2021-10-12

Декан гуманітарного факультету представила успішний міжнародний досвід університету

Кандидатка педагогічних наук, декан гуманітарного факультету Полтавської політехніки Анна Агейчева у рамках програми обміну від Education USA «Академія лідерства з інтернаціоналізації» взяла участь у роботі дводенної міжнародної конференції «21st Annual FCIE Conference», що відбувалася 7-8 жовтня в Коледжі Санта Фе (Флорида, США). Науковиця презентувала успішний досвід тісної співпраці університету з міжнародними партнерами у сфері науки, освіти та інновацій.

Декан гуманітарного факультету представила успішний  міжнародний досвід університету

У рамках договору про науково-освітнє співробітництво між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», ініційованого особисто ректором університету, професором Володимиром Онищенком, та в рамках програми обміну від Education USA «Академія лідерства з інтернаціоналізації» кандидатка педагогічних наук, декан гуманітарного факультету Анна Агейчева взяла участь у дводенній міжнародній конференції, що відбулась упродовж 7-8 жовтня в Коледжі Санта Фе (Флорида, США). Цікава міжнародна наукова подія «21st Annual FCIE Conference» відбувалася за сприяння Консорціуму Флориди з міжнародної освіти, до наукової дискусії та обговорень проблем вищої освіти активно долучились фахівці-практики та відомі науковці провідних університетів з різних куточків світу.

Науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Агейчева представила доповідь на тему «When I’ll see «you»: Building the bridges between cultures», підготовлену у співавторстві з докторанткою Світланою Шарковою та професором Коледжу Санта Фе Девідом Менингом. Доповідачка окреслила майбутні перспективи науково-освітнього співробітництва двох потужних закладів вищої освіти та поділилась успішними кейсами віртуальних обмінів під час всесвітньої пандемії COVID-19. У травні 2020 року під час престижної міжнародної конференції, проведеній у рамках 14-го фестивалю науки, науковці з чотирьох країн світу обговорили інновації у іншомовній підготовці фахівців.

За словами Анни Агейчевої, на базі гуманітарного факультету Полтавської політехніки, одного з кращих українських університетів та науково-освітніх центрів Полтавського регіону, упродовж 2021 року активно відбуваються віртуальні академічні обміни Exploring the Humanities from Inter-Cultural Perspectives, які мають на меті стимулювання творчої фахової діяльності майбутніх молодих науковців, зустріч з американськими студентами, обмін досвідом та ідеями, ознайомлення молоді з результатами останніх досліджень та найновішими тенденціями в різних галузях знань. Наприкінці березня 2021 року американські партнери університету з Коледжу Санта Фе поділилися найновішими тенденціями у молодіжній науці, практичними освітніми кейсами та провели серію мотиваційних зустрічей зі студентською молоддю.

У проєкті беруть участь студенти українського та американського освітніх закладів-партнерів, упродовж навчальних сесій студентській молоді надається можливість іншомовного спілкування за принципом обміну досвідом. Учасники проєкту активно готують презентації за основними тематиками проєкту, а студенти спеціальності 014 «Середня освіта» та студенти спеціальності 035 «Філологія» Полтавської політехніки використовують іншомовне середовище як майданчик для перекладацької практики та обміну практичними науково-освітніми кейсами з ровесниками.

«Студентські роки можуть бути незабутніми, головне — використовувати усі можливості і переваги навчання в університеті. Талановита молодь використовує будь-яку нагоду поділитися набутим досвідом та запозичити кращі напрацювання міжнародних партнерів», – прокоментувала кандидатка педагогічних наук, декан гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Агейчева.

Науковиця розповіла про спільні міжнародні проєкти та поділилась досвідом проведення міжнародних заходів в онлайн-форматі, відзначила активну участь наших партнерів та друзів з Сполучених Штатів Америки в спільних проєктах та запросила до участі в наукових заходах, присвячених 203-річчю від дня заснування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». На початку минулого року науковиця перебувала у Коледжі Санта Фе за програмою академічного обміну досвідом, де поділилася власним досвідом викладання, відвідала лекції і семінари американських колег, дізналася про зміст та форму проведення навчальних курсів, методи роботи викладачів, організацію освітнього процесу та дослідницької діяльності.

Анна Агейчева також відзначила актуальність інтернаціоналізації в освіті, за її словами, участь в таких заходах є надзвичайно важливою, адже продовжується активний діалог та зміцнюються дружні відносини між освітніми закладами – партнерами: «Висловлюю щиро вдячність помічниці ректора Коледжу Санта Фе з академічних питань Вілмі Фуентес за високий рівень організації яскравого та інноваційного заходу. Також адресую теплі слова подяки ректору університету, професору Володимиру Онищенку та проректорці з наукової та міжнародної роботи Світлані Сівіцькій за створені в університеті умови для розвитку та плідної співпраці з міжнародними партнерами. Це надихає та захоплює. Let’s stay united and communicate with a smile».

Раніше науковці 12 країн світу поділилися інноваційними підходами у викладанні іноземних мов, та обговорили особливості викладання англійської мови в Україні та Бразилії.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»