2024-03-07

У студентів-геодезистів відбулося відкрите практичне заняття, присвячене цифровій аерофотозйомці територій

Відбулось відкрите практичне заняття для студентів спеціальності 193 Геодезія та землеустрій Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки. Майбутні геодезисти опанували практичні навички цифрового аерофотознімання територій за допомогою безпілотних літальних апаратів, а стейхолдери розповіли при принципи їхньої роботи.

У студентів-геодезистів відбулося відкрите практичне заняття, присвячене цифровій аерофотозйомці територій

Викладачі кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки систематично з дотриманням усіх безпекових вимог проводять відкриті практичні заняття з геодезії на open-space локаціях Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Під час практичних робіт студенти спеціальності 193 Геодезія та землеустрій під керівництвом кандидатки технічних наук, доцентки кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою Світлани Нестеренко опановували навички цифрового аерофотознімання територій за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про принципи їхньої роботи та особливості використання даного обладнання в реальних умовах розповіли стейкхолдери, провідні інженери-геодезисти Євген Чернишов і Єгор Лисиця.

Майбутні геодезисти детально ознайомилися з будовою та функціональними можливостями представлених моделей, опанували корисні професійні кейси, а практичні навички цифрової аерозйомки територій за допомогою літальних апаратів відпрацюють вже згодом. Молодь з особливим інтересом занурилася в тематику практичного заняття, ставила спікерам питання та вступала в активні обговорення з фахівцями.

Користуючись приємною нагодою, науково-педагогічні працівники та завідувач кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою Полтавської політехніки, доктор економічних наук, доцент Григорій Шарий привітали студентів з Днем землевпорядника, відзначення якого в Україні цьогоріч припадає на 9 березня.

На завершення на студентську молодь чекала приємна несподіванка - члени студентського самоврядування Полтавської політехніки нагородили переможців квест-гри, присвяченої Дню землевпорядника.

Варто відзначити факт залученості зовнішніх стейкхолдерів, адже роботодавці власним практичним досвідом та професійними skills акцентують увагу на важливості отримання професійних знань сучасною молоддю. За словами науковців, потужну взаємодію між провідним закладом вищої освіти та підприємствами, державними службами Полтавського регіону важко переоцінити.

В умовах воєнного стану та бойових дій на території України Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує надавати якісну фахову освіту європейського рівня та здійснювати практичну підготовку висококваліфікованих фахівців за всіма напрямками.

Нагадаємо раніше директор Навігаційно-геодезичного центру поділився зі студентами ефективними кейсами автоматизації геодезичних робіт, майбутні викладачі успішно вдосконалюють фахові навички на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського.

Нещодавно майбутні правники ознайомилися з діяльністю судових органів на прикладі Октябрського районного суду міста Полтави, учасниці хакатону поділились враженнями від участі в програмі мобільності в Латвії, викладачі та студенти політехніки стали учасниками хакатону на базі Відземського університету прикладних наук, а здобувачі і викладачі нафтогазового профілю отримали можливість навчатися у новому тренінг-центрі Wellsite Digital.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»