2022-08-29

Університет вшанував пам’ять загиблих захисників України

У Полтавській політехніці вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» поклав до меморіальних дошок полеглих захисників символ скорботи цього дня – квіти соняшників, як знак нескореності окупантам, любові до Батьківщини та незламності духу.

Університет вшанував пам’ять загиблих захисників України

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Науково-педагогічний колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вшанував пам'ять загиблих Хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних дошок полеглих захисників – випускника університету, бійця полку «Азов» Дмитра Коряка та студента ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, гранатометника 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Максима Хітайлова.

«Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 2019 року 29 серпня українська нація вшановує пам'ять своїх мужніх синів та доньок, захисників та захисниць України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Ми увічнюємо героїзм військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Наразі минає 187 день війни нашої держави з жорстокою російською гідрою, а наш народ гідно проходить найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу за свободу, незалежність і територіальну цілісність.  У нелегких умовах страшної війни наші захисники та захисниці пишуть нову історію оновленої незалежної держави, а ми кожного дня стаємо свідками вагомих перемог та особистих звершень.

Низько схиляємо голову перед загубленими молодими життями, мужністю та витривалістю тих, хто добровільно взяв до рук зброю і пішов на захист Батьківщини.

Герої не вмирають – вони навічно в пам'яті, залишаючись нашим духовним орієнтиром та прикладом для наслідування. Збережемо їх імена в історії, дякуючи за кожен новий день нашого життя.

Вічна пам'ять! Слава Україні! Героям Слава!», – зазначив ректор університету, професор Володимир Онищенко.

Раніше університетська спільнота вшанувала жертв Другої світової війни та Героїв Небесної Сотні.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»