2024-03-22

Для науковців політехніки проведуть тренінги в рамках проєкту «Bologna Hub Peer Support ІІ» від DAAD

Експерти консультативного проєкту «Bologna Hub Peer Support ІІ», який координується Національним агентством з питань університетської співпраці Еразмус+ при DAAD, 25 березня та 3 квітня 2024 року проведуть тренінги для науково-педагогічних працівників Полтавської політехніки, присвячені розробці та модернізації освітніх програм, інноваційним методикам викладання, інтернаціоналізації і академічним мобільностям.

Для науковців політехніки проведуть тренінги в рамках проєкту «Bologna Hub Peer Support ІІ» від DAAD

25 та 27 березня 2024 року з метою інтеграції Європейського простору вищої освіти експерти консультативного проекту «Bologna Hub Peer Support ІІ», який координується Національним агентством з питань університетської співпраці Еразмус+ при DAAD проведуть тренінги для науково-педагогічних працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Тренінги присвячені розробці та модернізації освітніх програм, інноваційним методикам викладання, інтернаціоналізації і академічним мобільностям, визнанню результатів неформального та інформального навчання, підвищенню якості освітнього процесу та співпраці зі стейкхолдерами, створенню триступеневої структури навчання з бакалавратом, магістратурою та докторантурою, транскордонному визнанню академічних досягнень та ступенів, а також впровадженню заходів із забезпечення якості на основі єдиних стандартів та керівних принципів. Здобуті знання та навички стануть в нагоді при підготовці до акредитації освітніх програм.

Перший тренінг відбудеться 25 березня 2024 року о 16.00-19.00 та буде присвячений розробці та покращенню освітніх програм на практичних прикладах.

Посилання на Zoom (тренінг 1б 25 березня 2024 року).

Meeting ID: 647 617 1426

Passcode: 580069

Другий тренінг відбудеться 3 квітня 2024 року о 8.00-11.00 та буде присвячений забезпеченню якості вищої освіти, академічним мобільностям та інтернаціоналізації.

Влітку 2023 року Полтавську політехніку було відібрано з-поміж сотні провідних університетів світу, які подали заявки на участь у проєкті «Bologna Hub Peer Support II». Університет став одним з 33 закладів вищої освіти з різних країн ЄС, в яких, за підтримки експертів з ЄС, впроваджуватимуться ключові інструменти та положення Болонського процесу. У рамках проєкту профільні експерти фахово консультують університети-учасники з питань Болонського процесу.

Перші тренінги в рамках проєкту відбулись 10 -11 липня 2023 року і в них взяли участь 47 завідувачів кафедр та гарантів освітніх програм Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Після успішної реалізації першого етапу проєкту, Полтавська політехніка стала одним із 2-х університетів ЄС, відібраних для участі у інтерв’ю, присвяченому досвіду участі у цьому проєкті, а у березні 2024 року представниця політехніки разом з експертами від DAAD взяла участь у записі підкасту про проєкт.

Довідково про експертів, що консультуватимуть науково-педагогічних працівників Полтавської політехніки:

Докторка Ханне Смідт Сьодергорд (Dr. Hanne Smidt Södergård) – перша радниця Європейської асоціації університетів, директорка Sodergard Consulting, перша радниця Університету Вест, авторка досліджень тенденцій та спостережень за впровадженням Болонського процесу та ЄПВО; експертка з питань реформування вищої освіти. Має понад 30 років досвіду роботи в університетах на національному та європейському рівнях, проводить консультації з питань впровадження ЄПВО з акцентом на навчанні та викладанні, навчанні впродовж життя, розширенні участі, ЄРК та забезпеченні якості, інноваційних форматах навчання та викладання, зокрема по навчанню, інтегрованому в роботу (WIL);

Професорка Ірма Грдзелідзе (Irma Grdzelidze) – доцентка факультету психології та педагогічних наук Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі, керівниця Служби забезпечення якості Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі (2018-2023), директорка департаменту стратегічного розвитку та міжнародної акредитації; членкиня комітету Євразійської асоціації дослідників вищої освіти, експертка з реформування вищої освіти Erasmus+, EACEA (2015-2021), експертка з акредитації та авторизації вищої та професійно-технічної освіти в Національному центрі підвищення якості освіти Грузії у 2014-2019 роках.

Участь у тренінгах безкоштовна.

До участі запрошуються директори інститутів, декани факультетів, завідувачі кафедр, гаранти освітніх програм та усі зацікавлені науково-педагогічні працівники та співробітники структурних підрозділів Полтавської політехніки.

Мова заходу – англійська.

Посилання на ZOOM-зустріч 27 березня 2024 року буде розіслано усім директорам інститутів, завідувачам кафедр та відповідальним за міжнародну діяльність на кафедрах. Також його можна отримати безпосередньо у координаторки проєкту – кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анни Павельєвої (+3-8-095-91-08-192; kunzite.zi@gmail.com).

Нагадаємо, проєкт «Bologna Hub Peer Support II (2022-2024)» реалізується Федеральним міністерством освіти та наукових досліджень Німеччини, Німецькою службою академічних обмінів DAAD, Європейським союзом студентів (ESU), Асоціацією університетів Європи (EUA), Міністерством освіти та релігійних справ Грецької Республіки, Конференцією ректорів іспанських університетів, Міністерством освіти і молоді Албанії, Німецькою акредитаційною радою (Akkreditierungsrat). Проєкт фінансується програмою Erasmus+ та Федеральним міністерством освіти та наукових досліджень Німеччини.

Раніше Полтавська політехніка увійшла до Асоціації європейських університетів (EUA), проректорка з наукової та міжнародної роботи представила політехніку на Генеральній асамблеї Асоціації європейських університетів (EUA)інноваційну та науково-освітню діяльність Полтавської політехніки презентовано на конференції-виставці EAIE-2022 у Барселоні.

Наразі для студентів відкритий конкурс на участь у програмі кредаитної академічної мобільності в Університеті прикладних наук Бургенланду - University of Applied Sciences Burgenland в Австрії.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»