2023-04-27

Cтуденти фахових коледжів ознайомилися з науково-освітніми можливостями університету

26 квітня до Полтавської політехніки завітали студенти та викладачі відокремлених структурних підрозділів – Полтавського фахового коледжу нафти і газу та Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя. Провівши день з Полтавською політехнікою, майбутні документознавці, архівісти, художники та фахівці фінансово-економічної сфери відвідали інноваційні науково-освітні локації, практичні майстер-класи та побували у Народному музеї історії університету і в Центрі сучасного мистецтва.

Cтуденти фахових коледжів ознайомилися з науково-освітніми можливостями університету

26 квітня з метою продовження навчання за обраними спеціальностями до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітали студенти та викладачі двох відокремлених структурних підрозділів університету – Полтавського фахового коледжу нафти і газу та Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя. Майбутні випускники спеціальностей 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та 051 «Економіка» познайомились з потужною командою науково-педагогічних працівників, чия фаховість та зацікавленість в інноваціях дозволяє відмінно поєднувати надсучасну матеріально-технічну базу університету та шанобливе ставлення до понад двохсотлітніх освітніх традицій, що чудово гармоніюють у затишних стінах університету європейського рівня, відвідали майстер-класи, інноваційні науково-освітні локації, насолодилися виставкою студентських творчих робіт «Тут все пронизане любов’ю».

Для гостей провели кампус-тур надсучасними науково-освітніми одного з найкращих університетів України науково-педагогічні працівники різних Навчально-наукових інститутів та факультетів Полтавської політехніки – декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева, завідувачка кафедри українознавства, культури та документознавства, доктор історичних наук, професор Ірина Передерій, завідувачка кафедри образотворчого мистецтва, кандидатка мистецтвознавства Тетяна Зіненко, заступниця директора Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, кандидатка економічних наук, доцентка Ірина Крекотень, куратор Народного музею історії університету імені Надії Кочерги, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Людмила Чередник та завідувачка кафедри економіки, підприємництва, маркетингу, кандидатка економічних наук, професор Марина Чижевська розповіли про широкі можливості, перспективи навчання та успішного працевлаштування на сучасному ринку праці для молоді Полтавського регіону. Особливий інтерес у майбутніх професіоналів викликала процедура складання національного мультипредметного тесту (НМТ), з особливостями якої студентська молодь поетапно познайомила методист Центру по роботі з обдарованою студентською молоддю Світлана Ревенко. Учасники поспілкувалися у теплій неформальній атмосфері, отримали інформаційні буклети та обмінялися корисними освітніми лайфхаками.

У ході зустрічі з ректором Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професором Володимиром Онищенком та президентом Студентського парламенту, радником ректора з молодіжної політики Артемом Лоїком відкрили для себе практичний кейс динамічного розвитку університету, синергетичного ефекту його плідної взаємодії з провідними бізнес-брендами та компаніями Полтавського регіону, який є взірцевим прикладом потужного науково-освітнього тандему науки, освіти, бізнесу та влади.

«Здобувачі фахової передвищої освіти уже зараз визначаються з наступним етапом у своїй освітній траєкторії. Тож ми з радістю розповідаємо про можливості, які доступні у нашому університеті на шляху до здобуття повної вищої освіти.

Разом з президентом Студентського парламенту, радником ректора з молодіжної політики Артемом Лоїком зустрілись з майбутніми документознавцями, художниками та фахівцями фінансово-економічної сфери в особливому місці – Центрі сучасного мистецтва Полтавської політехніки і обмінялися драйвовим позитивним настроєм!

Дякую, студенти, що завітали! Сподіваюсь, у вас був чудовий День з Полтавською політехнікою і таке ж чудове майбутнє в університеті!

Обирайте наш університет для продовження навчання за обраним фахом та спільними зусиллями наближаймо нашу Перемогу!

Пишаємося нашою майбутньою професійною елітою, яка має правильні орієнтири у справі повоєнного відновлення та відбудови України!», – привітав молодь ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Науково-педагогічні працівники кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права провели молодь найновішими високотехнологічними лабораторіями університету, де гості потренували здобуті під час навчання у коледжі soft skills, виконавши низку різноманітних інтерактивних завдань, підготовлених науковцями кафедри.

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства, куратор Народного музею Полтавської політехніки Людмила Чередник провела для студентів екскурсію сторінками становлення потужного європейського освітнього центру – від колишнього Інституту шляхетних дівчат до багатотисячного класичного університету. Варто відзначити, що представлена загалу музейна експозиція нараховує чимало експонатів, пов’язаних з діяльністю університету як інноваційного науково – освітнього центру Полтавщини. Майбутні документознавці та архівісти активно ставили питання, а візуалізація почутого – відмінна запорука того, що відвідини музею неодмінно запам’ятаються. З особливим інтересом юнаки та дівчата ознайомилися з колекцією речей полтавського вченого – винахідника Юрія Кондратюка, чиє ім’я гордо носить Полтавська політехніка.

«Переконана, що сьогоднішній день студентська молодь наших коледжів провела результативно, приємно та з користю, адже змогла більше дізнатися про обрані спеціальності, їхні перспективи на сучасному ринку праці. Якщо будуть запитання, не соромтеся, звертайтеся до викладачів, ми охоче надамо кваліфіковану відповідь, порадимо та підтримаємо вас у вашому власному професійному виборі.

Навчання у нашому університеті, без жодного сумніву, буде сповнене яскравими емоціями, приємними життєвими моментами. Сподіваюся, що упродовж кампус – туру ви відчули ту неймовірну атмосферу, яка мотивує ще більше працювати, навчатися та розвиватися в обраній сфері. Будемо дуже раді, якщо ви станете невід’ємною частинкою дружньої студентської родини Полтавської політехніки», – прокоментувала очільниця факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки Анна Агейчева.

За словами завідувачки кафедри образотворчого мистецтва, кандидатки мистецтвознавства Тетяни Зіненко, упродовж останніх років університет став не тільки науково-освітнім, але й відкритим мистецьким простором, де акумулюються художні досягнення талановитої студентської молоді, яка вже з перших курсів мріє про персоналізовані виставки. Юні таланти створюють неймовірно красиві роботи, нерідко просто шедевральні художні полотна, які експонуються у Центрі сучасного мистецтва, відкритому у 2016 році за ініціативи ректора університету, професора Володимира Онищенка. У класичному багатопрофільному університеті представники творчих професій мають сприятливі умови для всебічного розвитку, реалізації творчих задумів та найамбітніших професійних планів.

По завершенні заходу учасники сфотографувалися на згадку та обмінялися позитивними враженнями від відвіданих майстер-класів і цікавих екскурсій Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Полтавська політехніка – найкращий варіант продовження навчання та здобуття вищої освіти для випускників коледжу. І проведені заходи та зустрічі лише посилили нашу впевненість у цьому», – прокоментувала миргородська викладачка Анастасія Гусєва.

Нещодавно майбутні студенти познайомилися з освітніми можливостями Полтавської політехніки, випускник політехніки подарував кафедрі образотворчого мистецтва підбірку іноземних видань з мистецтвознавства та історії мистецтва, в університеті відкрився виставковий проєкт про перших політичних емігрантів та поборників незалежності України, Українська бібліотечна асоціація подарувала науково-технічній бібліотеці університету документальне видання «Пилип Орлик і мазепинці. Джерела», в університеті відкрили кафедру хореографії та спортивних видів танцю.

Раніше науковець політехніки успішно захистив докторську дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук, а Полтавська політехніка презентувала освітні можливості для внутрішньо переміщених осіб.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»