2024-02-10

Викладачі та студенти політехніки стали учасниками Фізкультурно-оздоровчого забігу «Winter Run -2024»

Науково-педагогічні працівники та студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали учасниками Фізкультурно-оздоровчого забігу «Winter Run -2024», організованого Полтавським обласним центром «Спорт для всіх» за підтримки Полтавської обласної військової адміністрації та Управління молоді та спорту Полтавської ОВА.

Викладачі та студенти політехніки стали учасниками  Фізкультурно-оздоровчого  забігу «Winter Run -2024»

10 лютого у місті Полтаві на стадіоні «Ворскла» імені Олексія Бутовського відбувся Фізкультурно-оздоровчий забіг «Winter Run-2024», організований Полтавським обласним центром «Спорт для всіх» за підтримки Полтавської обласної військової адміністрації та Управління молоді та спорту Полтавської ОВА. За словами організаторів, участь у змаганнях безкоштовна. Для того, щоб долучитися, бажаючі мали завчасно зареєструватися.

Загалом у забігу взяли участь 400 спортсменів з Полтавської, Миргородської, Кременчуцької та Щербанівської територіальних громад, а також з міст Одеси, Чернігова, Бучі та Києва, які продемонстрували власні можливості на різних дистанціях. Перед стартом для учасників провели інтенсивну розминку.

Для забігу були запропоновані наступні дистанції:

  • дистанція 400 м (вік 8-13 років);
  • дистанція 5 км (вік: 13+);
  • дистанція 1 та 3 км (вік: 13+).

Забіг на різні дистанції проводився у різний час, але на кожну з них зареєструвалося понад 100 людей.

Науково-педагогічні працівники та студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» також долучилися до масштабної спортивної ініціативи та продемонстрували відмінні фізичні результати. Зокрема, студент групи 103-ФС факультету фізичної культури та спорту Юрій Тютюнник став срібним призером на дистанції 5000 метрів, а студент групи 202-ФС факультету фізичної культури та спорту Єгор Мичко виборов бронзову нагороду на цій же дистанції.

«Викладачі та студентська молодь Полтавської політехніки активно долучаються до популяризації здорового способу життя та рухової активності. В університеті за підтримки ректора, керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Олександровича Онищенка створені комфортні умови для заняття будь-якими видами спорту та виховання майбутніх чемпіонів.

Сьогоднішній захід не став винятком, майбутні фахівці охоче долучилися до участі у спортивному дійстві. Спільними зусиллями та власним прикладом робимо особистий внесок у розвиток молодіжного спорту, рухової активності серед полтавців», - прокоментувала декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Кожен учасник Фізкультурно-оздоровчого забігу «Winter Run-2024» отримав медаль та грамоту за участь, також визначили переможців в залежності від пройденої дистанції, віку та статі.

«До забігу долучилися 400 людей. Ми поділили їх на дистанції 400 метрів для дітей від 8 до 13 років, на 1 кілометр, 3 і 5 кілометрів. До нас долучилися учасники з міста Чернігів, Київ, Буча, а також міста Одеса. Мета – долучити усіх до фізкультурно-оздоровчих заходів», - розповів в.о. директора обласного центру «Спорт для всіх» Олександр Іванов.

Учасники забігу отримали позитивні емоції та активно обмінювалися власними враженнями від «підкорення» обраної дистанції. За словами організаторів забігу, заняття спортом позитивно мотивують учнівську, студентську молодь популяризувати здоровий спосіб життя та ставати прикладом для рідних, друзів, ровесників.

Нагадаємо, нещодавно у політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу пам’яті загиблих військових спецпідрозділу «АРТАН» та пройшов Відкритий турнір з єдиноборств «Слава ЗСУ».

Раніше студент ФФКС Давид Кулаковський став золотим призером Чемпіонату України з легкої атлетики серед юніорів, а спортсмени політехніки вибороли золоті та срібні медалі Чемпіонату України з триатлону.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»