2024-06-01

У Полтавській політехніці ефективно працює Центр вивчення іноземних мов

Під час засідання Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева презентувала ефективну роботу Центру вивчення іноземних мов та розповіла про широкі можливості вивчення європейських мов у багатопрофільному класичному університеті.

У Полтавській політехніці ефективно працює Центр вивчення іноземних мов

Під час засідання Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева розповіла про ефективну діяльність мовних центрів, що успішно діють на базі Полтавської політехніки, презентувала результати ефективної роботи, поділившись перспективами їхнього динамічного розвитку.

«Варто відзначити, що на факультеті філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки успішно діє Навчально-наукова лабораторія «Центр іноземних мов», працюють кафедра загального мовознавства та іноземних мов і кафедра германської філології та перекладу, науково-педагогічні працівники яких забезпечують ефективну роботу Центру іноземних мов і допомагають виконувати колосальну роботу. Ми навчаємо науково-педагогічних працівників, студентів і аспірантів політехніки, а також до нас звертаються дуже багато державних, освітніх установ нашого міста з метою підвищення якості володіння іноземною мовою своїх співробітників», - поділилася під час виступу очільниця факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева.

Відзначимо, Центр іноземних мов Полтавської політехніки активно використовується для проведення наукових семінарів і консультацій для науково-педагогічних працівників, студентів та аспірантів, для працівників організацій та установ міста, проведення мовних таборів та виступає майданчиком для проведення практики для студентів спеціальності 014 Середня освіта Полтавської політехніки.

У рамках діяльності Центру іноземних мов відбулися презентації іспитів та тестів Pearson, курси підвищення кваліфікації за освітньою програмою «Англійська мова за професійним спрямуванням» для 60 працівників Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області, інтенсивний курс англійської мови для керівного та особового складу Головного управління ДСНС України в Полтавській області (135 учасників), розмовний курс англійської мови для співробітників Агентства місцевих доріг Полтавської області, проходять щорічні мовні табори «Poltava Polytechnic Summer Language Camp» для учнів шкіл міста та області.

Варто також звернути увагу на створення на базі Центру іноземних мов навчальної перекладацької агенції «TranslationStudio». Також викладачі факультету філології, психології та педагогіки займаються якісною підготовкою студентів до складання ЄВІ з іноземної мови для вступу до магістратури та аспірантури, вже багато років поспіль діють підготовчі курси.

До окремого напрямку діяльності відноситься розробка та затвердження Стратегії багатомовності (Multilingual Strategy) університету в рамках участі в проєкті «Управління інтернаціоналізацією та українсько-німецьким академічним співробітництвом» (на базі Міжнародного офісу Ганноверського університету Лейбніца).

Варто відзначити, що у багатопрофільному класичному університеті вивченню іноземних мов приділяється значна увага, що відображається у багатьох ініціативах та програмах, спрямованих на розвиток мовних навичок студентів, викладачів та аспірантів. Завдяки відмінним знанням та сформованим мовним навичкам науковці та студенти Полтавської політехніки долучаються до участі у міжнародних обмінах, стажуваннях, грантових програмах на базі провідних європейських університетів-партнерів.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - єдиний університет Полтавської області, де діють міжнародні мовні центри, які позитивно надихають і створюють неповторну атмосферу саме тієї мови, якій він присвячений.

Кожен мовний центр має свій план роботи та графік заходів, що надихає студентів Полтавської політехніки на вивчення мов у безпечних, комфортних умовах.

Також Центр іноземних мов Полтавської політехніки організовує розмовні літні табори, які сприяють практичному освоєнню мов у неформальній атмосфері.

Нагадаємо, кемпери мовного табору GoСamp 2021 відвідали майстер-класи в політехніці.

Раніше майбутні перекладачі попрактикувалися у послідовному перекладі під час подорожі локаціями Полтавського художнього музею, ліцеїсти відвідали майстер-клас з синхронного перекладу, а майбутні викладачі успішно вдосконалюють фахові навички на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 імені І. П. Котляревського.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»