчання та приділити увагу знайомству з визначними місцями, культурним бекграундом країни.

Богдана Курило успішно опанувала низку фахових дисциплін англійською та польською мовами: «Управління змінами», «Капітал інтелектуальної власності». «Управління засобами людськими», «Е -бізнес», спілкуючись з викладачами, ровесниками, дізнаючись чимало корисних управлінських кейсів. У подальших планах – використати набуті знання та навички у майбутній професійній діяльності, спрямованій на відновлення та повоєнну відбудову нашої країни.

«Під час навчання спільно з групою робили різні проєкти, вдосконалювали рівень володіння мовою, висловлювали власні думки, дискутували. Задля якісного засвоєння вивченого матеріалу грали у різноманітні ігри. За цей час встигла познайомитися з представниками різних країн – Польщі, Казахстану та Туреччини, про їхню дружбу та взаємну підтримку один одного можу говорити безупинно. Окремо хочу відзначити суттєву допомогу польських студентів, які мотивують нас бути активнішими, наполегливішими у пошуку відповідей на поставлені питання. Це неймовірні відчуття єднання, доброзичливих посмішок та взаємного гарного настрою, які духовно збагачують тебе», – зазначає учасниця обміну.

Окрему увагу студентка звернула на польську систему організації навчального процесу та особливості освітнього процесу в університеті-партнері, до якого спочатку було досить важко звикнути:

«Пари в польському університеті проходять геть по-іншому, інколи ніхто навіть не стежить за часом. Одне заняття може тривати навіть до п’яти годин, а викладачі чи студенти можуть самостійно робити перерву, коли захочуть. Було трошки незвично, але потім все поступово прийшло в норму. Пізніше цілком комфортно себе відчувала, навчалася, спілкувалася  та всебічно розвивалася.

Студентській молоді мого рідного університету раджу не боятися виходити з власної зони комфорту, пробувати себе у чомусь новому, вивчати іноземну мову та подаватися на участь у програмах академічної мобільності. Повірте, колосальний досвід, отриманий під час навчання у провідних європейських університетах, позитивно зарядить вас на успіх в обраній справі та допоможе в майбутньому реалізувати найамбітніші професійні плани. Твердо переконана, що наша країна невдовзі переможе на всіх фронтах та розвиватиметься як потужна європейська держава», – прокоментувала учасниця програми обміну, студентка другого курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» ННІ фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Богдана Курило.

Варто відзначити, що незважаючи на повномасштабне вторгнення рф на територію нашої країни, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як один з кращих класичних університетів країни та флагман вищої освіти Полтавського регіону продовжує створювати комфортні умови для гармонійного, всебічного розвитку нової генерації науковців, талановитої студентської молоді, успішних, конкурентоспроможних випускників.

Нагадаємо, команда політехніки перемогла на відкритому Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «FinCup-2022», шестеро студенток політехніки навчатимуться за довгостроковою програмою академічної мобільності в Латвії, студентка Вікторія Мазняк стала бронзовою призеркою ІІІ етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, випускниця політехніки створила проєкт «розумної» зупинки громадського транспорту у Полтаві, а дипломну роботу присвятила благоустрою у Мілані.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»