2024-05-31

«Cyber Heroes»: майбутня перекладачка поглибила знання з кібербезпеки, ставши учасницею тренінгу за програмою Erasmus+ в Туреччині

Студентка спеціальності 035 Філологія факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки, майбутня перекладачка Вікторія Бойко взяла участь у тренінговому курсі за програмою Erasmus+ «Cyber Heroes», що пройшов у Туреччині. Учасниця поглибила знання з цифрової безпеки, соціальної інженерії та отримала набір інструментів щодо використання гейміфікації у неформальній освіті.

«Cyber Heroes»: майбутня перекладачка поглибила знання з кібербезпеки, ставши учасницею тренінгу за програмою Erasmus+ в Туреччині

Студентка другого курсу спеціальності 035 Філологія факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки, майбутня перекладачка Вікторія Бойко взяла участь у тренінговому курсі за програмою Erasmus+ «Cyber Heroes», що проходив 22 – 28 квітня 2024 року у Туреччині за підтримки NGO «Unit».

Метою проєкту було підвищення рівня знань та компетентностей учасників у напрямках цифрової та кібербезпеки, соціальної інженерії та методів маніпулювання в Інтернеті, надання учасникам інструментарію щодо використання гейміфікації в неформальній освіті з метою якісної роботи з молоддю та сприяти розробці національних проектів із використанням зазначених методик задля навчання громадськості щодо кібербезпеки. сприяння безпечнішому цифровому середовищу, озброюючи учасників когнітивними, технічними та соціальними навичками, які дозволяють їм ефективно вирішувати проблеми кібербезпеки.

Студентка поділилась своїми враженнями від участі у проєкті:

«Для мене, як людини, яка захоплюється вивченням іноземних мов, участь у цьому проєкті стала неймовірною можливістю. Я дізналася багато нового про інші культури, послухала інші мови, розширила свої знання та компетенції в напрямках цифрової та кібербезпеки, соціальної інженерії та методів маніпулювання в Інтернеті. Проєкт об'єднав 35 учасників з України, Азербайджану, Грузії, Іспанії, Чехії, Нідерландів, що зробило ці 7 днів незабутніми.

Цей проєкт надав мені не лише знання про захист у соцмережах, але й можливість зустріти цікавих однодумців та неймовірно приємних людей з усього світу, що стимулювало мене до самовдосконалення та обміну досвідом. Наші спікери на зустрічах і дискусіях створили стимулюючу атмосферу для вивчення сучасних тенденцій, поділилися досвідом кращих практик у сфері кібербезпеки. Це було захоплююче! Розумні люди, приємна атмосфера, нова країна і   культура – все це створило дружнє і комфортне середовище для навчання та розвитку.

Особливо цінним було отримати інструменти для використання гейміфікації в неформальній освіті, щоб ефективно працювати з молоддю та сприяти поширенню знань про кібербезпеку.

Проєкт – це люди, і люди на цьому проєкті були прекрасні. Дякую кожному за організацію, підтримку та любов! Бажаю кожному, хто вагається або щось не виходить, не здаватися! Пам'ятайте, що кожен з вас може стати частинкою таких молодіжних обмінів і я раджу вам брати в них участь!».

Раніше cтудентки політехніки у Польщі вивчали молодіжні підходи у розробці екологічних проєктів на регіональному та національному рівнях, студентки-перекладачки взяли участь в молодіжному обміні Erasmus+ в Італії і вивчали як через дитячі ігри можна навчитися командній роботи, креативності, саморефлексії та соціальній інтеграції; студентка-філолог Діана Аббасова стала учасницею проєкту мобільності молодіжних працівників Erasmus+ в Туреччинідругокурсниця спецільності 035 «Філологія» Аліна Алєксєєва тала учасницею молодіжного обміну Erasmus+ в Іспанії, присвяченому впливу соціальних мереж на молодь, студентка Полтавської політехніки стала учасницею грантової програми «Study Tours to Poland», cтудентка-філолог стала учасницею присвяченого інклюзії молодіжного обміну в Румуніїстудентки політехніки взяли участь у молодіжному обміні, присвяченому дискримінації та гендерній нерівності, вивчали збереження природних ресурсів та економічного зростання молодих людей за допомогою здорового способу життястудентка-перекладачка стала учасницею молодіжного проєкту проти дискримінації, ксенофобії та булінгустудентки політехніки взяли участь у проєкті Ерасмус+, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців, та провели благодійний аукціонстуденти-філологи опановували практичні навички у сфері екології та захисту навколишнього середовища розглядали проблему алкогольної залежності та методи боротьби із неюпідвищували рівень обізнаності щодо культурної різноманітностівивчали проблему переселенців/мігрантів та внутрішньо переміщених осіб.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року у провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»