2024-09-30

Майбутня перекладачка навчалась міжкультурному діалогу та миробудуванню на молодіжному обміні в Італії

Студентка спеціальності 035 Філологія Полтавської політехніки Вікторія Бойко взяла участь у тренінговому курсі за програмою Erasmus+ «Promoting peace awareness among youth», що проходив 20 – 26 вересня 2024 року в Італії. Учасниця поглибила знання з миротворчих ініціатив, міжкультурного діалогу та отримала набір інструментів для розв'язання конфліктів і підтримки соціальної інклюзії в міжнародних спільнотах.

Майбутня перекладачка навчалась міжкультурному діалогу та миробудуванню на молодіжному обміні в Італії

Студентка спеціальності 035 Філологія факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки, майбутня перекладачка Вікторія Бойко отримала неймовірний досвід, взявши участь у міжнародному молодіжному обміні «Promoting peace awareness among youth», який проходив з 20 по 26 вересня 2024 року в Італії. Ця важлива подія була ініційована італійською організацією «Youmedia» у рамках програми Erasmus+.

Проєкт зібрав молодь із п’яти країн – України, Грузії, Італії, Румунії, Угорщини. Основні завдання молодіжного обміну були спрямовані на розвиток міжкультурного діалогу та навчання технік слухання, сприяння миробудуванню та інклюзії без дискримінації, а також на поширення знань про європейські цінності та інститути. Особливо важливою була роль проєкту у навчанні молоді технік вирішення конфліктів та удосконаленні їхніх навичок у сфері інформаційно-технічних компетентностей.

Учасниця молодіжного обміну Вікторія Бойко поділилася своїми враженнями від участі у проєкті, відзначивши, що цей обмін став для неї справжнім натхненням та важливим кроком у професійному та особистісному розвитку. Студентка - перекладачка підкреслила, що робота з молоддю з різних культурних просторів дозволила їй глибше зрозуміти різні підходи до побудови миру у світі, а також поглибити власні знання іноземної мови та міжкультурного спілкування.

«Щиро вдячна організаторам за чудову можливість взяти участь у цьому важливому проєкті, а також усім учасникам за дружню підтримку та незабутні моменти. Особлива подяка Кременчуцькому інформаційно-просвітницькому центру «Європейський клуб», який надав неймовірну можливість долучитися до міжнародного обміну, Полтавській політехніці за сприяння всебічному розвитку. Це досвід, який я точно пам'ятатиму, адже він допоміг мені набути нових навичок і знань, що стануть важливими для моєї майбутньої кар'єри перекладача.

Такі проєкти мають величезне значення для особистісного зростання та професійного розвитку. Я закликаю кожного студента не втрачати можливості брати участь у таких обмінах, адже це чудовий шанс навчатися, відкривати для себе нові горизонти та ставати кращими кожного дня! Слова вдячності хочу висловити Анні Костянтинівні Павельєвій, щиро дякую за постійну мотивацію та підтримку. Ваша віра у студентів та допомога надихають на нові звершення і стимулюють до розвитку, до нових вершин!».

Українська команда продемонструвала високий рівень підготовки та залученості на всіх етапах проєкту, що ще раз підтвердило важливість міжнародної співпраці та культурного обміну в сучасному світі.

Нагадаємо, нещодавно Вікторія Бойко  стала учасницею тренінгового курсу за програмою Erasmus+ «Cyber Heroes».

Раніше cтудентки політехніки у Польщі вивчали молодіжні підходи у розробці екологічних проєктів на регіональному та національному рівняхстудентки-перекладачки взяли участь в молодіжному обміні Erasmus+ в Італії і вивчали як через дитячі ігри можна навчитися командній роботи, креативності, саморефлексії та соціальній інтеграціїстудентка-філолог Діана Аббасова стала учасницею проєкту мобільності молодіжних працівників Erasmus+ в Туреччинідругокурсниця спецільності 035 «Філологія» Аліна Алєксєєва тала учасницею молодіжного обміну Erasmus+ в Іспанії, присвяченому впливу соціальних мереж на молодьстудентка Полтавської політехніки стала учасницею грантової програми «Study Tours to Poland»cтудентка-філолог стала учасницею присвяченого інклюзії молодіжного обміну в Румуніїстудентки політехніки взяли участь у молодіжному обміні, присвяченому дискримінації та гендерній нерівності, вивчали збереження природних ресурсів та економічного зростання молодих людей за допомогою здорового способу життястудентка-перекладачка стала учасницею молодіжного проєкту проти дискримінації, ксенофобії та булінгустудентки політехніки взяли участь у проєкті Ерасмус+, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців, та провели благодійний аукціонстуденти-філологи опановували практичні навички у сфері екології та захисту навколишнього середовища розглядали проблему алкогольної залежності та методи боротьби із неюпідвищували рівень обізнаності щодо культурної різноманітностівивчали проблему переселенців/мігрантів та внутрішньо переміщених осіб.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року у провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»