2024-03-20

Четверо студенток університету опановують корисні фахові навички в румунському університеті «Aurel Vlaicu» University of Arad

Четверо студенток Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дар’я Гаврилко, Світлана Фасахова, Аліна Яковлєва та Єлизавета Мірошниченко навчаються за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в румунському університеті-партнері «Aurel Vlaicu» University of Arad.

Четверо студенток університету опановують корисні фахові навички в румунському університеті «Aurel Vlaicu» University of Arad

У період з 1 березня по 30 червня 2024 року четверо студенток Полтавської політехніки – студентка групи 302-ТН спеціальності 122 Комп’ютерні науки Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Дар'я Гаврилко, студентка групи 301-ФР спеціальності 227 Терапія та реабілітація факультету фізичної культури та спорту Світлана Фасахова, студентка групи 301-ЕП спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність Аліна Яковлєва та студентка групи 201-ЕМЛ спеціальності 073 Менеджмент ННІ фінансів, економіки, управління та права Єлизавета Мірошниченко навчаються за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в румунському університеті-партнері «Aurel Vlaicu» University of Arad. Нагадаємо, минулого року  четверо науковиць політехніки взяли участь в «Erasmus International Week» в рамках програми Erasmus+ на базі «Aurel Vlaicu» University of Arad.

Студентки Полтавської політехніки розповіли про перші враження від перебування та навчання в румунському університеті-партнері.

«Вже майже три тижні навчаюсь в Румунії, в університеті «Aurel Vlaicu» University of Arad за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+. За такий, здавалося б, невеликий проміжок часу вже отримала неймовірний заряд натхнення та безліч приємних вражень. Я відвідую навчальні заняття разом з іншими іноземними студентами, тому вже познайомилася з цікавими особистостями та знайшла нових друзів. Місцеві студенти дуже привітні та залюбки допомагають нам з різними питаннями в студентському житті. Викладачі моєї кафедри надзвичайно захоплені своєю справою та діляться цим позитивним настроєм зі студентами, тому навіть на пару о восьмій годині ранку я йду з неймовірним бажанням вчитися і дізнаватися щось нове.

Безпосередньо на заняттях значну частину часу ми витрачаємо на опанування практичних навичок, що, безумовно, дає можливість якісніше закріплювати отримані знання на практиці.

Я впевнена, що цей Еразмус + принесе з собою неймовірний досвід, оскільки навіть за три тижні вже почуваюся як вдома і надзвичайно задоволена своїм навчанням тут», – розповідає учасниця програми кредитної академічної мобільності Erasmus+ Дар'я Гаврилко. Відзначимо, минулого семестру студентка  навчалась за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в іншому румунському університеті– «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia.

Студентка спеціальності 073 Менеджмент ННІ фінансів, економіки, управління та права Єлизавета Мірошниченко додає: «Восени 2023 року я навчалась за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в університеті «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia (місто Алба-Юлія, Трансильванія, Румунія), і закохалась в цю країну та її культуру! Мені неймовірно сподобалось бути однією із студентів-еразмусівців, адже ця програма відкриває перед молоддю широкі горизонти для розвитку та вдосконалення! Тому я не вагалась ані секунди, коли дізналась, що проводитиметься конкурс на іншу програму мобільності в Румунії.

Зараз ми знаходимось в Араді вже 3 тижні! Багато можна розповісти, місто неймовірно гарне, затишне та культурне, тут ти відчуваєш себе по максимуму як вдома. Як тільки ми приїхали вперше до гуртожитку, нас привітно зустріли координатори програми мобільності та місцеві студенти, допомогли нам оформитись та заселитись, і до сьогодні ми гарно спілкуємось та проводимо вільний час зі всіма, хто живе поруч. Памʼятаю, як ми вперше їхали до університету, були вражені красою старовинної архітектури міста, сам університет теж надзвичайно гарний. Пізніше ми познайомились з нашими координаторами, домовились з приводу розкладу, нам все допомогли та розповіли, зорієнтували стосовно навчання та усіх нюансів системи освіти. Також в університеті працює дівчина з Києва, було приємно зустріти співвітчизників в іншій країні! Хоча це ще тільки початок, вже можу сказати, що мені дуже подобається ця програма кредитної академічної мобільності і я з нетерпінням чекаю на те, що нас очікує далі! Я дуже радію, що Полтавська політехніка надає студентам такі класні можливості для навчання та розвитку!»

«Минуло майже три тижні мого навчання в Араді, тож я хочу поділитись своїми враженнями. Місто неймовірно гарне, має стародавню архітектуру, церкви, памʼятки, а також місця для культурного відпочинку. Ми познайомились з нашим чудовим координатором Герліндою (Gerlinde Knap), яка допомогла нам вирішити усі питання з навчанням, всебічно підтримує та опікується нами. У гуртожитку затишно, чудові кімнати із хорошим ремонтом, де ми почуваємося як вдома. Ми вже знайшли тут друзів з різних країн - Молдови, Косово, Азербайджану. Кожен новий день сповнений новими емоціями від захоплюючого досвіду Еразмус+. Далі буде ще цікавіше!», - прокоментувала студентка спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність Аліна Яковлєва.

«Пройшло вже майже три тижні з початку мого першого обміну за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ у місті Арад, Румунія. За цей час ми встигли познайомитися з містом, воно дійсно вражає своєю красою. У Араді є театри, багацько пам’ятників та пам’ятних знаків, фонтани, парки. Особливо мені подобається парк на березі річки Муреш, в якому класно гуляти у весняний період.

Крім цього, ми завели багато нових знайомств зі студентами з Молдови, Косово, Азербайджану та власне Румунії.

У самому університеті координатори та інші студенти привітні та завжди намагаються допомогти розібратися з навчальним процесом.

Цей обмін не лише дає нам нові знання та навички, а й приносить багато позитивних емоцій, тож я раджу іншим студентам не боятись і обов’язково пробувати себе в ролі студентів-еразмусівців! Ви не пошкодуєте, бо це просто неймовірний досвід! Щиро радію, що наважилась взяти участь у конкурсі на участь в програмі мобільності та впевнена, що буду подаватись ще!», зазначила студентка групи 301 – ФР спеціальності 227 Терапія та реабілітація факультету фізичної культури та спорту Світлана Фасахова.

Нагадаємо, студентка-реабілітолог успішно вивчає новітні терапевтичні методики на базі румунського університету-партнера, нещодавно студентки ННІФЕУП успішно завершили навчання на базі австрійського університету University of Applied Sciences BFI Vienna, викладачі та студенти політехніки відвідали лекції з будівельної акустики від представника британської агенції з акустичного дизайну та консалтингунауковиця політехніки відвідала Вашингтон у рамках участі у програмі «Відкритий Світ» та ознайомилася з американською вищою освітою, відвідавши одну з місцевих громадвідвідала один з провідних університетів Флоридипобувала у Embry-Riddle University (Ембрі-Рідл) – приватному авіаційному університеті, також відомому як «Небесний Гарвард» та відвідала приватний університеті Everglades Universityстудентка-філолог вдосконалила цифрові навички, ставши учасницею програми академічного обміну Erasmus+ в Італіїстудентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права поділились позитивними враженнями від навчання в австрійському університеті-партнері, а студентки політехніки провели воркшоп про «зелений» стиль життя.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +38-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»