2024-04-09

Науковиця університету стала спікеркою Міжнародної конференції TESOL24, присвяченої питанням викладання іноземних мов

Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки Тетяна Король стала спікеркою Міжнародної конференції TESOL24 International Convention & Expo «Викладачі англійської - носіям інших мов». Науковиця презентувала результати дослідження у галузі динамічного контролю англомовної компетентності в читанні фахової літератури студентами немовних спеціальностей.

Науковиця університету стала спікеркою Міжнародної конференції TESOL24, присвяченої питанням викладання іноземних мов

Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Король виступила з доповіддю на Міжнародній конференції TESOL24 International Convention & Expo «Викладачі англійської - носіям інших мов», наймасштабнішій події в галузі методики навчання англійської мови в світі, що проходила цього року 21-23 березня в місті Тампа, штат Флорида, США.

Науковиця Полтавської політехніки презентувала результати власних досліджень у галузі динамічного контролю англійськомовної компетентності в читанні фахової літератури студентами немовних спеціальностей (Dynamic Assessment of ESP Students’ Reading Competence). У рамках конференції також було презентовано спільний творчий доробок учасників проєкту «International Exchange Project: English Language Teaching Professional Development for Ukrainian Educators», колективну монографію «Digital Technologies for Teaching English as a Foreign/Second Language».

Захід обʼєднав близько 8000 провідних фахівців з понад 100 країн світу, які протягом трьох днів обговорювали ключові проблеми й тенденції у викладанні англійської мови як іноземної. Учасники конференції мали змогу відвідати лекції й майстер-класи запрошених спікерів: Т. Фаррелла, Е. Маккей, Х. Пекар, С. Белл, Дж. Каспер, Л.-П.Ерери, К.Кум та багатьох інших, ознайомитися з сучасними методичними розробками від відомих компаній Ellii, National Geographic, Wiley, Pearson, Duolingo тощо, поспілкуватися з однодумцями в невимушеній атмосфері, що сприяє подальшому професійному розвитку й генеруванню творчих ідей. 

Відзначимо, щорічна конференція TESOL об’єднує професіоналів, дослідників і викладачів англійської мови з багатьох країн світу. Участь української делегації в цій важливій події відбулась завдяки підтримці Регіонального відділення з питань викладання англійської мови (RELO) посольства США в Україні. Метою конференції є обмін ідеями, досвідом, тенденціями та розробками у викладанні мов та в навчальних програмах. Представлені доповіді охоплювали різноманітні напрями навчання англійської мови як іноземної: інноваційні методи і технології викладання іноземних мов, цифрове навчання, міжкультурна комунікація, оцінювання мовленнєвих вмінь, предметно-інтегроване навчання англійської мови, використання штучного інтелекту в процесі вивчення іноземних мов. За словами учасників, спілкування наживо з професіоналами-освітянами з різних країн під час міжнародних конференцій є надзвичайно важливим кроком у їхньому особистісному та професіональному зростанні, що дозволяє успішно реалізувати найкращі зарубіжні освітні практики.

Науковиця університету Тетяна Король висловлює слова щирої вдячності Regional English Language Office U.S. Embassy Ukraine та громадській організації FHI360 за можливість долучитися до такої знакової події та адміністрації Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора, професора Володимира Онищенка за повсякчасну та всебічну підтримку міжнародних освітніх ініціатив.

Раніше науковиця політехніки успішно пройшла міжнародне стажування на базі провідних американських освітніх закладів, провела майстер-клас для викладачів англійської мови, та розробила навчально-методичний посібник для викладачів іноземної мови.

Нещодавно науковиця політехніки взяла участь у воркшопах з відкритої науки в Нідерландах та Бельгії, науковиця політехніки стала учасницею воркшопу щодо управління інтернаціоналізацією та українсько-німецьким академічним співробітництвом на базі провідного європейського університетунауковиця політехніки стала фіналісткою програми «Відкритий Світ» від Конгресу США та поділилася очікуваннями від участі у проєктінауковиця політехніки відвідала три наукових івенти у Празі, присвячених оцінюванню досліджень та дослідницьких грантів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»