2021-06-10

Волонтерів політехніки нагородили у національному конкурсі благодійників

Волонтерський загін університету «Polytechnic Volunteers» відзначили за активну громадянську позицію, благодійність та підтримку молодіжних ініціатив. На регіональному етапі конкурсу «Благодійна Україна – 2020» студенти політехніки отримали бронзову нагороду у номінації «Благодійність у соціальній сфері», а керівниця волонтерського загону Надія Семеренко стала лауреаткою номінації «Місцева благодійність».

Волонтерів політехніки нагородили у національному конкурсі благодійників

7 червня у Полтаві відбулася урочиста церемонія нагородження учасників та переможців регіонального етапу конкурсу «Благодійна Україна – 2020». Волонтери-номінанти Полтавщини зібралися разом, аби познайомитися, презентувати власну діяльність та поділитися подальшими планами. Діяльність волонтерського студентського загону «Polytechnic Volunteers» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» представив в.о. президента студентського парламенту Полтавської політехніки Олександр Литвиненко, який розповів про запроваджені університетські ініціативи, проведені молодіжні, соціальні заходи та благодійні акції.

За підсумками регіонального етапу конкурсу «Благодійна Україна – 2020» волонтерський загін студентів Полтавської політехніки «Polytechnic Volunteers» посів III місце у номінації «Благодійність у соціальній сфері». Волонтери Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали єдиними переможцями конкурсу серед полтавських університетів.

Керівниця волонтерського загону «Polytechnic Volunteers» Полтавської політехніки, заступниця президента студентського парламенту з благодійного та військово-патріотичного напряму, студентка третього курсу Навчально-наукового інституту нафти і газу Надія Семеренко здобула бронзову нагороду у номінації «Місцева благодійність».

«Радіємо нашим здобуткам та не зупиняємося на досягнутому! Впевнені, що отримана нами статуетка – «Ангел добра» обов’язково стане нашим духовним стимулом, що надихатиме на подальшу допомогу людям!» – прокоментувала Надія Семеренко.

За словами Олександра Литвиненка, високе визнання діяльності волонтерів університету неодмінно мотивуватиме студентську молодь на генерування нових ідей, участь у молодіжних, освітніх та соціальних проєктах, щоб допомагати людям, які потребують турботи і піклування.

«Приємно, коли нашу роботу цінують, визнають та надихають! Після презентації нам особисто подякувала команда волонтерів «Невгамовні бабусі» за активну громадянську позицію та особливу увагу, яку ми приділяємо вихованцям інтернатів та реабілітаційних центрів. Передані ними невеличкі презенти для дітей, позбавлених батьківського піклування, найближчим часом обов’язково знайдуть своїх адресатів», – розповів Олександр Литвиненко.

У Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2020», було подано понад 1100 заявок з різних куточків України. Студенти університету претендували на перемогу в номінаціях «Колективне волонтерство», «Благодійність у соціальній сфері», Благодійність в сфері екології та охорони довкілля», «Молодіжні благодійні ініціативи», «Народний благодійник». Керівниця загону, заступниця президента студентського парламенту з благодійного та військово-патріотичного напряму, студентка третього курсу спеціальності «Екологія» Навчально-наукового інституту нафти і газу Надія Семеренко змагалася у номінації «Волонтер року». За участь у Всеукраїнському етапі конкурсу «Благодійна Україна» волонтерський загін «Polytechnic Volunteers» та його керівниця отримали дипломи учасників.

«Щиро дякуємо, що цього року Ви приєднались до сотень благодійників і волонтерів та взяли участь в 14-му щорічному Національному конкурсі «Благодійна Україна-2020». Радіємо із вами, що Ви розділяєте нашу місію добра, волонтерства й благочинності. Дякуємо, що у складні для нашої країни часи Ви залишаєтесь гідними і небайдужими до тих, хто потребує допомоги. Знаходите час представляти власні проєкти, проводити акції, займатись благодійною та волонтерською діяльністю, допомагати там, де в цьому є потреба. Тільки Ви і ваші вчинки спонукають десятки людей не зупинятися та рухатися далі, не дивлячись на жодні зовнішні обставини, кризи та перепони. Щиро дякуємо за Ваше сумлінне втілення добра. Цінуємо Вас, як волонтерів та благодійників, що зберігають та множать скарби людських цінностей. Сподіваємось на нашу подальшу співпрацю, бо тільки разом ми зможемо подолати перешкоди всіляких негараздів», – написали організатори конкурсу у листі на адресу університету.

Конкурс «Благодійна Україна» започатковано в 2007 році, Асоціація благодійників України використовує даний формат з 2012 року та проводить його з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Наприкінці минулого року волонтери Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» були нагороджені дипломом Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за активну благодійну діяльність, стали помічниками святого Миколая і відвідали дитячий будинок-інтернат, а у червні цього року подарували свято вихованцям Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»