2023-09-27

Cтуденти політехніки відзначили Всесвітній день туризму гастрономічним туром-вікториною країнами світу

З нагоди Всесвітнього дня туризму науково-педагогічні працівники та студенти кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели гастрономічний тур-вікторину, під час якої презентували національні страви різних країн світу. Шляхом жеребкування учасники обирали країну, популяризували її нематеріальну культурну спадщину та традиції в університетських локаціях.

Cтуденти політехніки відзначили Всесвітній день туризму гастрономічним туром-вікториною країнами світу

Уже традиційно, 27 вересня, у Всесвітній день туризму, викладачі та студенти  кафедри  міжнародних економічних відносин та туризму Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» проводять різноманітні інтелектуальні активності, присвячені популяризації культурного та туристичного спадку різних країн світу. Цьогоріч в університетських локаціях для студентської молоді відбувся  гастрономічний тур-вікторина, суть якої полягала в презентації національної страви країни, яку обирали під час жеребкування. Метою цікавого івенту стала популяризація нематеріальної культурної спадщини країн європейського, американського та азійського регіонів, відновлення їхніх традицій та локальної пам’яті.

Під час заходу учасники представили національні страви та країну за допомогою питань вікторини, що стосувалася історії, культури та цікавих подій.  Присутні посмакували оригінальними стравами – баклажанною ікрою, тако, шніцелем, удон.  Серед солодощів, можна було скуштувати  тірамісу, шарлотку, чак-чак,  халву, рахат лукум, не обійшлося і без напоїв – квасу та  айрану.

Гастрономічний тур-вікторину провели на сучасній опен спейс локації Полтавської політехніки, яка додала особливого колориту присутнім під час частувань. Учасники гастрономічного туру отримали позитивні емоції, дізнались чимало нового та  цікавого про національні страви світу та поласували  смаколиками.

«Проведення квестів та різноманітних інтелектуальних активностей з нагоди Всесвітнього дня туризму  стало доброю щорічною  традицією кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки, таким чином продовжуємо популяризувати національну культуру та вивчати особливості менталітету представників інших країн світу. Щиро радіємо, що все більша кількість наших студентів долучається до таких заходів, надихаючись змістовно проведеним дозвіллям», – прокоментувала кандидатка економічних наук, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Надія Бакало.

Нагадаємо, раніше Всесвітній день туризму в Полтавській політехніці відзначали студентським квестом, кулінарним конкурсом та естафетами на свіжому повітрі та  велопробігом.

Нещодавно з нагоди   Дня  першокурсника-2023  урочисто привітали понад 3000 студентів, у політехніці відбувся благодійний концерт Національного академічного оркестру народних інструментів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»