2024-05-31

Науковиця-філолог стала стипендіаткою Австрійського агентства з питань освіти та інтернаціоналізації та провела серію занять на базі провідного європейського університету-партнера

Завідувачка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки, кандидатка філологічних наук, доцентка Оксана Воробйова отримала академічну стипендію на викладання від Австрійського агентства з питань освіти та інтернаціоналізації (OeAD). У рамках стипендіальної програми науковиця провела лекції з лінгвокраїнознавчої тематики та практичні заняття з англійської мови в провідному австрійському університеті.

Науковиця-філолог стала стипендіаткою Австрійського агентства з питань освіти та інтернаціоналізації та провела серію занять на базі провідного європейського університету-партнера

У рамках участі науково-педагогічних працівників і студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у Центральноєвропейській програмі обміну для навчання і викладання в університетах (CEEPUS – Central European Exchange Program for University Studies) завідувачка кафедри германської філології та перекладу, кандидатка філологічних наук, доцентка Оксана Воробйова отримала академічну стипендію на викладання від Австрійського агентства з питань освіти та інтернаціоналізації (OeAD).

Згідно з цією стипендіальною програмою у період з 20 по 25 травня 2024 року науковиця Полтавської політехніки провела лекції з лінгвокраїнознавчої тематики та практичні заняття з англійської мови на базі Університету прикладних наук Бургенланду (UAS Burgenland, місто Айзенштадт, Австрія).

Під час лекцій викладачка ознайомила студентів провідного австрійського університету-партнера з українським світоглядом і національною культурою, розповіла як менталітет нації впливає на її мову, презентувала широкі науково-освітні традиції та інноваційні можливості багатопрофільного класичного університету - Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Слухачі підготовчого відділення Університету Бургенланду стали цільовою аудиторією під час навчальних занять, адже вивчають англійську мову для складання сертифікаційного екзамену і вступу до австрійських закладів вищої освіти. Представляючи Австрію та інші країни Європи і Азії, молоді люди натхненно слухали розповідь науковиці Оксани Воробйової про Україну та наш університет і радо ділилися цікавими фактами про історію і культуру власних країн. Під час практичних занять студенти мали унікальну можливість прокачати мовні навички, адже викладачка українського багатопрофільного класичного університету застосувала сучасні підходи до викладання, зокрема комунікативний метод навчання граматиці англійської мови.

«Інформативно та емоційно насичений тиждень в Австрії надзвичайно збагатив мене професійно та світоглядно. Висловлюю слова щирої вдячності за всебічну підтримку та сприяння адміністрації університету та особисто ректору, професору Володимиру Онищенку, а також координаторці міжнародного співробітництва Полтавської політехніки, кандидатці філологічних наук, доцентці Анні Павельєвій, завдячуючи чиїй сумлінній професійній діяльності в нашому університеті успішно реалізовуються різноманітні програми академічної мобільності для науковців та студентської молоді. І, звичайно, хочу висловити величезну вдячність нашим австрійським партнерам - Біргіт Рівалті (Birgit Rivalta), керівниці міжнародного офісу UAS Burgenland, координаторці міжнародної мобільності Катрін Хофер (Kathrin Hofer) та Крісті Коппенштайнер (Crista Koppensteiner), а також Мартіну Яндлу (Martin Yandl), моєму академічному супервайзеру в UAS Burgenland, який приклав максимум зусиль, щоб моє перебування в Австрії було комфортним, корисним і незабутнім», - поділилася враженнями учасниця грантової програми Оксана Воробйова.

Нагадаємо, дві науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Павельєва та Наталія Бондар взяли участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ на базі Університету прикладних наук Бургенланду (Айзенштадт, Австрія), відвідавши International Staff Week -2024.

Нещодавно науковиці факультету філології, психології та педагогіки стали учасницями стажування у Трансільванському університеті Брашова, майбутні професіонали опанували інструменти управління різними соціальними сферами у рамках грантової програми «Study Tours to Poland», майбутні архітекторки поділились враженнями від участі в конференції ICAMES 2024 у Стамбулі, майбутні професіонали набувають освітні навички та поділилися враженнями від навчання в Університеті прикладних наук Бургенланду.

У першому (зимовому) семестрі 2023/2024 навчального року в Університеті прикладних наук Бургенланду навчались 2 студентки ННІ фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки - Надія Кубрак та Анастасія Архіпова. Надія Кубрак продовжила програму мобільності на весняний семестр 2024 року і разом з Анжелікою Дідечкіною та Даною Шолох зараз навчається за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в Університеті прикладних наук Бургенланду.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»