2024-03-20

Університет прикладних наук Laurea запрошує студенток взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ в Фінляндії

Університет прикладних наук Laurea – Laurea University of Applied Sciences (Фінляндія) запрошує чотирьох студенток Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права та факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у І та ІІ семестрах 2024/2025 навчального року. Дедлайн подання заявок – 8 квітня 2024 року.

Університет прикладних наук Laurea запрошує студенток взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ в Фінляндії

Партнер Полтавської політехніки – Університет прикладних наук LaureaLaurea University of Applied Sciences (Фінляндія) запрошує чотирьох студенток Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права та факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у І та ІІ семестрах 2024/2025 навчального року.

Дедлайн подання заявок – 8 квітня 2024 року.

Подавати заявки можуть студентки, які на момент початку програми мобільності (вересень 2024 року) навчатимуться на ІІ – ІV курсах Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права чи факультету фізичної культури та спорту, мають діючий закордонний паспорт та володіють англійською на рівні B2 мінімум.

До участі у конкурсі допускаються як студентки, що знаходяться в Україні, так і ті студенти політехніки, що наразі перебувають за кордоном.

Інформація для претендентів

Загальна кількість місць: 4.

Термін навчання

Осінній семестр - 12.8.2024-20.12.2024.

Весняний семестр - 7.1.2025- 23.05.2025.

Повний навчальний рік - 12.8.2024-23.05.2025.

Фінансовий грант становить 3,720.00 € на семестр та 275.00 € на покриття транспортних витрат.

Мова навчання – англійська (рівень B2/C1).

Перелік запропонованих програм

  • Business Information Technology (Tikkurila campus)
  • Business Management (Hyvinkää, and Tikkurila campus (project studies, marketing, and service design) Leppävaara (accounting and finance)
  • Hospitality Management (Leppävaara campus)
  • Nursing (Tikkurila campus)
  • Physiotherapy (Otaniemi campus, spring semester only)
  • Safety, Security and Risk Management (Leppävaara campus)
  • Social Services (Tikkurila campus)

Переклад назв програм українською мовою

- Бізнес-інформаційні технології (кампус Тіккуріла)

- Бізнес-менеджмент (кампуси Хювінкяа та Тіккуріла (проектні дослідження, маркетинг та дизайн послуг); Леппяваара (бухгалтерський облік та фінанси)

- Готельно-ресторанний менеджмент (кампус Леппяваара)

- Сестринська справа (кампус Тіккуріла)

- Фізіотерапія (кампус Отаніємі, тільки весняний семестр)

- Охорона, безпека та управління ризиками (кампус Леппяваара)

- Соціальні послуги (кампус Тіккуріла)

Каталог курсів можна знайти тут.

На додаток до основних курсів, можна також пройти онлайн-курси в інших кампусах Laurea та/або CampusOnline та 3UAS.

Проживання

Університет прикладних наук Laurea не має власних студентських гуртожитків. Житло можна винайняти через студентську житлову компанію під назвою HOAS та інші приватні компанії. Кожен студент самостійно займається пошуком житла. Рекомендується подавати заявку на житло якомога швидше.

Усі студенти, які приїжджають за обміном, мають право подати заявку на отримання житла в Hoas. Студенти кампусу в Хювінкяа мають пріоритетний статус у квартирах в районі Пасіла (Гельсінкі, Юнайліякуя), щоб безперешкодно дістатися до свого кампусу.

Більше інформації про житло можна знайти тут.

Про досвід навчання студенток Полтавської політехніки в Університеті прикладних наук Laurea в осінньому семестрі 2023/2024 навчального року можна прочитати тут.

Студентки, які бажають взяти участь у цій програмі академічної мобільності та відповідають вимогам, викладеним нижче, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки.

Кандидатки, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови та подати до 8 квітня 2024 року мотиваційний лист, написаний англійською мовою. Мотиваційний лист у форматах Word та pdf надсилати на електронну пошту відділу міжнародних зв’язків (interoffice@nupp.edu.ua), в копію поставити пошту kunsite.zi@gmail.com.

Перш ніж подавати заявку до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки, студенткам рекомендується проконсультуватись із викладачами своєї випускової кафедри стосовно відповідності курсів, запропонованих фінським університетом, предметам освітньої програми, за якою навчається студентка.

Перед висуванням кандидатур, гарантам спеціальностей та завідувачам кафедр необхідно уважно ознайомитись зі змістом запропонованих програм (для подальшого перезарахування результатів навчання).

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмам обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Увага! До офіційного розпорядження Кабінету Міністрів України щодо дозволу виїзду за кордон чоловіків, подавати заявки на участь можуть студентки та ті студенти-чоловіки, які підпадають під одну з категорій, визначених законом як такі, що мають дозвіл на виїзд, або які на даний момент уже перебувають закордоном.

За детальнішою інформацією стосовно цієї програми академічної мобільності звертатись до координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нагадаємо, зараз магістрантка-філолог навчається за програмою академічної мобільності Erasmus+ у Вільнюському університеті прикладних наук (VIKO), студентка-реабілітолог успішно вивчає новітні терапевтичні методики на базі румунського університету-партнера, нещодавно студентки ННІФЕУП успішно завершили навчання на базі австрійського університету University of Applied Sciences BFI Vienna, викладачі та студенти політехніки відвідали лекції з будівельної акустики від представника британської агенції з акустичного дизайну та консалтингу, науковиця політехніки відвідала Вашингтон у рамках участі у програмі «Відкритий Світ» та ознайомилася з американською вищою освітою, відвідавши одну з місцевих громадвідвідала один з провідних університетів Флориди, побувала у Embry-Riddle University (Ембрі-Рідл) – приватному авіаційному університеті, також відомому як «Небесний Гарвард» та відвідала приватний університеті Everglades University, студентка-філолог вдосконалила цифрові навички, ставши учасницею програми академічного обміну Erasmus+ в Італії, студентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права поділились позитивними враженнями від навчання в австрійському університеті-партнері, а студентки політехніки провели воркшоп про «зелений» стиль життя.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +38-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»