2024-10-14

Віденський університет прикладних наук запрошує студентів взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Віденський університет прикладних наук – Fachhochschule des BFI Wien (Австрія) запрошує студентів до участі у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у ІІ (весняному) семестрі 2024/2025 навчального року. Дедлайн подання заявок -22 жовтня 2024 року.

Віденський університет прикладних наук запрошує студентів взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Віденський університет прикладних наук Fachhochschule des BFI Wien (Австрія) запрошує студентів до участі у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у ІІ (весняному) семестрі 2024/2025 навчального року.

Період навчання: 10.02.2025 – 05.07.2025 року.

Для кого:

для повнолітніх студентів, які на момент початку програми мобільності (лютий 2025 року) навчатимуться на ІІ – ІV курсах Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, мають діючий закордонний паспорт, високі показники академічної успішності, не мають академічних заборгованостей чи фактів перескладання заліків/іспитів, і які володіють англійською чи німецькою мовою на рівні B2/C1.

Дедлайн подачі заявок – 22 жовтня 2024 року.

Тестування на знання англійської / німецької мов – 23 жовтня 2024 року, 12.50, ауд.318 Ц (у разі повітряної тривоги – укриття А-корпусу).

Інформація для студентів

Мова навчання – англійська чи німецька (рівень B2/C1).

Стипендія: 1100 євро/місяць.

Орієнтовні витрати (розрахунки австрійських партнерів):

Житло: € 450

Харчування: € 300

Інше: € 250.

Увага! У зв’язку з обмеженою кількістю місць на курсах та в гуртожитках, відділ міжнародних зв’язків рекомендує подавати заявки, готувати усі необхідні документи та бронювати житло якнайшвидше.

Студентам бакалаврату можна поєднувати курси з різних бакалаврських програм, а також з міжнародної (за принципом «mix & match»).

Студенти, які бажають взяти участь у програмі і які відповідають вимогам, викладеним нижче, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки.

Важливо! Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської чи німецької мови.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Подача заявок

Після відбору учасників програми мобільності відділом міжнародних зв’язків Полтавської політехніки, студенти отримають реєстраційне посилання і повинні будуть у вказаний термін подати заявку на онлайн-платформі Віденського університету прикладних наук – Mobility Online. Працівники відділу міжнародних зв’язків нададуть усю необхідну консультативну допомогу відібраним претендентам із заповненням заявок і оформленням документів.

Які документи потрібні для участі?

  • 2 службових записки від випускової кафедри
  • довідка про академічну успішність з дирекції / деканату, включно із курсами, які вивчатимуться у весняному семестрі 2024/2025 н.р.
  • скан-копія закордонного паспорта
  • CV англійською мовою (у форматі PDF з фото)
  • мотиваційний лист англійською мовою (до 1 сторінки)
  • кольорова фотографія паспортного формату (.jpg) для студентського посвідчення
  • сертифікат про рівень володіння іноземною мовою (якщо є)

Студент подає зазначені документи до відділу міжнародних зв’язків через свою випускову кафедру.

Вибір предметів для заповнення Learning Agreement

На сайті розміщений каталог курсів, із зазначенням кількості кредитів, семестру та мови викладання. В каталозі курсів у колонці «Incoming» відмічено, чи відкритий цей предмет для студентів-еразмусівців і якою мовою він викладається.

У рядочку «Type of study course» потрібно вибрати рівень навчання – Bachelor (бакалавр) чи Master (магістр), в Degree Programme – відповідну назву освітньої програми, в Curriculum – full-time (очне навчання), з семестрів слід обирати 2 SS, 4 SS, 6 SS (Spring Semester – весняний семестр).

Можна обирати курси з усіх бакалаврських програм, а також з Міжнародної (mix & match).

Студенти зможуть обрати курси через Mobility Online на початку грудня, як тільки отримають від австрійського міжнародного відділу повідомлення на електронну пошту. Кількість місць на курсах обмежена, відтак рекомендується обирати курси на сайті Mobility Online і реєструватися на них якнайшвидше!

Важливо! Якщо поєднувати предмети з різних програм і рівнів навчання, це може призвести до накладок у розкладі. Під час реєстрації на курси можна переглянути розклад занять і заздалегідь обрати предмети так, щоб уникнути цих накладок, оскільки відвідування усіх обраних в Learning Agreement занять є обов'язковим! Багато курсів викладаються як full-time, так і part-time, а це означає, що можна перейти в іншу групу певного курсу, яка краще вписується у розклад. (Студенти отримають свій індивідуальний розклад занять на початку семестру).

Примітка: якщо обирати предмети з part-time (ті ж заняття, що і на full-time, але проводяться у вечірній час/на вихідних), слід мати на увазі, що викладання таких предметів починається раніше і триває до кінця семестру. Предмети з денної формі навчання починаються пізніше і часто закінчуються раніше, але це залежить від предмету.

Студенти повинні залишатися у Віденському університеті прикладних наук від самого початку навчання і до кінця сесії. Точні дати завершення семестру залежать від обраних предметів. Студенти-учасники мобільності отримають доступ до свого розкладу не пізніше першого дня семестру.

Слід прибути на навчання у Віденський університет прикладних наук на початку семестру. Незадовго до початку семестру для студентів-еразмусівців проводяться інформаційні онлайн-сесії, а в перший день семестру – ознайомлення із університетом. Протягом перших двох тижнів для студентів-іноземців проводиться багато заходів, організованих Міжнародним офісом і Студентською мережею Еразмус (ESN), які спрямовані на ознайомлення з однокурсниками та містом і полегшення адаптації до проживання у новій країні.

Правила перебування в Австрії

Перед поїздкою до Відня варто ознайомитись з інформацією про юридичні та практичні питання, що стосуються перебування в Австрії (візовий режим, медичне страхування, реєстрація місця проживання тощо) за посиланнями:

https://oead.at/en/to-austria/entry-and-residence/

 https://studyinaustria.at/

Проживання

- Житловий офіс OeAD пропонує проживання в студентських гуртожитках та невеликих квартирах.

Віденський університет прикладних наук рекомендує «OeAD-Guesthouse MOLKEREISTRASSE», оскільки він розташований поруч з головним корпусом (деякі ступеневі програми розташовані в іншому корпусі - інформація на сайті). Забронювати кімнату можна тут.

Інші варіанти розміщення можна подивитись тут.

Офіційні свята та канікули

Весняні канікули: 03/02/2025 – 08/02/2025

Великодні свята: 14/04/2025 – 21/04/2025

Літні канікули: 06/07/2025 – початок вересня

За детальнішою інформацією звертайтеся до:

  • відділу міжнародних зв’язків: interoffice@nupp.edu.ua (каб.325-Ф)
  • координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нагадаємо, Полтавська політехніка співпрацюватиме з провідним університетом Польщі – Варшавською політехнікою, студенти Полтавської політехніки зможуть навчатися за програмами Erasmus+ та подвійного диплому у польському Університеті Науки і Технології (AGH), науковиця-філолог стала стипендіаткою грантової програми СEEPUS та успішно завершила стажування на базі провідного європейського університету-партнера, майбутня архітекторка стала учасницею молодіжного обміну за програмою Erasmus+ у французьких Альпах, Полтавська політехніка з партнерами виграла фінансування проєкту за напрямом Erasmus+ КА2: Співпраця між організаціями та установами (KA2: Cooperation Among Organisations and Institutions), а майбутня перекладачка навчалась міжкультурному діалогу та миробудуванню на молодіжному обміні в Італії.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року у провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно інших актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Полтавської політехніки – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Зробіть свій перший крок до міжнародної академічної спільноти з Erasmus+!

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»