2024-04-17

На базі політехніки фахівці Укрнафти підвищили фахові компетенції у сфері безпечного ведення робіт на виробничих об’єктах

На базі інноваційних лабораторій та Навчально-наукового нафтогазового полігону Полтавської політехніки викладачі університету провели навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Вимоги безпеки при виконанні окремих видів робіт на виробничих об’єктах нафтогазової промисловості» для інженерно-технічних працівників ПАТ «Укрнафта».

На базі політехніки фахівці Укрнафти підвищили фахові компетенції у сфері безпечного ведення робіт на виробничих об’єктах

У рамках підписаного Меморандуму про науково-освітню співпрацю та партнерство між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ПАТ «Укрнафта» на базі інноваційних лабораторій Навчально-наукового нафтогазового полігону Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки відбулися навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Вимоги безпеки при виконанні окремих видів робіт на виробничих об’єктах нафтогазової промисловості» для інженерно-технічних працівників ПАТ «Укрнафта».

Під керівництвом досвідчених викладачів Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки фахівці структурних підрозділів провідної нафтовидобувної компанії ПАТ «Укрнафта», зокрема НГВУ «Охтирканафтогаз», НГВУ «Полтаванафтогаз», НГВУ «Чернігівнафтогаз», Гнідинцівського та Качанівського ГПЗ, успішно вдосконалили професійні компетенції у сфері проведення робіт підвищеної небезпеки на виробничих об’єктах.

Учасників короткострокової програми підвищення кваліфікації привітав ректор Полтавської політехніки, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, який акцентував увагу присутніх на багатовекторній діяльності університету у напрямку якісної практичної підготовки фахівців і забезпечення кадрових потреб нафтогазових компаній конкурентоспроможними випускниками. Очільник університету також наголосив на ефективності практичних кейсів плідної співпраці Полтавської політехніки з провідними нафтогазовидобувними компаніями України і світу, яка успішно реалізується через низку вже втілених спільних проєктів. Нагадаємо, за сприяння бізнес-партнерів у Полтавській політехніці відкрили єдиний в Україні багатофункціональний буровий майданчик зі справжньою буровою установкою та сучасний комп’ютерний навчальний центр Apple «IT Finance».

На базі Навчального центру нафтогазових промислів Siemens слухачі програми підвищення кваліфікації також обговорили підготовчі операції до виконання робіт, контроль стану середовища, організацію робочого місця, організацію взаємодії бригади, умови ведення робіт, вимоги до персоналу та обладнання, дії персоналу при виникненні позаштатних ситуацій тощо.

Під час навчання слухачі також ознайомилися з Навчально-науковим нафтогазовим полігоном та лабораторною базою нафтогазового спрямування Полтавської політехніки.

Варто відзначити, що сучасна матеріально-технічна база Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» дозволяє здійснювати навчання за програмами підвищення кваліфікації для працівників компаній-партнерів та виконувати широкий спектр виробничо-випробувальних робіт.

Зокрема, на базі Навчального центру нафтогазових промислів Siemens встановлене потужне програмне забезпечення, що дозволяє натурно змоделювати процеси, що відбуваються на підготовчих етапах та безпосередньо під час видобутку вуглеводнів.

Нагадаємо, під час І Міжнародного зеленого нафтогазового форуму «Взаємодія влади, територіальних громад, бізнесу та науки» студенти університету отримали сертифікати на іменні стипендії від Укрнафти.

Нещодавно студенти нафтогазових спеціальностей опановували роботу колтюбінгової установки на базі тренінгового центру компанії Wellsite Digital, а майбутні фахівці вивчають методики роботи з буровими розчинами на базі лабораторії промивальних рідин університету.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»