2022-12-23

UI GreenMetric-2022: Полтавська політехніка підтвердила статус екологічного університету і позицію у ТОП-10 серед українських ЗВО

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вже вкотре став єдиним полтавським закладом вищої освіти, який увійшов до міжнародного рейтингу UI GreenMetric-2022 та потрапив у ТОП-10 найкращих університетів України.

UI GreenMetric-2022: Полтавська політехніка підтвердила статус екологічного університету і позицію у ТОП-10 серед українських ЗВО

Університет Індонезії оприлюднив щорічний рейтинг університетів світу UI GreenMetric-2022, де представлені ЗВО з усього світу, у яких впроваджуються «зелені» рішення та інновації. У 2022 році до рейтингу увійшли 1050 університетів із 85 країн.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з 2017 року входить до міжнародного рейтингу UI GreenMetric і займає високі позиції у рейтингу серед українських ЗВО. Вкотре Полтавська політехніка стала єдиним Полтавським університетом в рейтингу та посіла 10 місце серед 17 закладів вищої освіти України.

UI GreenMetric World University Rankings – це світовий рейтинг, результати якого відображають зусилля університетів щодо вирішення проблем впливу на навколишнє середовище. Рейтинги було визначено за екологічністю кампусів за допомогою 39 показників у 6 критеріях UI GreenMetric World University Rankings, до яких належать: впровадження компонентів екологічної освіти в навчальному процесі, проекти з підвищення енергоефективності, політика університетів щодо раціонального споживання та економії енергії, раціонального використання водних ресурсів, зберігання і переробки відходів, оцінка площі зелених насаджень на території тощо.

Основна мета рейтингу – це не лише підтримання екологічної стійкості університетів з усього світу, а й звернення уваги керівників університетів та зацікавлених сторін на глобальні зміни клімату і, таким чином, сприяння до збалансованого використання енергії, води, переробки відходів та розвитку екологічного транспортування. Така діяльність вимагає зміни стратегій та привернення уваги до стійкості навколишнього середовища, а також економічних та соціальних проблем.

Рейтинг спрямований на сприяння академічним дискурсам по стійкості в освіті і екологізації кампусів, соціальним змінам, пов’язаним з університетом, з урахуванням цілей сталого розвитку, самооцінку стійкості кампусу для вузів по всьому світу, інформування уряду, міжнародних та місцевих природоохоронних установ і суспільства про програми сталого розвитку в кампусі.

Нагадаємо, що у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Екологія. Довкілля. Енергозбереження», де науковці представили сучасні технології подолання екологічних проблем.

Раніше науковці видали монографію, присвячену глобальним та регіональним екологічним ризикам в умовах надзвичайних ситуацій.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»