2024-05-17

Науковиця політехніки вдосконалила навички просторового та ландшафтного планування на базі Естонського університету природничих наук

Науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка технічних наук, доцентка кафедри будівництва та цивільної інженерії Аліна Зигун успішно завершила стажування за програмою «Архітектура та містобудування» на базі Естонського університету природничих наук.

Науковиця політехніки вдосконалила навички просторового та ландшафтного планування на базі Естонського університету природничих наук

Науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Аліна Зигун стала учасницею грантової програми академічної мобільності Erasmus+ (Mobility of individuals) KA171 у 2023/2024 навчальному році на базі Естонського університету природничих наук Estonian University of Life Sciences. Науковиця Полтавської політехніки успішно пройшла стажування за програмою «Архітектура та містобудування», яка була досить насиченою та розрахованою на фахівців з просторового та ландшафтного планування.

У період з 6 по 10 травня 2024 року кандидатка технічних наук, доцентка кафедри будівництва та цивільної інженерії Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки Аліна Зигун спільно з колегами з Бірзейтського університету (Палестина) професоркою, д-р Самар Алназер (Prof. Dr. Samar Alnazer from Birzeit University in Palestine) та асистенткою Ваттан Джамал (Wattan Jamal) відвідали ряд зустрічей з викладачами кафедри ландшафтної архітектури Естонського університету природничих наук.

Метою заходу стала презентація Саймона Бела (Simon Bell, PhD, Chair Professor) освітньої програми «Ландшафтна архітектура EMÜ» для підготовки здобувачів вищої освіти бакалаврського та магістерського рівнів. Разом з колегами з інших країн світу науковиця Полтавської політехніки мала можливість взяти участь у обговоренні нових освітніх курсів з акцентом на більш інтегрованих студійних проєктах, реорганізації магістерської програми в інтенсивні предметні блоки, можливості навчання у дистанційному або гібридному форматах.

Для студентів та викладачів Естонського університету природничих наук у змішаному форматі (онлайн та офлайн) науковиця Аліна Зигун провела презентацію широких освітніх та наукових можливостей Національного університету імені Юрія Кондратюка, наголосила на різноманітті представлених освітніх програм, сучасній матеріально-технічній базі, розповіла про соціальні проєкти та громадську діяльність багатопрофільного класичного університету в умовах війни. Самар Алназер представила палестинський культурний ландшафт з різноманітними культурними, соціальними, природними та кліматичними викликами.

Викладачі кафедри Friedrich Kuhlmann, Peeter Vassiljev, Jekaterina Balicka, Mana Taheri Talesh упродовж 5 днів поділилися досвідом щодо сучасних навчальних методологій в курсовому проєктуванні з дизайну міського ландшафту, оцінки ландшафту та візуального впливу, просторового та ландшафтного планування, онлайн - менторства та структури якісних наукових статей, електронних ресурсів для науковців тощо.

Крім наукових та освітніх заходів, програма стажування включала відвідування міста Тарту, відомого як традиційний інтелектуальний центр Естонії. Особливо вражаючою була екскурсія до наукового центру AHHAA, який на даний момент є найбільшим науковим центром у країнах Балтії. AHHAA було створено з метою популяризації науки і техніки за допомогою інтерактивних експонатів.

«Висловлюю слова щирої вдячності адміністрації Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за надану можливість стажування у провідному європейському університеті, високий рівень координації програми та сприяння встановленню та розвитку комунікацій між українськими та естонськими науково-педагогічними працівниками, унікальну нагоду долучитися до світового освітнього простору, налагодити шляхи подальшої співпраці із зарубіжними колегами», - прокоментувала учасниця програми, науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Аліна Зигун.

Нагадаємо, двоє науковиць політехніки стали лауреатками Всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року-2024».

Нещодавно науковиця політехніки завершила міжнародне стажування на базі Південночеського університету, науковиця вдосконалила навички управління фінансами, пройшовши навчання від компанії TG Consulting, науковиці університету стали учасницями стажування за програмою Erasmus+ на базі Талліннського університету прикладних наук.

Раніше викладачка Полтавської політехніки пройшла відбір на участь у програмі підвищення кваліфікації від USAID, науковиця університету стала спікеркою Міжнародної конференції TESOL24, присвяченої питанням викладання іноземних мов, а майбутня архітекторка успішно вдосконалює фахові компетентності на базі Естонського університету природничих наук.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»