2023-01-30

Усі вступники до магістратури у 2023 році складатимуть єдиний іспит

У Міністерстві освіти і науки України визначили механізм конкурсного відбору до магістратури у 2023 році. Цьогоріч усі вступники до магістратури на основі ступеня бакалавра складатимуть єдиний вступний іспит (ЄВІ), що міститиме два блоки – тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської) за вибором вступника.

Усі вступники до магістратури у 2023 році складатимуть єдиний іспит

У Міністерстві освіти і науки України визначили механізм конкурсного відбору до магістратури у 2023 році. Так, цьогоріч усі вступники до магістратури на основі ступеня бакалавра складатимуть єдиний вступний іспит (ЄВІ).

Він міститиме два блоки тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської) за вибором вступника.

Окрім того, для вступу на спеціальності шести галузей знань «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Міжнародні відносини» потрібно буде додатково пройти єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ).

Вступники на вищевказані спеціальності складатимуть предметні тести за наступними блоками: «Економіка та міжнародна економіка, право та міжнародне право», «Облік та фінанси, політологія та міжнародні відносини, психологія та соціологія», «Управління та адміністрування» відповідно до обраної спеціальності.

Нагадаємо, Міністерством освіти і науки України було представлено модель вступної кампанії до закладів вищої освіти.

Раніше вступники зможуть обирати спеціальності з різними комбінаціями НМТ, при вступі не будуть використовувати середній бал атестата, абітурієнти з окупованих територій вступатимуть дистанційно, зі вступниками поділилися дієвими порадами як ефективно підготуватися до виконання НМТ з української мови та розповіли про зміст та структуру блоку з історії України.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»