2023-10-10

Центру освіти і піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader» Полтавської політехніки виповнився один рік

Перший в Україні заклад для дошкільнят на базі закладу вищої освіти – Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто відзначив першу річницю своєї роботи. Ректор університету, професор Володимир Онищенко, науково-педагогічні працівники факультету філології, психології та педагогіки, студенти університету та батьки вихованців влаштували для дітей святкове дійство з улюбленими казковими героями.

Центру освіти і піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader»  Полтавської політехніки виповнився один рік

Центр освіти і піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader»  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначив першу річницю своєї роботи. У 2022 році він став першим в Україні Центром освіти та піклування про дітей дошкільного віку, відкритим на базі ЗВО. Саме на базі Полтавської політехніки – стартував перший у Україні пілотний проєкт освіти та розвитку якостей маленьких лідерів за унікальними авторськими методиками Mr. Leader. Уже цього року, у Міжнародний день захисту дітей в університеті відкрили інноваційний дитячий простір у рамках другої черги Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader, а за успішну реалізацію пілотного проєкту науковиці університету отримали парламентські нагороди.

За цей час Центр уже має чимало значних досягнень і низку позитивних відгуків від батьків, науковців, студентів та від самих дітей: народний депутат України, голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, автор освітнього бренду Mr.Leader, член Наглядової ради Полтавської політехніки Володимир Воронов особисто презентував авторську методику, надав освітні матеріали, залучив експертів для тестування вихованців з метою формування індивідуальної освітньої траєкторії, Центр став сучасною науково-освітньою лабораторією для проходження практики студентами спеціальностей 012 «Дошкільна освіта» та 053 «Психологія» Полтавської політехніки – майбутні професіонали мають можливість працювати з маленькими вихованцями та опановувати ряд ключових професійних компетентностей, напрацьовані та впроваджені науковцями унікальні технології.

Розділити радість з педагогічним колективом, вихованцями Центру та їхніми батьками завітали почесні гості  – ініціатор та натхненник впровадження діяльності Центру освіти і піклування про дітей дошкільного віку на базі провідного закладу вищої освіти, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, проректорка з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки, доктор технічних наук,  професор Олена Степова, декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева, які побажали маленьким лідерам щасливого дитинства та незабутніх позитивних  емоцій від щоденного відвідування Центру.

«Мабуть, успіху проєкту Mr.Leader не було, якби не потужність та інноваційність Полтавської політехніки, якби не наші спільні ініціативи, і саме головне — якби не наша потужна команда однодумців! Щиро дякую декану факультету філології, психології та педагогіки Анні Агейчевій, завідувачці кафедри психології та педагогіки Євгенії Хоменко, батькам, що довіряєте нам своїх дітей, всім, хто долучився, студентам і випускникам, до цієї шляхетної місії.

Особливі слова подяки народному депутату України, голові підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, автору освітнього бренду Mr.Leader, члену Наглядової ради Полтавської політехніки Володимиру Воронову за спільну реалізацію успішного проекту!

Радію, що давня ідея — організувати в університеті простір для дошкільнят — не просто реалізована, а й масштабуєтся по всій Україні, набираючи обертів. нам вдалося найголовніше – створити безпечне освітнє середовище, де кожен малюк розвивається за власною освітньою траєкторією, виявляє здібності і таланти, спілкується з друзями, соціалізується та формується як майбутній лідер!

Впевнений, що у майбутньому усі наші вихованці стануть лідерами! Вони змалечку ходять не в дитсадок, а в університет! Дивлячись на щасливі посмішки наших дітей, читаючи підтримку в очах їхніх батьків, чітко усвідомлюємо – ми разом на правильному шляху! Дякую батькам за довіру до Полтавської політехніки! Вітаю з першим успішним роком діяльності!» – привітав ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Від імені вихованців та їхніх батьків  очільнику одного з кращих класичних університетів нашої країни вручили символічний презент – виготовлену власноруч картину.

«Щиро вітаю всіх нас з першою річницею нашого  Центру  – чудового проєкту, який приносить користь, у першу чергу,  вихованцям. Ви робите свої перші кроки освіту не в дитячому садочку, а в цілому університеті. Я бажаю всім гарного настрою, здоров’я та щастя.

Нехай ваше цікаве змістовне дозвілля буде приносити вам задоволення і віримо, що ви у найближчому майбутньому станете студентами нашого університету», – зазначила проректорка з наукової та міжнародної роботи Полтавської політехніки, доктор технічних наук,  професор Олена Степова.

З першим символічним ювілеєм колектив Центру привітала декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцент Анна Агейчева: «Дякуючи підтримці ректора університету, професора Володимира Онищенка, ми робимо просто неймовірні речі. Шановні батьки, круто, що ви маєте можливість працювати, знаючи, що ваші діти розвиваються під пильним доглядом наших вихователів. Я вітаю кожного з нас з цим маленьким, але напрочуд значущим святом, зичу подальших успіхів. Лише разом ми зможемо зробити цей проєкт ще успішнішим!».

Упродовж цілого року викладачі кафедри психології та педагогіки Полтавської політехніки  активно долучали до проведення практичних та лабораторних занять у Центрі для дошкільнят студентів спеціальності «Психологія» та «Дошкільна освіта», які охоче проводять і позанавчальний час з маленькими,  допитливими до всього лідерами.

«Цей рік пройшов надто швидко, але ми маємо багато здобутків, ми відвідали багато університетських лабораторій, вивчили 365 нових тематик на кожен день року, мали більше чотирьох  розважальних програм із залученням  наших студентів та професійних аніматорів. Пишаємося власними здобутками та не збираємося зупинятися на досягнутому», – прокоментувала  доктор філософії, завідувачка Центру освіти і піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader»  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Євгенія Хоменко.

Від імені батьків мама вихованця Центру Наталія Бондар висловила безмежну вдячність за надану можливість для всебічного  розвитку дітей, їхніх лідерських та творчих якостей, створений інноваційний дитячий  простір та відмінні безпекові умови ректору університету, професору Володимиру Онищенку.

«Сьогодні направду знакова подія не тільки для нашої Альма-матер, а і для всієї країни в цілому, адже який ще  заклад вищої освіти може похвалитися  трирічними, п’ятирічними повноправними членами університетської родини. 1 рік – це багато чи мало? Для Полтавської політехніки це питання цілком риторичне, адже за такий незначний проміжок часу створено надпотужну базу для розвитку знань, умінь та навичок наших дітей, прекрасні безпекові умови, організовано й проведено безліч прекрасних дійств, свят, заходів, а основне – величезна кількість охочих долучитися до зразкової корпорації маленьких лідерів.

Ми, батьки, пишаємося, що наші маленькі дітки є повноправною частиною великої політехніки. І співзвучно цьому хочеться дещо перефразувати  слова видатних корифеїв: «Віддай дитині крихітку себе, за це душа наповнюється світлом». Тож щира вдячність нашому ректору Володимиру Олександровичу за світло його душі.  Щира вдячність вам, шановні педагоги, за світло ваших вчинків, дій, і окрема вдячність за світло таких прекрасних затишних аудиторій, світло у щасливих очах наших дітей».

Вихованці центру мають свої здобутки, розвивають колосальний інтелектуальний потенціал, беруть участь у різних видах активностей,  формують лідерські якості. З нагоди першого символічного ювілею педагогічні працівники та вихователі Центру влаштували дітворі справжнє свято з кіногероями і веселими естафетами. Під час святкування діти активно долучилися до ігор та розваг за участю аніматорів.

Нещодавно нова група вихованців Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку «Mr. Leader» розпочала підготовку, а керівниця Центру отримала титул бренд-амбасадорки Mr. Leader.

Раніше засновник бренду Mr. Leader відвідав Центр освіти та піклування про дітей дошкільного віку Полтавської політехніки, вихованці Центру освіти та піклування пройшли тестування і отримали «Азбуку лідера».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»