2021-03-31

На гуманітарному факультеті відбувся віртуальний академічний обмін з Коледжем Санта Фе

Науково-педагогічні працівники та студенти гуманітарного факультету Полтавської політехніки взяли участь у віртуальному академічному обміні Virtual Exchange Cultural perspectives of the USA and Ukraine. Американські партнери університету з Коледжу Санта Фе поділилися найновішими тенденціями у молодіжній науці, практичними освітніми кейсами та провели серію мотиваційних зустрічей зі студентською молоддю.

На гуманітарному факультеті відбувся віртуальний академічний обмін з Коледжем Санта Фе

На гуманітарному факультеті протягом лютого-березня відбувся віртуальний академічний обмін Virtual Exchange Cultural perspectives of the US and Ukraine. Організаторами виступили Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Коледж Санта Фе у рамках реалізації проєкту «Global Conversations».

Метою проєкту стало створення сприятливих умов стимулювання творчої фахової діяльності майбутніх молодих науковців, мотиваційні зустрічі з американськими студентами, обмін практичним досвідом та креативними ідеями, ознайомлення студентської молоді з результатами останніх досліджень та найновішими тенденціями в різних галузях знань. У науково-освітньому проєкті взяли участь близько тридцяти викладачів і студентів Полтавської політехніки та Коледжу Санта Фе. Гуманітарну студентську спільноту представили студенти спеціальності 014 "Середня освіта" - майбутні викладачі та студенти спеціальності 035 "Філологія" - майбутні професійні перекладачі.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Коледж Санта Фе плідно співпрацюють у сфері освіти і науки, організовуючи спільні майстер-класи, телемости та дискусії. На початку минулого року декан гуманітарного факультету Анна Агейчева перебувала у Коледжі Санта Фе за програмою академічного обміну досвідом поділилася власним досвідом викладання, відвідала лекції і семінари американських колег, дізналася про зміст та форму проведення навчальних курсів, методи роботи викладачів, організацію освітнього процесу та дослідницької діяльності. У рамках програми від Education USA COIL USA деканом гуманітарного факультету Анною Агейчевою було виграно грант Академії лідерства з інтернаціоналізації. Освітня програма триватиме у період березень -грудень 2021 року. Серед основних вимог - спільна участь у проєкті разом з партнерською установою у Сполучених Штатах Америки. Науковці політехніки тісно співпрацюють з американськими партнерами та мають вагомі спільні досягнення, підписаний договір про науково - освітню співпрацю та партнерство у сфері науки та освіти між освітніми закладами -партнерами щоденно успішно реалізується на практиці.

Упродовж окремих робочих сесій американські та українські студенти обмінювались досвідом та готували короткі презентації за тематиками проєкту. Роботу модерували викладачі-тьютори Анна Агейчева, Юлія Гунченко, Вілма Фуентес та Джессіка Кассаді.

Американські викладачки відзначають високий рівень володіння мовленнєвою культурою, готовність професійно комунікувати, наполегливо працювати над собою, запозичувати досвід попередників та продукувати власні творчі ідеї.

Досвід проведення подібних обмінів не новий для викладачів-філологів, які використовують усі можливості опанувати нові сервіси та онлайн-платформи для формування у студентів позитивної мотивації до навчання. Наприкінці березня науковці гуманітарного факультету спільно з експертами Кембриджського університету обговорили ефективні інноваційні технології та проблеми позитивної мотивації до навчання в умовах пандемії, поділилися досвідом викладання іноземних мов на вебсемінарах від Британської Ради та опановували інноваційні методики під час міжнародної онлайн-конференції «Global Teacher’s Festival», присвяченій актуальним питанням викладання англійської мови.

«Програма віртуальних обмінів — чудова нагода не тільки отримати досвід спілкування з носіями мови, але й побачити нове, вдосконалювати навички володіння іноземною мовою, познайомитися з іншою культурою і знайти нових друзів. Обмін студентами є популярним в Сполучених Штатах Америки та країнах Європи, наразі наш університет активно долучається до таких проєктів. Студентські роки можуть бути незабутніми, головне — використовувати широкі можливості та переваги навчання в університеті», — прокоментувала кандидат педагогічних наук, декан гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Агейчева. Наразі триває набір студентів, науковців та викладачів на американські стипендіальні програми для навчання, стажування та проведення досліджень.

Наприкінці листопада науково-педагогічні працівники гуманітарного факультету Полтавської політехніки провели телеміст дружби «Explaining elections 2020» за участю іноземних партнерів з США, Бразилії, Каїру та Великобританії.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»