2024-02-08

«Слава ЗСУ»: на базі політехніки відбувся Відкритий турнір з єдиноборств

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий турнір з єдиноборств «Слава ЗСУ», активними учасниками якого стали юні спортсмени з Полтавської та Харківської областей, міст Полтави та Кременчука. Вихованці спортивних клубів продемонстрували відмінну фізичну форму та високі результати, змагаючись у семи різних категоріях.

«Слава ЗСУ»: на базі політехніки відбувся Відкритий  турнір з єдиноборств

8 лютого 2024 року на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Відкритого турніру з єдиноборств «Слава ЗСУ», на яких виступили найкращі спортсмени та спортсменки з Полтавської, Харківської областей,  міст Полтави та Кременчука.

Змагання провели за всебічної підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка та президента ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України» Михайла Коробова.

Турнір  почався з традиційних урочистостей – рівняння на Державний Прапор та вшанування Хвилиною мовчання захисників і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України.

Майбутню спортивну еліту нашої  країни   привітали декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, президент ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України» Михайло Коробов, керівник Полтавської обласної федерації Таеквон – до GTF Антон Щербак та голова Представництва громадської організації «Українська спортивна асоціація «Козацький двобій» у місті Полтава Павло Коробов, які побажали учасникам міцного здоров’я, спортивного ентузіазму, жаги до перемоги,  динамічно розвиватися в обраному спорті, ставати справжніми професіоналами, успішно підкорюючи  нові вершини спортивного Олімпу.

«Вітаємо молодих, спортивно обдарованих, умотивованих на перемогу  учасників Відкритого турніру з єдиноборств у затишних стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»!  Раді нашим зустрічам, які постійно мотивують кожного з вас  працювати над досягненням поставлених спортивних цілей, наполегливо тренуватися та гідно виступати на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Відзначимо,  за підтримки та всебічного сприяння керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректора Полтавської політехніки  Володимира Олександровича Онищенка  в університеті   створені усі   необхідні умови для розвитку перспективних спортсменів. Вже не вперше проводимо турніри з цього виду спорту і пишаємось, що відмінна матеріально – технічна база   університету дозволяє  молоді розкрити власний спортивний потенціал. Зичимо міцного здоров’я, натхнення, успіхів та нових феєричних перемог. Слава Україні!», -  зазначила декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

За словами президента ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України» Михайла Коробова,  спортивні турніри гартують кращі фізичні якості молодих людей,  надихаючи їх  до постійного вдосконалення, саморозвитку та популяризації здорового способу життя серед ровесників.

«Щиро зичу кожному гідно представити  власні спортивні клуби, продемонструвати, що нового ви вже навчилися, і в поєдинках з досвідченими суперниками вибороти таку сподівану перемогу», - наголосив очільник ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України».

Загалом у змаганнях Відкритого турніру з єдиноборств «Слава ЗСУ»  взяли участь близько сотні  спортсменів з Полтавської,  Харківської областей,  міст Полтави та Кременчука, які продемонстрували відмінну підготовку, позмагавшись за перемогу у семи різних категоріях:

  • семі контакт;
  • лайт контакт;
  • К 1 лайт кік;
  • однотан;
  • хьонгі;
  • випередки;
  • козацькі перетяги.

Видовищні виступи високваліфікованим суддям та публіці подарували спортсмени з п’яти  команд:

  • спортивного клубу «Орел» (місто Полтава), тренер – Павло Коробов;
  • спортивного клубу «Атлант» (Полтавська область), тренер – Антон Щербак;
  • спортивного клубу «Фенікс» (Харківська область), тренер – Данило Гуляєв;
  • військово – спортивного клубу «Пересвіт»(Харківська область), тренер – Володимир Зібаров;
  • спортивного клубу «Vovchanchyn team» (Харківська область), тренер – Миколай Лінік.

Глядачі захоплено спостерігали за виступами і вболівали за улюблених спортсменів.

За результатами змагань команда спортивного клубу «Орел» посіла перше місце, друге місце вибороли вихованці спортивного клубу «Фенікс», а бронзовими призерами Відкритого турніру  стали команди  військово – спортивного клубу «Пересвіт» та 2 спортивних клубів Харківської області.

Щиро зичимо переможцям, призерам та учасникам змагань Відкритого турніру з єдиноборств «Слава ЗСУ» міцного здоров’я, життєвої енергії, нових вагомих спортивних та особистісних звершень!

Нагадаємо, раніше  у  політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу пам’яті загиблих військових спецпідрозділу «АРТАН»,  на базі університету  відбувся навчально-тренувальний збір юнацької збірної України з черліденгу, а  магістрантка політехніки Людмила Лузан виборола ліцензію для України на Олімпійські ігри -2024 у Парижі.

Нещодавно  студент ФФКС Давид Кулаковський став золотим призером Чемпіонату України з легкої атлетики серед юніорів, спортсмени політехніки вибороли золоті та срібні медалі Чемпіонату України з триатлону,  команда науково-педагогічних працівників Полтавської політехніки зі спортивного більярду вдруге визнана найкращою серед ЗВО України, випускник політехніки Іван Май виборов золото з настільного тенісу на міжнародному турнірі в Єгипті, а викладачка та студенти політехніки стали призерами Чемпіонату Полтавської області з жиму лежачи та класичного жиму лежачи.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»