2022-08-31

Науковиця політехніки отримала освітній грант

Науковиця Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки, завідувачка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, доктор економічних наук, професор Ліана Птащенко взяла участь у Першій міжнародній науково-практичній віртуальній конференції та виборола освітній грант від International Historical Biographical Institute.

Науковиця політехніки отримала освітній грант

Науковиця Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ліана Птащенко виступила з доповіддю «Prospects for investments in the energy independence of the national economy of Ukraine during  the recovery period» на Першій міжнародній  науково-практичній віртуальній конференції  «New  Dimensions, Approaches and Challenges», що відбувалася упродовж 8-9 липня 2022 року у онлайн-форматі.

До професійної комунікації та плідного обміну науковими напрацюваннями у сфері фінансів, інвестиційної економіки, розвитку національних економік провідних європейських країн долучилися науковці, викладачі провідних світових університетів та фахівці-практики, які висловили власне бачення розвитку і відновлення  економіки країн у воєнний та  післявоєнний період. Актуальність тематики виступів та налагодження наукового діалогу між українськими та зарубіжними вченими нерідко  продиктована сучасними викликами та суспільними трансформаціями, що часто стають рушійними силами відновлення фінансово-економічної рівноваги державних механізмів впливу на економіку.  

У своєму структурованому виступі очільниця кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ліана Птащенко подякувала за багаторічну плідну співпрацю з міжнародними партнерами. За словами  науковиці  Полтавської політехніки,  наука не має меж, кожен наразі займається активною науково-дослідницькою діяльністю у різних напрямках та тримає власний освітній фронт.

«Сьогоднішній виступ присвятила  питанням інвестиційної привабливості України на європейському ринку, незважаючи на те, що у нашій країні вже шостий місяць йде війна, українці не тільки успішно протистоять агресору, а й намагаються активно сприяти входженню нашої держави до Європейського Союзу, відбудовують зруйновану інфраструктуру, розвивають потужний волонтерський рух, бізнес, освіту, науку, вдосконалюють основи державного управління. Президент України Володимир Зеленський та його Офіс формують план відновлення національного господарства України, по звірячому зруйнованого російським агресором. В Україні створена інтерактивна карта, яка, на жаль, кожного дня оновлюється, з 24 лютого наносяться фото зруйнованих населених пунктів, громадянських об’єктів, шкіл, храмів, стадіонів.

У своєму дослідженні проаналізувала динаміку руйнувань  за місяць та узагальнила отримані дані, ці цифри просто жахають. Рашисти намагаються зруйнувати нашу культуру, науку та освіту, все те, з чого починається нація. А наше завдання – зробити все задля повноцінного розвитку нашої країни, науки, освіти, економічної сфери. Щиро радію, що маю можливість поспілкуватися з зарубіжними колегами та розповісти про нагальні проблеми України, які нам під  силу вирішити», – прокоментувала Ліана Птащенко.

Також науковиця університету отримала міжнародний сертифікат про перемогу в освітньому гранті від  International Historical Biographical Institute за активну участь у V Міжнародній науковій програмі «Nobel Laureates: Studying  Experience and Professional Achievements for Forming a Successful Personality and Transforming of the World».

Нещодавно науково-педагогічний колектив політехніки взяв участь у міжнародній педагогічній науково-практичній конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні», проєкт науковців університету переміг на конкурсі Jean Monnet Actions від програми Erasmus+, а кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування отримала статус «Сертифікований центр Академії  MASTER-рішень».

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»