2023-12-06

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про повернення вісьмох незаконно депортованих дітей

Вік повернутих – від 8 до 18 років. Їхній шлях повернення традиційно напрацьовувала команда Офісу Омбудсмана України спільно з іншими органами державної влади в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про повернення вісьмох незаконно депортованих дітей

«Сьогодні, у День Святого Миколая, команда нашого Офісу зустрічає чотирьох дівчаток і чотирьох хлопців на рідній українській землі. Це вдалося зробити завдяки спільній роботі із Державою Катар, який вже вдруге долучається до процесу повернення депортованих дітей і тих, які опинилися на ТОТ. Для нашої держави важлива кожна наша дитина, тож і повернення відбуваються як із РФ, так і з ТОТ!», – написав Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у фейсбуці.

Омбудсман висловлює вдячність ЮНІСЕФ, Посольству України в Білорусі, БФ Orphans Feeding Foundation, зокрема співзасновниці Маріам Ламберт та адміністрації ДПСУ.

«Для цих дітей сьогодні справді відбулося передріздвяне диво – вони зустрінуть і обіймуть своїх рідних на Батьківщині. Наша команда й надалі працюватиме над поверненням українських дітей додому. Як тяжко це не було б, робота триватиме!», – наголосив Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини провів у Полтавській політехніці робочу зустріч з керівниками державних відомств Полтавщини, в університеті відбувся круглий стіл, присвячений першій річниці ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству.

Нещодавно в університеті психологи, правоохоронці і рятувальники обговорили розвиток психологічної стійкості у сім’ях, освіті і суспільстві під час війни, а також на базі політехніки відбулися тренінги для заступників директорів шкіл Полтавської громади «Освітній простір без булінгу».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»