2024-02-21

У політехніці стартував Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, молоді, жінок та чоловіків

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стартували змагання Відкритого Чемпіонату Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, молоді, жінок – молоді, жінок та чоловіків до 22 років. За першість у турнірі змагаються спортсмени з Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Миргорода, Кобеляк, Гадяча, Глобино, Решетилівки, Нових Санжар, Лубен, Заводського, які демонструють відмінну фізичну форму та жагу до перемоги.

У політехніці стартував  Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, молоді, жінок та чоловіків

21 лютого на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за підтримки Управління у справах молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавської обласної ради, Полтавської обласної федерації боксу та всебічного сприяння керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректора університету, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка стартував Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, молоді та жінок – молоді, чоловіків та жінок до 22 років. Партнером змагань також виступив фітнес – клуб «Spartak-GYM» на чолі з директоркою Оленою Рудім.

У змаганнях беруть участь спортсмени з Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Миргорода, Кобеляк, Гадяча, Глобино, Решетилівки, Нових Санжар, Лубен, Заводського, які у супроводі представників суддівської колегії долучилися до урочистостей з нагоди відкриття Чемпіонату Полтавської області з боксу.

Традиційно змагання розпочалися з рівняння на державний синьо-жовтий стяг та вшанування Хвилиною мовчання полеглих за незалежність України, які поклали своє життя у боротьбі за незалежність молодої європейської держави. Державний гімн нашої країни наживо виконала солістка Полтавської обласної філармонії Юлія Герасименко.

На відкриття Чемпіонату завітали почесні гості: перший заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації, кандидат юридичних наук Богдан Корольчук, проректор з науково – педагогічної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат юридичних наук Андрій Замахін, член Наглядової ради Федерації України з боксу, почесний президент Федерації боксу в Полтавській області, кандидат юридичних наук Дмитро Лунін, президент Полтавської обласної федерації боксу України, майстер спорту України міжнародного класу Микола Семеняга, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, директор Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності, заслужений тренер України з боксу, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Костянтин Семеняга, заслужений майстер спорту України з боксу, чемпіон світу та Європи, дворазовий переможець Європейських ігор, багаторазовий чемпіон України Олександр Хижняк, депутат Полтавської обласної ради Олег Діденко, віце-президент Полтавської обласної федерації боксу Микола Петряник, провідний спеціаліст з розробки тренування та оздоровчих програм на базі гімнастики «Йога для спортсменів, військових» і соціальної реабілітації Андрій Седерський.

«Бокс – це мистецтво не тільки завдавати ударів, але й тримати їх. Наші воїни сьогодні доводять, що ми не тільки тримаємо удари, а й завдаємо їх, що ми незламні. Нашим спортсменам зичу витримки, звісно, всі не переможуть, тому потрібно зупинитися, проаналізувати помилки, правильно розставити акценти і не допускати їх у подальшому. А нам усім бажаю найскорішої Перемоги, яка неодмінно невдовзі відбудеться. Слава Україні!», - привітав спортсменів перший заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації, кандидат юридичних наук Богдан Корольчук.

Спікер також поділився історією знайомства з боксом, яка розпочалося ще в дитинстві зі спільних разом з батьками переглядів спортивних поєдинків та подякував заслуженому майстру спорту України з боксу, чемпіону світу та Європи, дворазовому переможцю Європейських ігор, багаторазовому чемпіону України Олександру Хижняку за здобуту ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі, що відбудуться влітку 2024 року.

«Бажаю здоров’я нашим спортсменам, боксерам, тренерам та глядачам, перш за все хочу подякувати Збройним Силам України за те, що у нас є можливість тренуватися і проводити такі змагання, ми всі віримо в Перемогу та мирне майбутнє. Боксерам хочу побажати якнайкраще проявити свої бійцівські якості, показати волю до перемоги і свою майстерність, зичу безкомпромісних боїв», – побажавчлен Наглядової ради Федерації України з боксу, почесний президент Федерації боксу в Полтавській області, кандидат юридичних наук Дмитро Лунін.

До вітальних слів також долучилася декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та передала щирі побажання рухатися лише вперед та досягати нових феєричних перемог відкерівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректора університету, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка

З короткою мотиваційною промовою та товариськими настановами до учасників Відкритого чемпіонату Полтавської області звернувся заслужений майстер спорту України з боксу, чемпіон світу та Європи, дворазовий переможець Європейських ігор, багаторазовий чемпіон України Олександр Хижняк: «Надзвичайно приємно, що в цей нелегкий для нашої країни час, у нашому місті відбуваються такі змагання. Безмежна повага усім військовим, які наближають нашу країну до миру та надають нам можливість сьогодні тут знаходитися і спостерігати за яскравим спортивним дійством.

Чемпіонат Полтавської області для кожного боксера є першою сходинкою на шляху до світових перемог, тому велика повага і подяка всім тренерам, які підготували спортсменів до сьогоднішніх поєдинків, ваша праця заслуговує на найвищу похвалу.

Приємно, що поруч з нами така кількість висококваліфікованих суддів, професіоналів, з якими особисто мені доводилося проводити поєдинки за межами нашої країни. З впевненістю можу сказати, що всі поєдинки будуть приходити в чесній боротьбі, а переможуть найкращі та найсильніші. Тож спортсменам бажаю перемог, а любителям боксу – приємних емоцій».

Титулований спортсмен також подякував Федерації боксу в Полтавській області за підтримку та максимальну увагу до його боксерського шляху.

Відзначимо, що упродовж трьох насичених днів глядачі матимуть гарну можливість активно повболівати за улюблених спортсменів, які продемонструють відмінну фізичну форму та результати наполегливих тренувань під час видовищних поєдинків на боксерському ринзі.

Обслуговує змагання досвідчена суддівська колегія, до якої увійшли: головний суддя – суддя міжнародної категорії з боксу Валерій Приходько (Полтава), заступник головного судді – суддя міжнародної категорії з боксу Віктор Чірочка. Голова журі – суддя міжнародної категорії з боксу Микола Каракулов, головний секретар – суддя національної категорії з боксу Юрій Сидоренко (Кременчук).

Судді: суддя міжнародної категорії Дмитро Лазарев (Хмельницький), суддя міжнародної категорії Руслан Соколов (Тернопіль), суддя міжнародної категорії Анатолій Новоселець (Кривий Ріг), судді національної категорії: Олександр Довженко (Нові Санжари), Андрій Єфімов (Полтава), Олександр Мальцев (Кременчук), Анатолій Бабенко (Кременчук), Володимир Олексієнко (Миргород), Олександр Погребняк (Полтава), Рустам Ніязов (Полтава), Сергій Юхно (Полтава). Лікар змагань – Олександр Штепа.

Нещодавно у політехніці відбувся навчально-практичний семінар для тренерів та суддів із боксу.

Раніше визначили переможців Чемпіонату Полтавської області з армреслінгу серед дорослих, молоді, юніорів та параспортсменів, на базі політехніки відбувся Відкритий турнір з єдиноборств, та Чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу пам’яті загиблих військових спецпідрозділу «АРТАН».

Нагадаємо, викладачка політехніки стала чемпіонкою України зі спортивного більярду «Комбінована піраміда», а викладачі та студенти політехніки стали учасниками Фізкультурно-оздоровчого забігу «Winter Run -2024».

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»