2024-08-07

Студентка-еколог завершила рік навчання в Університеті прикладних наук Аванс

Упродовж 2023/2024 навчального року студентка другого курсу спеціальності 183 Технології захисту навколишнього середовища Полтавської політехніки Анна Булавенко навчалась за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в Університеті прикладних наук Аванс (Avans University of Applied Sciences).

Студентка-еколог завершила рік навчання в Університеті прикладних наук Аванс

Avans University of Applied Sciences (Університет прикладних наук Аванс) – високорейтинговий голландський університет, розташований у трьох містах: Бреда, Хертогенбос і Тілбург, який є одним з найбільших університетів прикладних наук в Нідерландах, заснований 2004 року злиттям двох навчальних закладів – Hogeschool Brabant і Hogeschool's-Hertogenbosch. Avans University of Applied Sciences акредитований NVAO – організацією з акредитації вищих навчальних закладів Нідерландів та Фландрії. В університеті навчається понад 30 000 студентів, які вивчають 40 курсів у 21 інституті. Тут працює 3 000 співробітників. Найстарішою філією Університету прикладних наук Аванс є Kunstacademie in 's-Hertogenbosch, яка була заснована в 1812 році.

Університет прикладних наук Аванс був визнаний найкращим університетом прикладних наук у Нідерландах.

Кампуси університету знаходяться в містах Бреда, Гертогенбос і Тільбург. Найближчі до місць навчання аеропорти знаходяться в Ейндховені, Роттердамі, Амстердамі (Нідерланди), а також в Антверпені та Брюсселі (Бельгія). Всього навчальний заклад має у своєму розпорядженні 13 кампусів, 4 з яких знаходяться в Бреді, 6 – в Хертогенбосі та 3 – в Тілбурзі. Інфраструктура включає повний спектр навчальних і спортивних об'єктів, кафе, ресторани, студентські клуби тощо. В Avans University of Applied Sciences працюють Центри знань Xplora, що поєднують у собі медіабібліотеку, комп'ютерні бази даних, навчальний центр, центр соціальної роботи. Тут студенти можуть вирішити навчальні питання, попрацювати над проєктами, поспілкуватися з колегами. Формат Xplora – це можливість вести самостійні дослідження, здійснювати креативний підхід до навчання, бути більш вільним у виборі інформації. У більшості будівель Avans працює Wi-Fi, є комп'ютерні лабораторії зі зручними робочими місцями. Для спільної роботи над проєктами обладнані спеціальні приміщення, де в спокійній обстановці можна обговорити результати досліджень, переглянути аудіо- та відеоматеріали.

Студентка Полтавської політехніки Анна Булавенко ділиться враженнями від навчання в провідному голландському університеті.

«Ділюся з вами насиченим та яскравим періодом навчання за програмою обміну «Water management, ecosystems and climate change». Розпочну з того, що цей семестр кардинально відрізнявся від минулого, адже захоплення від нової країни поступово зникає, ти починаєш бачити недоліки і звісно стаєш інтегрованою частиною суспільства. Особисто для мене ця програма обміну була значно складнішою, ніж попередня. Форма навчання відрізнялася, адже в основному складі групи були міжнародні студенти, які навчаються разом на протязі трьох років, а студентів по обміну було лише п’ять. Тому і навантаження було більше.

Основна увага приділялася проєкту з відновлення річки в Німеччині, що передбачав співпрацю зі студентами з Кельну та міжнародними організаціями. У рамках цієї співпраці ми здійснили тижневу поїздку до Німеччини для проведення досліджень та обговорення бажаних результатів із зацікавленими сторонами.

Під час навчання проводилися гостьові лекції, де була можливість познайомитися з цікавими людьми. Було запропоновано перелік дисциплін для покращення навичок у різних сферах, таких як особистий та професійний розвиток, програмування та захист довкілля. Найбільша увага приділялася розвитку комунікативних навичок.

Хоча підтримка від викладачів нідерландського університету була обмеженою, цей досвід виявився дуже корисним, хоч і складним. Щиро вдячна нашому університету за надану можливість, адже це безцінна практика на шляху до дорослого життя. Рекомендую кожному студенту скористатися можливістю участі в міжнародній програмі обміну. Навіть якщо ваше перебування не буде ідеальним, це того варте. Ви знайдете нових друзів, відвідаєте нові країни і відкриєте для себе світ нових можливостей. Мій досвід навчання за кордоном був сповнений викликів та нових вражень, які значно збагатили мене як особистість. Участь у програмі обміну допомогла мені розширити свої горизонти, набути нових навичок та знайти друзів з усього світу. Це був важливий крок у моєму житті, який я ніколи не забуду, і я щиро раджу всім студентам скористатися такою можливістю, коли вона з'явиться».

Про досвід навчання студентки Анни Булавенко в цьому університеті можна також прочитати на офіційному сайті Полтавської політехніки.

Також у травні 2023 року викладачі та студенти Полтавської політехніки та Університету прикладних наук Аванс успішно реалізували спільний COIL-проєкт.

Раніше студентка-перекладачка стала стипендіаткою уряду Чехії та взяла участь у Літній школі слов'янських студій, магістрантка-перекладачка поділилася враженнями після завершення навчання у Вільнюському університеті прикладних наук (VIKO), магістрантка-архітекторка завершила навчання в Естонському університеті природничих наук, четверо студенток політехніки завершили навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+ в румунському університеті «Aurel Vlaicu» University of Arad, студентка політехніки стала учасницею польсько-українського молодіжного обміну за програмою Erasmus+ в місті Мотич Лесний поблизу Любліна, майбутні перекладачки вивчали практичні кейси інтеграції молодіжних цілей ЄС, долучившись до проєкту Erasmus+ в Туреччині, cтудентки політехніки у Польщі вивчали молодіжні підходи у розробці екологічних проєктів на регіональному та національному рівнях, студентки-перекладачки взяли участь в молодіжному обміні Erasmus+ в Італії і вивчали як через дитячі ігри можна навчитися командній роботи, креативності, саморефлексії та соціальній інтеграції.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року у провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»