2024-03-23

Студентки політехніки успішно здобули практичні навички та поділилися враженнями від навчання в Університеті прикладних наук Laurea в Фінляндії

Студентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки Поліна Кулик, Дана Шолох, Анастасія Дучкова та Даяна Кучка в осінньому семестрі 2023/2024 н.р. навчались за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у фінському університеті прикладних наук Laurea University of Applied Sciences. Учасниці поділились враженнями від навчання та перебування в Фінляндії.

Студентки політехніки успішно здобули практичні навички та поділилися враженнями від навчання в Університеті прикладних наук Laurea в Фінляндії

Четверо студенток Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки Поліна Кулик, Дана Шолох, Анастасія Дучкова та Даяна Кучка в осінньому семестрі 2023/2024 н.р. навчались за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у фінському університеті прикладних наук Laurea University of Applied Sciences.

По поверненню додому, сучасниці програми мобільності поділились враженнями від навчання та життя в Фінляндії:

Дана Шолох, студентка другого курсу спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини, розповідає: «Навчання в Фінляндії було захоплюючим та добре організованим. Починаючи з welcome week, ми мали можливість познайомитися зі студентами з різних корпусів університету, розташованих у різних містах. Спілка студентів, відома як Laureamko, організовувала для нас – студентів-іноземців – цікаві заходи, такі як екскурсії, пікніки, змагання та вечірки, що робило життя в університеті надзвичайно насиченим.

Методи навчання відрізнялись від традиційних для нас, оскільки багато уроків базувалися на командній роботі. Лекції проводилися нечасто, але були довшими, ніж ми звикли. Заняття у Фінляндії також вражали своєю акцентуацією на практичні навички. Різноманітні практичні завдання та проєкти допомагали зрозуміти матеріал глибше і застосовувати його на практиці ефективніше. Студенти активно залучалися до дослідницької роботи, взаємодіяли з підприємствами, що робило навчання цікавим та корисним.

Ця програма дозволила мені зустріти людей з різних країн, подорожувати і дізнаватися про різні культури, що було неймовірно цікавою та навчальною подорожжю!»

Поліна Кулик, студентка третього курсу спеціальності 073 Менеджмент, освітньої програми «Менеджмент інформаційних технологій»:

«Навчання в Фінляндії стало для мене незабутнім досвідом, сповненим як цікавих відкриттів, так і складних моментів. З одного боку, це була захоплива можливість зануритись у нову культуру, познайомитися з інноваційними методами навчання та розширити свій світогляд. З іншого боку, адаптація до нового середовища та відмінностей у системі освіти давалася непросто, часом виснажуючи емоційно.

Чи поїхала б я ще раз, якби могла повернути час назад? Без жодних сумнівів, Так! Незважаючи на труднощі, цей досвід мав для мене величезну цінність. Це був шанс, який дається не кожному, і я безмежно вдячна за нього.

Незважаючи на труднощі, щиро рекомендую всім, хто має можливість, спробувати себе в цій програмі. Навчання в Фінляндії – це не лише шанс отримати якісну освіту, але й можливість здобути цінний досвід, розширити свій світогляд та відкрити нові горизонти для майбутнього.

Пам'ятайте, що кожен досвід є унікальним, і те, що було складно для мене, може здатися вам легким, і навпаки.

Найголовніше – це щире бажання вчитися, розвиватися та відкривати для себе нове!».

Даяна Кучка, студентка третього курсу спеціальності 073 Менеджмент, освітньої програми «Логістика»:

«Навчатися семестр в Європі – як воно ? Це надзвичайно круто і цікаво!

Кожен день був наповнений новими враженнями і відкриттями, що робило цей період мого навчання надзвичайно цікавим і крутим. Спілкування зі студентами та викладачами, ознайомлення з інноваційними методами навчання, а також відкриття нових аспектів фінської культури стали для мене незабутніми моментами. Цей досвід дозволив мені не лише поглибити свої знання, а й розширити світогляд, що має величезне значення для мого особистого та професійного розвитку.

У Фінляндії я не лише активно навчалася, але й гарно проводила час. Зустрічі з новими друзями з різних країн, участь у цікавих заходах та подіях, які організовувала студентська спілка, робили моє перебування надзвичайно приємним і пам'ятним. Вечірки, пікніки, екскурсії та інші заходи додавали барв і радісних моментів у мої дні, роблячи їх ще більш цікавими та незабутніми.

Я вдячна за цей досвід і з нетерпінням чекаю нових подорожей та можливостей для відкриття чогось нового і захоплюючого».

Анастасія Дучкова, студентка другого курсу 073 спеціальності Менеджмент, освітньої програми «Логістика»:

«Чотири місяці я провела у Фінляндії, навчаючись в університеті Laurea University of Applied Science. За цей час я здобула багато нових знань, підвищила свій рівень англійської та отримала багато емоцій, адже під час навчання ми мали можливість подорожувати в різні країни та побачили багато нових прекрасних місць, в які хотіли б повернутися ще й не раз.

Навчання особисто для мене було не важким, але дуже відповідальним, так як ми працювали в команді та робота кожного впливала на успіх проєкту, над яким працює команда.

Ця програма показала мені, які є можливості у кожного студента, що саморозвиток та наполегливість завжди допоможуть досягти своєї цілі. І саме головне, що не треба сумніватися в собі, а впевнено йти до своєї цілі!».

Нагадаємо, зараз відкритий прийом заявок на кредитну академічну мобільність в фінському університеті Laurea University of Applied Science в 2024/2025 навчальному році. Дедлайн подачі заявок – 8 квітня 2024 року.

Зараз студенти Полтавської політехніки також мають можливість подавати заявки на участь у програмах кредитної академічної мобільності в австрійському Університеті прикладних наук Бургенланду та австрійському Університеті прикладних наук BFI Vienna, а науковців політехніки запрошують на 2 тренінги в рамках проєкту «Bologna Hub Peer Support ІІ» від DAAD!

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +38-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»