2021-08-31

Випускник політехніки Юрій Божинський виборов «бронзу» у чоловічій естафеті вільним стилем

Плавець Юрій Божинський, випускник спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», став бронзовим призером Паралімпійських ігор у Токіо, здобувши у складі команди першу в історії України нагороду Паралімпіади у чоловічій естафеті 4×100 м вільним стилем.

Випускник політехніки Юрій Божинський виборов «бронзу» у чоловічій естафеті вільним стилем

30 серпня Юрій Божинський змагався у чоловічій естафеті 4×100 м вільним стилем в команді з Денисом Дубровим, Андрієм Трусовим та Максимом Кріпаком. Українські спортсмени фінішували з результатом  3:47.40. Першими були австралійці (час — 3:44.31), другими — італійці (час — 3:45.89). Це перша в історії України нагорода Паралімпіади у цьому виді естафет.

«Майстер спорту України міжнародного класу з плавання, бронзовий призер чемпіонату світу 2013 року, чемпіон Європи 2014 року, дворазовий срібний призер та бронзовий призер Чемпіонату світу 2015 року, дворазовий срібний (естафета 4х100 м кмп., 100 м на спині) та бронзовий (50 м вільним стилем), призер Чемпіонату Європи 2016 року, паралімпійський чемпіон та призер 2016 року – це все досягнення і титули нашого випускника Юрія Божинського.

Ще один приклад сумлінної роботи над результатом, який викликає безмежну повагу і мотивує. Нова перемога стала історичною і я щиро вітаю з високим досягненням! Наші спортсмени – найкращі!» – привітав керівник відокремленого підрозділу ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Студент Полтавського фахового коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», плавець Денис Остапченко виграв срібну медаль, яка стала 40-ю нагородою для України.

Срібну медаль з плавання також виборов Олексій Вірченко, студент другого курсу факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Плавець Євгеній Богодайко, випускник спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», виборов золоту медаль, повернувши українську команду до топ-10 команд у медальному заліку.

Тенісист Іван Май, випускник спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», виборов бронзову нагороду, принісши Україні першу медаль на Паралімпіаді в Токіо з настільного тенісу.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»