2023-01-09

Викладачка політехніки стала учасницею онлайн-школи «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги»

Голова Ради молодих учених факультету філології, психології та педагогіки – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Анна Павельєва підвищила кваліфікацію у онлайн-школі «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги» від ГО «Інноваційні обрії України». Науковиця успішно опанувала корисні практичні кейси у рамках проєкту та отримала сертифікат учасниці.

Викладачка політехніки стала учасницею онлайн-школи «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги»

Голова Ради молодих учених факультету філології, психології та педагогіки – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Павельєва підвищила кваліфікацію у онлайн-школі «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги», організованій громадською організацією «Інноваційні обрії України».

Заняття проводились упродовж 11-17 грудня 2022 року в рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» на безкоштовній основі з метою закріплення навичок володіння грамотною українською мовою у побуті та щоденному спілкуванні. Науковиця Полтавської політехніки успішно завершила навчання у рамках проєкту та за результатами конкурсу «Незламні/Активні!» отримала сертифікат учасниці обсягом 30 годин/1 кредит ЄКТС.

Робота в рамках онлайн - школи «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!» проводилась під керівництвом 2 груп спікерів:

група спікерів 1: Тетяна Шарова, Аліна Землянська, Сергій Шаров;

група спікерів 2 : Олена Семеног, Світлана Єрмоленко, Наталія Кобилко.

Метою онлайн-школи стало удосконалення мовленнєвих вмінь й навичок; закріплення використання мовних формул етикету в побутових ситуаціях, опрацювання мовних технологій самопрезентації, поглиблення навичок діалогічного й монологічного мовлення; розширення уявлення про лексичний склад сучасної української мови, літературну норму та відхилення від неї (діалектизми, сленґізми, словесні новотвори тощо). Учасники розглянули етимологію слів родинно-побутової тематики, поглибили власні знання про традиції і звичаї українського народу, проаналізували зразки народної творчості та авторські художні твори, ознайомилися з науково-популярними й довідниковими виданнями в контексті обраної тематики.

Учасники школи з різних куточків України поглиблювали знання української мови за насиченою програмою:

Група спікерів 1

1-4 кроки. Онлайн-школа «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги!» (стаття)

Мовний етикет (спікер Тетяна Шарова) (відео)

5-7 кроки. Мистецтво самопрезентації (стаття)

Мистецтво самопрезентації (спікер Аліна Землянська) (відео)

8-10 кроки. Комп’ютерний сленг у повсякденному житті (стаття)

Комп’ютерний сленг у повсякденному житті (спікер Сергій Шаров) (відео)

Група спікерів 2

1-4 кроки. Мовне родинознавство (стаття)

Мовне родинознавство (спікерка Олена Семиног) (відео)

5-7 кроки. Моє хобі (стаття)

Моє хобі (спікерка Світлана Єрмоленко) (відео)

8-10 кроки. Орієнтування в часі і просторі (стаття)

Орієнтування в часі і просторі (спікерка Наталія Кобилко) (відео)

Підведення підсумків. Я розмовляю українською, бо це моя любов (стаття)

Підведення підсумків. Онлайн-школа. Як ми це робили (відео)

Освітня програма

Журнал реєстрації сертифікатів онлайн-школи доступний за посиланням

Довідково: громадська організація «Інноваційні обрії України» об’єднує громадян на основі спільності інтересів своїх членів для реалізації мети та завдань з метою задоволення та захисту наукових, соціальних, культурних, освітніх та інших інтересів членів організації та громадян, збереження української мови, пропагування патріотизму.

Раніше науковиця успішно пройшла ІІ частину курсу, присвяченого волонтерським програмам Європейського корпусу солідарності,  вивчала можливості та переваги волонтерських програм Європейського корпусу солідарності в рамках І частини курсу Erasmus+ «MOOC on the European Solidarity Corps», навички майбутнього, необхідні освітянам та науковцямпройшла тренінг з цифрової трансформації молодіжних організаційпідвищила економічну грамотність і знання трудового законодавствавивчала міжнародний досвід та найкращі практики з переробки сміттяпокращувала практичні навички презентації публічних промоввзяла участь в проєкті Erasmus+ в Туреччині та навчалась медіаграмотності у Лейпцигу.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»