2020-12-16

Студентка політехніки отримуватиме академічну стипендію Кабінету Міністрів України

Студентка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вікторія Дабека отримуватиме академічну стипендію Кабінету Міністрів України у I семестрі 2020 -2021 навчального року – оприлюднене розпорядження уряду.

Студентка політехніки отримуватиме академічну стипендію Кабінету Міністрів України

Згідно з Розпорядженням Кабінету Міністрів України №1538-р від 9 грудня 2020 року за особливі досягнення у навчанні та науковій діяльності відзначені 96 студентів провідних українських закладів освіти III-IV рівнів акредитації. Серед стипендіатів – студентка групи 401-ГЗ факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вікторія Дабека.

Студентка спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» – яскравий приклад успішного поєднання навчання та спорту. Як спортсменка Вікторія Дабека виступає за волейбольний клуб «Полтавчанка-PNPU» та мріє про феєричну кар’єру. Вона планує допомогти команді закріпитися в елітному дивізіоні та демонструвати достойну гру під час масштабних спортивних змагань, тому роботи над собою, власною спортивною майстерністю вистачає.

«Спортивний сезон 2019 -2020 років був емоційно та фізично напруженим, хотілося все встигнути. Завжди ставлю перед собою амбітні цілі та працюю на результат, розумію – від кожної гри залежить і моє власне професійне зростання», – прокоментувала стипендіатка.

У ХХІХ Чемпіонаті України серед жіночих команд вищої ліги з волейболу, ВК «Полтавчанка» змагалася за право грати у Суперлізі з вінницькою командою «Білозгар-Медуніверситет». Полтавки перемогли з рахунком 3:0.

«Надзвичайно приємно, що талановитих, інтелектуально та спортивно обдарованих студентів нашого університету відзначають на високому державному рівні. Адже за кожною нагородою чи відзнакою – роки напруженої роботи, високих навчальних досягнень, участь у громадському, науковому та спортивному житті університету! Раді, що студенти Полтавської політехніки прославлять славне ім’я своєї alma mater та популяризують науку, здоровий спосіб життя та відкритість до новацій серед сучасної молоді. Вітаємо та бажаємо подальших наукових і спортивних звершень!» – побажала кандидат педагогічних наук, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Беседа.

Призначення академічних та іменних стипендій Кабінету Міністрів України на I семестр 2020 -2021 навчального року здійснюється за певною процедурою – кандидатури майбутніх стипендіатів погоджуються представниками студентського самоврядування та подаються на розгляд Вченої ради закладу вищої освіти. Після відповідного погодження кандидатури на здобуття стипендій передаються на розгляд Кабміну України. Ухвалене рішення реалізується у рамках державної молодіжної політики, спрямованої на створення сприятливих умов для підвищення життєвого рівня та матеріального заохочення студентської молоді.

Проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти» розробили на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2001 року № 980 «Про заснування академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам вищих навчальних закладів та аспірантам».

Виплату академічних стипендій студентам закладів вищої освіти III-IV рівнів акредитації передбачається здійснювати без додаткових витрат з державного бюджету, в межах стипендіального фонду у розмірі 2480 грн на місяць.

Протягом року студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагородили стипендіями Полтавської міської ради, стипендіями Полтавської обласної державної адміністрації, премією імені Героя Небесної сотні, іменними стипендіями Верховної ради України та Президента України. Студенти Полтавської політехніки неодноразово ставали лауреатами наукових і творчих премій, переможцями всеукраїнських і міжнародних конкурсів.

Вітаємо і пишаємося! Бажаємо подальших спортивних перемог та успіхів у навчанні!

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»