2022-01-28

Цього року відбудеться перший конкурс «Міст Патона. Paton Bridge»

26 січня Кабінет Міністрів України затвердив Положення про міжнародний конкурс наукових, науково-технічних розробок та інноваційних проєктів «Міст Патона. Paton Bridge». Конкурс проведуть вперше, переможці отримають грошові винагороди та підтримку поданих проєктів.

Цього року відбудеться перший конкурс «Міст Патона. Paton Bridge»

Уряд України затвердив Положення про міжнародний конкурс наукових, науково-технічних розробок та інноваційних проєктів «Міст Патона. Paton Bridge», метою якого є створення сприятливих умов для залучення молоді до наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, поглиблення інтеграції України до всесвітньої наукової та інноваційно-підприємницької спільноти, позиціонування України як держави з потужним інтелектуальним і підприємницьким потенціалом, підвищення її інвестиційної привабливості.

До участі в конкурсі запрошуються автори наукових проєктів, які  презентують результати прикладних досліджень і експериментальних, інноваційних розробок на різних стадіях готовності. Учасники отримають всебічну підтримку та сприяння подальшого розвитку та впровадження  проєктів, зможуть знайти інвесторів, активно впроваджувати технології та наукові розробки в реальному секторі економіки. Дана ініціатива сприятиме зростанню конкурентоспроможності національної економіки та появі на українському ринку продукції з високим ступенем доданої вартості.

Конкурс проводитиметься за сімома напрямками:

  • цифрова економіка та суспільство;
  • ресурсоефективна економіка та «зелене» зростання;
  • біоекономіка, натуральні ресурси;
  • здоров’я нації;
  • передові індустріальні технології;
  • культура, креативність, інклюзивне суспільство;
  • безпека та оборона.

Переможці отримають грошову  винагороду:

  • І місце – 100 тис. доларів;
  • ІІ  місце – 50 тис. доларів;
  • ІІІ   місце – 25 тис. доларів;
  • премії імені видатних вітчизняних вчених у сімох вищезазначених сферах – по 10 тис. доларів.

Планується, що конкурс «Міст Патона. Paton Bridge»він стане щорічним. Інформацію про терміни подання заявок буде розміщено на сайті Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, до 3 лютого 2022 року триває відбір на обласний конкурс наукових та інноваційних проєктів, студенти-контрактники можуть виграти ґрант на оплату навчання,  триває прийом заявок на участь у конкурсі «Країна сама себе не зробить»,   відкрито прийом проєктів на отримання грантів програми з міжнародного розвитку «Мріємо та діємо», оголошено конкурс українсько-ізраїльських науково-дослідних проєктів, а студентів запрошують на змагання з віртуального будівництва.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»