2024-02-10

Визначили переможців Чемпіонату Полтавської області з армреслінгу серед дорослих, молоді, юніорів та параспортсменів

10 лютого на сучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Чемпіонат Полтавської області з армреслінгу серед дорослих, молоді, юніорів та параспортсменів. Спортсмени з Полтави, Кобеляк, Карлівки, Миргорода, Кременчука, Луганська, Козельщини продемонстрували власну майстерність та позмагалися за першість у турнірі.

Визначили переможців Чемпіонату Полтавської області з армреслінгу серед дорослих, молоді, юніорів та параспортсменів

10 лютого Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став масштабним  майданчиком для проведення Чемпіонату  Полтавської області з армреслінгу серед дорослих, молоді, юніорів та параспортсменів. За результатами цих відбіркових змагань переможці представлять  Полтавську область на наступному  Чемпіонаті України з армреслінгу.

Спортивний івент організовано та проведено за всебічної підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка,  начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко  та президента Всеукраїнської федерації армреслінгу Артема Письмака.

Турнір розпочався з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання захисників і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Учасників  змагань  привітали почесні гості:  заступниця декана факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, суддя міжнародної категорії Оксана Гордієнко, президент Всеукраїнської федерації з армреслінгу, голова Полтавської обласної федерації армреслінгу, майстер спорту України міжнародного класу Артем Письмак та директор Полтавського регіонального фізкультурно-спортивного товариства «Інваспорт», заслужений тренер України з футболу, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Олександр Верещака, які побажали спортсменам  нових вагомих здобутків,  жаги до перемоги,  успіхів у підкоренні вершин спортивного Олімпу. 

«Шановні учасники змагань, тренери, судді, вболівальники,  щиро вітаємо вас у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який вже традиційно упродовж усього року стає масштабним майданчиком для проведення спортивних подій. Зичу міцного здоров’я, спортивного ентузіазму, нехай сьогодні переможуть найсильніші,  як невдовзі  переможе   наша незламна, сильна і незалежна Україна», -  привітала заступниця декана факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, суддя міжнародної категорії Оксана Гордієнко та передала присутнім слова щирих  привітань від ректора  Полтавської політехніки, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту,  професора Володимира Онищенка.

Феєричних спортивних перемог у поєдинках з досвідченими суперниками побажали президент Всеукраїнської федерації з армреслінгу, голова Полтавської обласної федерації армреслінгу, майстер спорту України міжнародного класу Артем Письмак та директор Полтавського регіонального фізкультурно-спортивного товариства «Інваспорт», заслужений тренер України з футболу, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Олександр Верещака.

«Від імені Полтавського регіонального фізкультурно-спортивного товариства «Інваспорт» хочу привітати учасників з початком змагань!  Нехай найкращі наші спортсмени, які покажуть сьогодні  добрі результати, гідно представлять  Полтавщину на всеукраїнському рівні. Приємно, що на Чемпіонаті Полтавської області з армреслінгу присутні спортсмени, які  вже неодноразово представляли нашу Полтавщину та країну на міжнародних турнірах. У 2023 році сім спортсменів області представляли нашу країну на найвищому рівні, тому кожен із них заслуговує на найвище визнання, щира дяка їм за це. Усім учасникам бажаю міцного здоров’я,  натхнення та миру!», - відзначив Олександр Верещака.

Очільник Полтавського регіонального фізкультурно-спортивного товариства «Інваспорт»  також  вручив посвідчення майстра спорту України та майстра спорту України міжнародного класу найкращим спортсменам Полтавщини, призерам та переможцям міжнародних змагань, які у 2023 році  стали членами національної збірної України з параармреслінгу.

За словами президента Всеукраїнської федерації з армреслінгу, голови  Полтавської обласної федерації армреслінгу, майстра спорту України міжнародного класу Артем Письмак,  минулий 2023 рік став  переможним для спортсменів області – збірна команда Полтавщини з армреслінгу та параармреслінгу утримує лідерські позиції у турнірних таблицях. Проте не варто зупинятися на досягнутому, а необхідно примножувати здобутки низкою нових перемог  на всеукраїнському та   міжнародному рівнях.

Президент Всеукраїнської федерації з армреслінгу вручив посвідчення про присвоєння спортивних розрядів спортсменам та спортсменкам, які продемонстрували кращі результати під час минулого турнірного сезону.  

У змаганнях взяли участь представники спортивних клубів  міст Полтави, Кобеляк,  Карлівки, Миргорода, Луганська,  Кременчука,  смт. Козельщини. Підтримувані бурхливими оваціями спортсмени боролися за першість та продемонстрували відмінну фізичну форму під час видовищних поєдинків з досвідченими суперниками.

За результатами змагань у командному заліку переможцями турніру стали:

  • І місце – команда  Кобеляцької  громади;
  • ІІ місце – команда   Козельщинської  громади;
  • ІІІ місце –  команда міста Полтави.

Вдало виступили та стали переможцями і призерами змагань й студенти Полтавської політехніки.

Чемпіонкою Полтавської області з армреслінгу стала студентка групи 302-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  Руслана Симоненко, яка виборола перемогу в категоріях 70+ жінки ліва рука та 70+ жінки права рука.

Срібними призерами стали студентка та випускник  Полтавської політехніки:

  • Вероніка  Гречана, студентка групи 101-ФС факультету фізичної культури та спорту – у категоріях 70+ жінки ліва рука та 70+ жінки права рука;  
  • Володимир Литвин, випускник 2024 року факультету фізичної культури та спорту -  у категорії  75 чоловіки.

Нагадаємо, викладачі та студенти політехніки стали учасниками Фізкультурно-оздоровчого забігу «Winter Run -2024»,  на базі політехніки відбувся Відкритий турнір з єдиноборств, Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу пам’яті загиблих військових спецпідрозділу «АРТАН», а студент ФФКС Давид Кулаковський став золотим призером Чемпіонату України з легкої атлетики серед юніорів.

Раніше студент політехніки Володимир Литвин став срібним призером Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів, а під час цих же змагань студентка ФФКС Руслана Симоненко стала чотириразовою золотою призеркою.  

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»