2023-01-19

Info Science Bot: Телеграм-бот інформує про актуальні можливості для науковців та інноваторів

Функціонує телеграм-бот Info Science Bot для оперативного інформування науковців, інноваторів та стартапів, зареєстровані користувачі одержують вичерпну інформацію про актуальні професійні можливості в Україні та за межами нашої країни.

Info Science Bot: Телеграм-бот інформує про актуальні можливості для науковців та інноваторів

З 19 березня 2022 року функціонує телеграм-бот Info Science Bot для оперативного інформування науковців, інноваторів та стартапів про новини та можливості. Понад 5 тис. зареєстрованих користувачів одержують інформацію про актуальні професійні можливості в Україні та за її межами.

«Наука є рушійною силою у вирішенні глобальних та технологічних викликів людства. Завдяки науці з’являються інновації, що впливають на суспільно-економічний розвиток як нашої країни, так і всього демократичного світу. Зараз важливо інформаційно підтримувати кожного вченого та дослідника. Ця підтримка дає можливість популяризувати актуальні ідеї та дослідження, знаходити партнерів, залучати фінансування для реалізації наукових та інноваційних проєктів», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Info Science Bot – сучасний майданчик для обміну інформацією щодо грантової підтримки, мобільності, тимчасового працевлаштування, участі у наукових заходах та конференціях.

Понад 150 публікацій подано користувачами Info Science Bot за допомогою клавіші «Повідомити про новину або можливість».

«Дякуємо користувачам за те, що упродовж десяти місяців ви продовжуєте провадити наукову, науково-технічну та інноваційну діяльність задля розвитку нашої країни – упевнено та з вірою прямуєте до нашої перемоги», – відзначають члени команди Info Science Bot.

Раніше оприлюднено конкурси Програми Європейського Союзу Erasmus+ на 2023 рік, оголошено конкурс інституційної підтримки молодіжних громадських організацій, оприлюднено можливості для українських вчених в умовах війни, студентів та викладачів запрошують відвідати лекції відомих зарубіжних науковців, молодь запрошують вдосконалити цифрові навички на освітньому онлайн-курсі, викладачів технічних спеціальностей запрошують стати учасниками курсу-інтенсиву від компанії Sigma Software, оголошено конкурс грантів для студентської молоді за програмою «Scholarship в Україні».

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»