2023-11-14

Представники стейкхолдера університету – компанії АТ «Укргазвидобування» обговорили нові можливості у підготовці фахівців для галузі

Директор з буріння та внутрішньосвердловинних операцій АТ «Укргазвидобування» Акшін Мехдієв і топ-менеджери компанії відвідали Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Адміністрація університету обговорила зі стейкхолдерами можливості впровадження нових програм дуальної освіти, програм стажування і працевлаштування для студентів, а також нові інфраструктурні проєкти розширення матеріально-технічної бази для практичної підготовки фахівців нафтогазової сфери.

Представники стейкхолдера університету – компанії АТ «Укргазвидобування» обговорили нові можливості у підготовці фахівців для галузі

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури Богдан Коробко презентував успішні кейси співпраці університету з видобувними і сервісними компаніями.

Під час візиту Акшін Мехдієв ознайомився з надсучасними аудиторіями і лабораторіями Навчально-наукового інституту нафти і газу, а також відвідав Українсько-азербайджанський культурний центр.

Особливу професійну зацікавленість у стейкхолдерів викликали тренінг-центр із навчання та сертифікації фахівців нафтогазової галузі «Wellsite Digital» – найсучасніший в Україні тренінг-центр з буровими симуляторами, можливості якого презентував особисто керівник компанії Wellsite Digital Ігор Вітрик, лабораторія нафтогазових промислів «Siemens», лабораторія «CyberRoboLab», лабораторія бурових розчинів і промивальних рідин, лабораторія 3D-моделювання та візуалізації у нафтогазовому комплексі та 3D-друку, а також нещодавно відкритий єдиний в Україні багатофункціональний буровий майданчик зі справжньою буровою установкою.

Представники АТ «Укргазвидобування» високо оцінили матеріально-технічну базу для підготовки фахівців нафтогазових спеціальностей і обговорили нові напрямки співпраці, зокрема створення можливостей для стажування і працевлаштування молодих фахівців, а також створення ще однієї навчально-наукової локації для практичної підготовки студентів.

Нагадаємо, науковці Полтавської політехніки видали підручник для фахівців нафтогазових та гірничих спеціальностей, керівник студентського осередку SPE Полтавської політехніки провів заняття на навчально-науковому полігоні «Буровий майданчик», ректор політехніки взяв участь у дискусії про кадрову стратегію в енергетиці, став спікером міжнародного енергетичного заходу, що відбувся у Варшаві.

Нещодавно Полтавська політехніка підписала меморандум про співпрацю з Радою азербайджанців України у Полтавській області.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»