2024-04-01

У Полтавській політехніці відкривається новий сезон занять і відпочинку під відкритим небом

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрито сезон активних весняних робіт по облаштуванню, озелененню і благоустрою території. Наразі триває другий етап проєкту дендрологічної ревіталізації університетського парку, почався новий сезон занять на open-air локаціях, оновлюються зони відпочинку для відвідувачів і очікується цвітіння сакур.

У Полтавській політехніці відкривається новий сезон занять і відпочинку під відкритим небом

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як один з десяти в Україні найекологічніших університетів у міжнародному рейтингу UI GreenMetric, постійно веде активні роботи з облаштування, озеленення та підтримки благоустрою території, осучаснюючи кампус відповідно до сучасних трендів урбаністичного озеленення і рекреаційного природокористування.

У Полтавській політехніці вміють створювати комфортні умови для навчання та відпочинку, приємно дивуючи європейською облаштованістю навчальних корпусів та гуртожитків гостей, мешканців студентського містечка, жителів міста Полтави. Спільними злагодженими зусиллями потужної управлінської команди Полтавської політехніки на ошатній, озелененій території кампусу європейського рівня створюються комфортні умови для ефективної освітньої, наукової діяльності, а також дозвілля.

За словами помічниці ректора з питань адміністративно-господарської роботи Олени Омельченко, з приходом весни у господарчого відділу додається багато роботи з прибирання та озеленення території, проте університет постійно готовий до будь-яких сезонних викликів.

«Робота на території Полтавської політехніки не припиняється упродовж року – весна не стала для нас винятком. Щорічно висаджуються нові рослини, молоді дерева. Наразі з усіх природних газонів вже видалені залишки минулорічної трави, внесені відповідні мінеральні добрива, підключений полив для активного росту молодої зелені.

Щоденно працівники господарчого відділу активно задіяні на різних локаціях університету та території студмістечка. Завдяки успішно реалізованим ідеям адміністрації університету територія політехніки стала доглянутою оазою серед міста, яке поринуло у проблеми з роботою комунальних служб. Інноваційний простір радує акуратними лавочками, рівними доріжками, впорядкованими газонами.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» має власну, туристично привабливу «візитівку» – чудово облаштовану територію перед Центральним корпусом, ревіталізований парк та «аудиторії просто неба», наразі триває другий етап дендрологічної ревіталізації території», – розповідає Олена Омельченко.

В університеті триває робота по створенню куточків з молодими насадженнями, зелених зон відпочинку, висіву багаторічної трави.

У рамках Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» адміністрація Полтавської політехніки завчасно планує провести озеленення та висадити нові види декоративних культур на території кампусу університету.

Невдовзі вже вдруге своїм цвітінням студентів, викладачів та відвідувачів університету порадує нова «візитівка» Полтавської політехніки – японська сакура.

Нагадаємо, у політехніці презентували проєкт соціальної згуртованості, успішно реалізований за підтримки МОМ та уряду Японії, університет успішно реалізовує проєкт термомодернізації від Європейського інвестиційного банку.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»