2022-10-17

Науковиця-філолог пройшла стажування в одному з провідних німецьких університетів

Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки Галина Таловиря успішно пройшла стажування у Вищій школі прикладних наук та мистецтв та одному з провідних німецьких закладів вищої освіти – Ганноверському університеті імені Лейбніца. Викладачка стала учасницею міжнародного тренінгу за програмою розвитку українсько-німецького академічного співробітництва DAAD.

Науковиця-філолог пройшла стажування в одному з провідних німецьких університетів

Науковиця факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов, кандидатка педагогічних наук Галина Таловиря успішно пройшла стажування у Вищій школі прикладних наук та мистецтв та у Ганноверському університеті імені Лейбніца. Викладачка Полтавської політехніки стала учасницею тренінгів, що відбувалися упродовж 20 вересня – 2 жовтня 2022 року у рамках проєкту «Менеджмент інтернаціоналізації вищої освіти» за програмою розвитку українсько-німецького академічного співробітництва підтримки DAAD.

У рамках стажування та з метою глибшого вивчення організації академічного процесу, покращення якості міжнародної співпраці, вивчення досвіду співробітництва міської влади та Ганноверського університету імені Лейбніца у спільних проєктах науковиця у складі української групи проєкту відвідала освітні лабораторії одного з провідних німецьких університетів. Учасниця проєкту детально познайомилася з системою вищої освіти Німеччини, вивчила досвід роботи Міжнародного офісу університету та зустрілася з представниками мерії міста Ганновера.

Упродовж тижня 14 учасників проєкту з різних університетів України відвідували презентації та тренінги, присвячені темі інтернаціоналізації вищої освіти. Спікерами воркшопів стали керівник Міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца Біргід Барден-Льойфер, заступник керівника Міжнародного офісу Маркус Хопп, які презентували структуру офісу, основні завдання та принципи роботи.

З метою вдосконалення навичок міжкультурної комунікації на міжвідомчому рівні полтавська науковиця також відвідала семінар з міжкультурної комунікації. У рамках стажування досвідчені тренери провели для учасників також семінар з кризового менеджменту, присвячений  покращенню ефективності управлінської роботи у різних кризових умовах.

«Для мене це дійсно колосальний  науковий  та міжнародний досвід, можливість познайомитися з системою  вищої освіти Німеччини, розширити культурний кругозір   та покращити власні професійні  компетенції. Активно  проведений  час   на тренінгах, відвідані  науково – освітні локації, обмін ідеями та ефективними викладацькими лайфхаками  з колегами мотивують ще ефективніше  використовувати  здобуті знання на практиці.

Хочеться висловити слова щирої вдячності адміністрації, науково-педагогічному колективу та особисто ректору Полтавської політехніки, професору Володимиру Онищенку за створені сприятливі умови для науково-освітнього та особистісного зростання, всебічну підтримку та сприяння підвищенню професійних якостей науковця», – прокоментувала Галина Таловиря.

Нагадаємо, науковиця Полтавської політехніки презентувала інноваційну діяльність університету під час Днів України в Нижній Саксонії та конференції-виставці ЕАІЕ-2022 у Барселоні.

Раніше очільниця факультету філології, психології та педагогіки поділилася успішними кейсами підготовки фахівців, а науковиця-філолог презентувала можливості та переваги волонтерських програм Європейського корпусу солідарності.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»