2024-05-29

У Румунії відкрилась персональна виставка цифрового живопису студентки факультету філології, психології та педагогіки

У мерії міста Алба-Юлія відкрилась персональна виставка цифрового живопису «Алегорія природи» студентки факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єлизавети Дубинки. Художниця презентувала 14 картин, створених під час навчання за програмою академічної мобільності у румунському університеті-партнері «1 DECEMBRIE 1918».

У Румунії відкрилась персональна виставка цифрового живопису студентки факультету філології, психології та педагогіки

21 травня у місті Алба-Юлія (Трансильванія, Румунія), під час Дня культури, відбувся вернісаж персональної виставки цифрового живопису «Алегорія природи», де було представлено 14 робіт Єлизавети Дубинки, студентки 2 курсу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», створених під час її навчання в Румунії за програмою академічної мобільності Erasmus+. Вона поєднує навчання на двох спеціальностях факультету філології, психології та педагогіки: 035 «Філологія та спеціальності» та 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

Мер міста Габріель Кодру Плеша висловив захоплення відданістю студентки мистецтву, незважаючи на складну ситуацію в Україні, та підкреслив важливість підтримки України.

Проректор університету підкреслив, що саме для таких заходів вони розширюють можливості студентського обміну.

Директорка місцевого музею зазначила, що це перший подібний захід у Румунії.

Під час відкриття виставки Єлизавета Дубинка подякувала всім, хто підтримав її: своїм викладачам з Університету Алба-Юлії «1 DECEMBRIE 1918» і Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», ректорам, адміністрації, музею, мерії, а також всім організаторам виставки та румунському народу за гостинність і підтримку в тяжкі часи війни, яка дала їй можливість реалізувати свої ідеї.

У лютому 2023 року Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав Меморандум про співпрацю та міжінституційну угоду з одним із провідних румунських закладів вищої освіти – університетом «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia (місто Алба-Юлія, Трансильванія, Румунія) і активно реалізує положення Меморандуму.

Нагадаємо, студентки політехніки поділилися успішним досвідом участі у програмах обміну в країнах ЄС, розповіли про особливості навчання у провідному румунському університеті, учасниці програми академічної мобільності Erasmus+ в провідному румунському університеті-партнері поділилися враженнями від навчання за кордоном, розповіли про фахову практику в міжнародному відділі румунського університету-партнера.

Нещодавно науковиці факультету філології, психології та педагогіки стали учасницями стажування у Трансільванському університеті Брашова, майбутні професіонали набувають освітні навички та поділилися враженнями від навчання в Університеті прикладних наук Бургенланду, а студенти університету та коледжу презентували власні проєкти на міжнародній конференції у Стамбулі.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»