2023-04-05

Для студентів політехніки проведуть безкоштовні онлайн-курси з кібергігієни

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкриються онлайн-курси з базових правил безпеки у цифровому середовищі. Курс допоможе студентам дізнатися про основні загрози в цифровому середовищі, опанувати лайфхаки щодо безпечного використання гаджетів та інформаційних ресурсів.

Для студентів політехніки проведуть безкоштовні онлайн-курси з кібергігієни

4 квітня заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Ігор Панченко повідомив про результати робочої зустрічі з представниками закладів вищої освіти Полтавської області, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальностями в галузі знань «Інформаційні технології». Зустріч була присвячена впровадженню онлайн-курсів з кібергігієни для студентів.

Курси проводитимуться за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global в Україні). Це повністю безкоштовно завдяки гранту CRDF Global, за фінансової підтримки Державного департаменту США.

«У сучасному світі питання кібербезпеки актуальні для кожного. Курс «Базові правила безпеки в цифровому середовищі» допоможе студентам дізнатися про основні загрози в цифровому середовищі, зрозуміти, на яку особисту інформацію «полюють» хакери, опанувати лайфхаки щодо захисту персональних даних, грошей, безпечного використання гаджетів та інформаційних ресурсів. Він буде цікавий кожному, хто користується соціальними мережами, електронною поштою, ресурсами новин чи просто шукає інформацію в Інтернеті.

Щоб отримати сертифікат – потрібно пройти всі модулі курсу та виконати загальний тест на прохідний бал», – прокоментувала Ксенія Вергал, кандидат економічних наук, доцент кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем ННІ ІТ та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У курсі чимало практичних завдань – вони допоможуть потренуватися у вирішенні цілком реальних життєвих ситуацій без завдання шкоди власному комп’ютеру чи смартфону. Сертифікат про завершення курсу засвідчуватиме готовність студентів застосовувати нові знання в якості «паска кібербезпеки» у незастрахованому від хакерських атак інформаційному просторі.

Раніше у політехніці презентували освітні можливості для внутрішньо переміщених осіб, перший на Полтавщині Ґендерний центр, а компанія SoftServe провела для студентів вебінар про особливості ІТ-бізнесу під час війни.

Нагадуємо, пункт реєстрації на НМТ у політехніці працюватиме без вихідних.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»