2022-11-10

День стійкості: науковиця політехніки взяла участь у міжнародному онлайн-саміті

У рамках проєкту «Інтернаціоналізація менеджменту вищої освіти» кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Галина Таловиря стала учасницею онлайн-саміту «Resilience Day», присвяченого підтримці українських університетів в умовах війни.

День стійкості: науковиця політехніки взяла участь у міжнародному онлайн-саміті

27 жовтня 2022 року у рамках реалізації міжнародного проєкту «Інтернаціоналізація менеджменту вищої освіти», здійснюваного за програмою розвитку українсько-німецького співробітництва підтримки DAAD, провідних німецьких закладів вищої освіти – Ганноверського університету імені Лейбніца та Мюнстерського університету відбувся онлайн-саміт «Resilience Day», присвячений активному обговоренню питань розвитку та підтримки українських університетів з боку німецьких партнерів. До конструктивного діалогу долучилося понад 70 науковців провідних українських та зарубіжних університетів, які обговорили способи підтримки повноцінної науково-освітньої діяльності закладів вищої освіти в умовах російсько-української війни та визначили подальші перспективи розвитку українсько-німецького співробітництва.

Активною учасницею онлайн-саміту стала науковиця факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Галина Таловиря, яка спільно із німецькими колегами долучилася до групових дискусій навколо питань розвитку вищої університетської освіти в умовах глибоких соціально-економічних криз. Учасники саміту працювали у кількох освітніх сесіях, обмінювалися практичним досвідом роботи зі студентською молоддю, презентували корисні науково-освітні кейси, визначили пріоритетні напрямки подальшого партнерства між українськими та німецькими університетами.

У рамках дискусії викладачі та науковці з різних країн світу обговорили сутність поняття «стійкість» та коло конкретних практичних пропозицій закладів вищої освіти щодо виховання такої стійкості, надання реальної допомоги українським колегам в умовах війни.

«У рамках міжнародного проєкту продовжую активно знайомитися з системою вищої освіти Німеччини, презентувати інноваційні та науково-освітні здобутки Полтавської політехніки як одного з кращих класичних університетів на міжнародному рівні та покращувати власні професійні компетенції як викладача, науковця.

Питання розвитку вищої освіти, порушені під час активних дискусій, обговорень, обміні науковими ідеями, допомагають глибше осягнути суть проблеми та знайти оптимально зручні шляхи вирішення ситуації, що склалася. Щиро вдячна німецьким партнерам, колегам з провідних європейських університетів за корисні кейси, відкритість та всебічну підтримку нашої країни!», – прокоментувала учасниця міжнародного проєкту «Інтернаціоналізація менеджменту вищої освіти», кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Галина Таловиря.

Раніше науковця-філолог пройшла стажування в одному з провідних німецьких університетів, презентувала колегам в Нижній Саксонії інноваційні та освітні досягнення університету та представила Полтавську політехніку на міжнародній освітній конференції-виставці ЕАІЕ-2022 у Барселоні.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»