2024-04-03

Майбутня архітекторка успішно вдосконалює фахові компетентності на базі Естонського університету природничих наук

Магістрантка Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки Поліна Остапенко упродовж весняного семестру 2023/2024 навчального року успішно навчається за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ на базі Естонського університету природничих наук.

Майбутня архітекторка успішно вдосконалює фахові компетентності на базі Естонського університету природничих наук

Магістрантка спеціальності 191 Архітектура та містобудування освітньої програми «Архітектура будівель та споруд» Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Поліна Остапенко упродовж весняного семестру 2023/2024 навчального року з 5 лютого 2024 року по 22 червня 2024 року навчається за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в Естонському університет природничих наук Estonian University of Life Sciences / Eesti Maaülikool.

Студентка поділилась своїми враженнями від навчання в Естонії: «З першого дня ми вже почувалися як вдома. Естонський університет природничих наук Eesti Maaülikool гостинно прийняв всіх інтернаціональних студентів, закріплюючи за кожним студентом baddy, що допомагав нам під час орієнтаційного тижня.

Зараз я закінчую другий місяць навчання і вже усвідомлюю який неоціненний досвід та знання я можу отримати тут.

Естонія є відмінним прикладом країни, що активно дбає про збереження навколишнього середовища та створення сталого розвитку. Широкий спектр заходів, від енергоефективності до збереження біорізноманіття, свідчить про серйозний підхід до цього питання та прагнення досягти позитивних змін у стані довкілля. Саме тому я щаслива, що навчаюсь тут за програмою «Ландшафтна архітектура». Протягом навчального року тут проходить багато заходів, присвячених використанню відновлюваних джерел енергії, екологічно чистих матеріалів та багато-багато іншого. Кожен курс насичений різними практичними заняттями на території кампусу, екскурсіями, роботою в командах, семінарами та воркшопами. Такий підхід до навчання допомагає швидше зрозуміти матеріал і ефективніше застосовувати його на практиці.

Також я знайшла тут багато друзів з різних куточків світу. Місто Тарту недаремно називають студентським центром Естонії. У місті знаходиться багато навчальних закладів, тому ледве не щодня ми маємо можливість відвідувати різноманітні тематичні заходи, екскурсійні тури та ігри для студентів. Тільки серед своїх знайомих нараховую представників близько 18 різних національностей. Це дає унікальну нагоду познайомитися з іншими культурами, традиціями, поглядами та переконаннями.

Хоча я ще маю попереду декілька місяців навчання, вже можу сказати, що в захваті від програми кредитної академічної мобільності і з нетерпінням чекаю на те, що нас очікує далі! Я вдячна моєму університету за те, що він надає студентам таку можливість для навчання та розвитку. Цей досвід дозволить мені не лише поглибити свої знання, а й розширити світогляд, що має величезне значення для мого особистісного та професійного розвитку».

Нагадаємо, зараз відкритий прийом заявок на кредитну академічну мобільність в фінському університеті Laurea University of Applied Science в 2024/2025 навчальному році. Дедлайн подачі заявок – 8 квітня 2024 року, в австрійському Університеті прикладних наук Бургенланду та австрійському Університеті прикладних наук BFI Vienna, а науковців політехніки запрошують на 2 тренінги в рамках проєкту «Bologna Hub Peer Support ІІ» від DAAD.

У весняному семестрі 2023/2024 навчального року 16 студентів різних структурних підрозділів Полтавської політехніки навчаються за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в університеті «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia, четверо студенток університету опановують корисні фахові навички в румунському університеті «Aurel Vlaicu» University of Aradмагістрантка-філолог навчається за програмою академічної мобільності Erasmus+ у Вільнюському університеті прикладних наук (VIKO)студентка-реабілітолог успішно вивчає новітні терапевтичні методики на базі румунського університету-партнера, нещодавно студентка спеціальності «Менеджмент» закінчила семестр навчання в Університеті прикладних наук Вінер-Нойштадт, 4 студенток Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки Поліна Кулик, Дана Шолох, Анастасія Дучкова та Даяна Кучка завершили навчання у фінському університеті прикладних наук Laurea University of Applied Sciences, студентки ННІФЕУП успішно завершили навчання на базі австрійського університету University of Applied Sciences BFI Vienna, викладачі та студенти політехніки відвідали лекції з будівельної акустики від представника британської агенції з акустичного дизайну та консалтингунауковиця політехніки відвідала Вашингтон у рамках участі у програмі «Відкритий Світ» та ознайомилася з американською вищою освітою, відвідавши одну з місцевих громадвідвідала один з провідних університетів Флоридипобувала у Embry-Riddle University (Ембрі-Рідл) – приватному авіаційному університеті, також відомому як «Небесний Гарвард» та відвідала приватний університеті Everglades Universityстудентка-філолог вдосконалила цифрові навички, ставши учасницею програми академічного обміну Erasmus+ в Італіїстудентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права поділились позитивними враженнями від навчання в австрійському університеті-партнері.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +38-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»