2024-03-26

У студентів-хореографів відбулося відкрите заняття з методики викладання класичного танцю

На кафедрі хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» для здобувачів вищої освіти спеціальності 024 Хореографія відбулося відкрите заняття з дисципліни «Теорія і методика викладання класичного танцю». Студенти відпрацьовували групу вправ Battements у надсучасній танцювальній залі університету.

У студентів-хореографів відбулося відкрите заняття з методики викладання класичного танцю

26 березня 2024 року на кафедрі хореографії і танцювальних видів спорту факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» для здобувачів першого курсу спеціальності 024 Хореографія відбулося відкрите заняття «Екзерсис біля станка». У рамках навчальної дисципліни «Теорія і методика викладання класичного танцю» у надсучасній танцювальній залі університету студенти сумлінно працювали над групою вправ Battements. Викладач - магістр хореографії Альбіна Лобінцева.

З вагомими навчальними досягненнями майбутніх хореографів привітали начальниця відділу організації та контролю навчального процесу Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Лариса Бурцайло, методистка вищої категорії сектору планування та кадрового забезпечення навчального процесу відділу організації та контролю навчального процесу Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Лариса Крижанівська та заслужений працівник культури України, завідувач кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, доцент Петро Горголь.

За словами очільника кафедри, завдяки відмінній матеріально-технічній базі, створеним за сприяння ректора, професора Володимира Онищенка сучасним і комфортним умовам для навчання, майбутні фахівці у сфері хореографічного мистецтва мають унікальну можливість відшліфовувати практичні навички і уміння у затишних танцювальних залах багатопрофільного класичного університету - Полтавської політехніки. А студенти відзначили, що завдяки цілій низці організованих мистецьких подій і майстер-класів можуть успішно запозичувати кращий практичний досвід своїх наставників для подальшої професійної діяльності.

Нещодавно викладачі та студенти університету відвідали гостьову лекцію про стиль роботи хореографа у техніко-естетичних видах спорту, майбутні хореографи відвідали майстер-клас з бразильської самби від відомої наставниці зі спортивних танців Олени Рагуліної, а переможець «Танцюють всі-3» Олександр Геращенко провів майстер-клас з сучасного танцю для студентів-хореографів політехніки.

Нагадаємо, раніше Полтавська політехніка започаткувала співпрацю з Харківською державною академією культури.

 

Медіацентр

Національного університету

Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка