2024-04-03

Студентка політехніки стала срібною призеркою міжнародного наукового конкурсу, дослідивши перспективи розвитку «темного» туризму в Україні

Студентка спеціальності 242 Туризм і рекреація Полтавської політехніки Катерина Борисенко стала срібною призеркою Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024», присвятивши дослідження перспективам розвитку «темного» туризму в Україні. А студентка Марія Сокол дослідила досвід зарубіжних країн щодо вдосконалення механізмів державного управління в екологічній сфері у контексті євроінтеграції.

Студентка політехніки стала срібною призеркою міжнародного наукового конкурсу, дослідивши перспективи розвитку «темного» туризму в Україні

Студентки кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Катерина Борисенко та Марія Сокол стали учасницями Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024», що проводиться щорічно на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Наукова робота здобувачки першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності 242 Туризм і рекреація Полтавської політехніки Катерини Борисенко «Перспективи розвитку темного туризму в Україні» виборола друге призове місце в конкурсі за напрямком «Туризм та готельно-ресторанна справа», отримавши 94,5 бали у першому турі конкурсу.

Під час публічного захисту власного дослідження учасниця отримала 20,9 балів, продемонструвала глибокі знання та інноваційний підхід до розгляду досліджуваної теми, що дозволило представити отримані здобутки, приємно вразити членів журі та стати срібною призеркою конкурсу. Науковим керівником переможниці виступила кандидатка економічних наук, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки Вікторія Маховка. За словами науковиці, здобута перемога свідчить про важливість проведених досліджень в сфері туризму та високий рівень практичної підготовки студентів Полтавської політехніки.

Студентка другого курсу спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини, учасниця Євроклубу «NEW STAR» Полтавської політехніки Марія Сокол під керівництвом доцентки кафедри міжнародних економічних відносин та туризму, доктора філософії Ірини Левченко успішно представила роботу «Досвід зарубіжних країн щодо вдосконалення механізмів державного управління в екологічній сфері у контексті євроінтеграції» за напрямом «Економіка і управління». У підсумку студентка нагороджена сертифікатом за участь та планує продовжувати науково-дослідницьку діяльність за раніше озвученою тематикою.

Нагадаємо, під час другого етапу конкурсу студентських наукових робіт учасники представили власні наукові напрацювання за наступними напрямками:

  • харчова наука і технології;
  • економіка і управління;
  •  інформаційні технології, автоматизація і робототехніка;
  • енергетика та енергоефективність;
  • екологія та охорона навколишнього середовища;
  •  туризм та готельно-ресторанна справа.

Нещодавно студенти політехніки відзначені за високий рівень представлених на міжнародному конкурсі наукових досліджень, а учасниці Євроклубу презентували власні доповіді у рамках конференції, присвяченої розвитку національної економіки в умовах глобалізації.

Раніше науковиця-філолог вдосконалила навички підготовки слайдових презентацій, пройшовши тренінг від Корпусу Миру в Україні, майбутні фахівці дізналися про особливості оцифрування документів, побувавши на лекції відомого архівіста-практика, науковиця політехніки взяла участь у воркшопах з відкритої науки в Нідерландах та Бельгії.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»