2024-04-01

Науковці політехніки отримали атестати доцентів та дипломи докторів філософії

29 березня на засіданні Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» семеро науковців отримали атестати доцентів та дипломи докторів філософії.

Науковці політехніки отримали атестати доцентів та дипломи докторів філософії

Під час засідання Вченої ради в.о. ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко вручив атестати про вчені звання і дипломи науковцям.

«Надзвичайно приємно, що попри війну та всі непрості виклики, наш університет продовжує формувати кадри вищої кваліфікації і наукова активність Полтавської політехніки на високому міжнародному рівні! Бажаю, шановні колеги, особистих та професійних здобутків у науці на благо України! Наука сильніша за війну! Слава Україні!», – прокоментував очільник Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

За рішенням атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 20 грудня 2023 року, яка підтримала попереднє рішення Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вчені звання доцентів було присуджено трьом науковцям університету Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, Навчально-наукового інституту нафти і газу та факультету філології, психології та педагогіки:

  • Оксані Демченко – кандидатці технічних наук, доцентці кафедри будівництва та цивільної інженерії;

  • Катерині Палій – кандидатці філологічних наук, доцентці кафедри германської філології та перекладу;

  • Віктору Бредуну – кандидату технічних наук, доценту кафедри прикладної екології та природокористування.

Дипломи доктора філософії отримали четверо науковців Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, які, навіть в умовах постійних масованих атак ворога та частих повітряних тривог, успішно презентували і захистили ґрунтовні дисертаційні дослідження:

  • Станіслав Білько – диплом доктора філософії галузі знань «Соціальні та поведінкові науки» спеціальності «Економіка»;

  • Юрій Коротич – диплом доктора філософії галузі знань «Механічна інженерія» спеціальності «Галузеве машинобудування»;

  • Дмитро Овсій - диплом доктора філософії галузі знань «Архітектура та будівництво» спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія»;

  • Роман Раздуй – диплом доктора філософії галузі знань «Архітектура та будівництво» спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія».

Нагадаємо, аспірант політехніки успішно захистив дисертаційне дослідження, присвячене інформаційній безпеці національної економіки, ще один аспірант успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія, а колектив Полтавської політехніки відзначено за роботу з обдарованою молоддю і співпрацю з Полтавською обласною МАН.

Нещодавно науковиця політехніки стала учасницею воркшопу щодо управління інтернаціоналізацією та українсько-німецьким академічним співробітництвом на базі провідного європейського університету, науковиця політехніки презентувала доповідь про мародерство культурних цінностей як стратегію країни-агресорки, а викладачі та студенти політехніки стали учасниками хакатону на базі Відземського університету прикладних наук.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»