2023-09-15

До Дня фізичної культури і спорту в політехніці відзначили кращих спортсменів університету

З нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України у Полтавській політехніці відбулись урочистості за участі викладачів, тренерів, спортсменів та студентів університету. Декан факультету фізичної культури та спорту Ліна Рибалко представила спортивні досягнення університету за минулий навчальний рік, а ректор Володимир Онищенко нагородив кращих спортсменів політехніки університетськими відзнаками.

До Дня фізичної культури і спорту в політехніці відзначили кращих спортсменів університету

12 вересня в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту. Учасниками урочистостей стали науково-педагогічні працівники, тренери, спортсмени та студенти факультету фізичної культури та спорту.

Захід розпочався з показового виступу срібної призерки Чемпіонату України, кандидата у майстри спорту України з черліденгу, студентки-першокурсниці спеціальності «Фізична культура і спорт» Єлизавети Сорокіної.

«Факультет фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – молодий, 20 вересня виповниться всього 4 роки як факультет впевнено стартував, але вже має чимало здобутків!

Наша гордість – студентська спільнота, яка є потужною командою спортсменів, завдяки яким лунає Гімн та підіймається Прапор України на змаганнях європейського та світового рівня.

З моменту повномасштабного вторгнення ворог намагається обмежити можливості української молоді займатися спортом, але ми робимо все, аби вами пишався увесь світ, адже ви – майбутнє нашої країни. Тим самим ми демонструємо нашу незламність і попри війну продовжуємо займатися спортом і перемагати. Кожна перемога наших спортсменів – це вклад у велику Перемогу України над ворогом.

Я з гордістю констатую той факт, що наш студент Нікіта Соловей поставив питання Президенту України, пов'язане з чудовою фізичною формою очільника нашої держави, і отримав відповідь як спорт допомагає йому приймати правильні виважені рішення, направлені на боротьбу з ворогом.

Спортивні якості неабияк допомагають мені у професійному житті, адже від якості та швидкості прийнятого рішення залежить успіх. А успіх у нашого університету безумовно є. Підтвердженням цьому є високі рейтингові показники нашого університету. Це дуже серйозний результат, тому Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посідає особливе місце серед найкращих університетів України, де навчаються професійні спортсмени і чемпіони.

Я, як спортсмен, завжди кажу, що досягнути результату легше, ніж потім утримувати першість, адже всі бажають стати переможцями. Тому нам потрібно постійно працювати над собою, підтримувати фізичну форму, ментальне здоров'я й робити все, аби прославляти Альма-матер, Полтавщину та свою країну.

Сьогодні спілкувався з Олегом Приймачовим, який нещодавно став повним кавалером Ордену «За заслуги». Він вже на службі й боронить нашу країну, але передавав нашому колективу вітання і пишається, що є випускником Полтавської політехніки. Ну і ми в свою чергу пишаємося такими випускниками.

Я бажаю всім вам продовжувати працювати над собою, вдосконалювати свою спортивну майстерність та здобувати перемоги у різних видах спорту. Мені приємно, що кожну суботу в університеті відбуваються різноманітні спортивні змагання. Це моя давня мрія, щоб університет жив активним спортивним життям, і це надихає мене самому підтримувати спортивний спосіб життя.

Я щиро дякую Збройним Силам України за можливість проводити такі зустрічі, змагання та займатися спортом. Слава Україні!», – привітав присутніх з професійним святом ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Напередодні Міжнародного дня студентського спорту декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко представила спортивні результати студентів і викладачів Полтавської політехніки у 2022-2023 навчальному році, а також досягнення кожної з 11 спортивних секцій, якій діють в університеті.

За минулий навчальний рік студенти та викладачі університету отримали 23 нагороди чемпіонатів світу і Європи, серед них також 67 призерів всеукраїнських змагань й більше 80-ти стали чемпіонами універсіади Полтавщини з усіх видів спорту.

«Важливою подією в нашому університеті стала онлайн-зустріч спортсменів політехніки з Президентом України. Минулої п’ятниці спортивна молодь та представництво університету зібралися разом для того, щоб поставити запитання й отримати на них відповіді, й наш студент, майстер спорту України з військово-спортивних багатоборств Нікіта Соловей скористався можливістю.

Це особлива заслуга нашого університету, адже в числі 29 університетів саме Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» був удостоєний зустрічі з Президентом України Володимиром Олександровичем Зеленським, і це завдяки спортсменам університету, які виборюють високі спортивні результати.

Очільник Полтавської політехніки, будучи палким прихильником таких видів спорту, як настільний теніс, футбол та великий теніс, своїм власним прикладом демонструє жагу до перемоги в спорті та спонукає молодь до здорового способу життя та формування вольових якостей», – зазначила декан.

Під час урочистостей двом спортсменам Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вручили Посвідчення майстра спорту України з пауерліфтингу:

  • Дарії Головко – триразовій чемпіонці Європи та світу-2023, багаторазовій чемпіонці та призерці чемпіонатів України з пауерліфтингу серед юніорок;

  • Івану Кригі – призеру чемпіонату України з пауерліфтингу-2023.

Також ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко та декан факультету фізичної культури та спорту Ліна Рибалко відзначили кращих спортсменів університету за їх професійні здобутки:

Почесною Грамотою за високі спортивні досягнення, особистий вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України нагороджені:

  • Вірченко Олексій – заслужений майстер спорту України з плавання, срібний призер Літніх Паралімпійських ігор 2020 у Токіо, чотириразовий чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи з плавання, чемпіон світу-2023;

  • Остапченко Денис – заслужений майстер спорту України з плавання, п’ятиразовий чемпіон та призер чемпіонатів світу, дворазовий чемпіон Європи, срібний і бронзовий призер Паралімпійських ігор 2020 в Токіо та чемпіон світу-2023;

  • Овчаренко Максим майстер спорту України міжнародного класу з тенісу настільного, чемпіон світу-2023, багаторазовий чемпіон України;

  • Білозеров Дмитро  – триразовий чемпіон світу та Європи, багаторазовий чемпіон Всеукраїнських змагань з більярду «Вільна піраміда»;

  • Головко Дарія – майстер спорту України з пауерліфтингу, триразова чемпіонка Європи та світу, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів України з пауерліфтингу серед юніорок;

  • Конюхова Валерія кандидат у майстри спорту України з пауерліфтингу, чемпіонка Європи, триразова чемпіонка України з пауерліфтингу серед юніорок;

  • Шенгур Юрій – майстер спорту України з плавання, чотириразовий чемпіон і призер чемпіонатів світу, дворазовий чемпіон Європи, срібний і бронзовий призер Паралімпійських ігор;

  • Соловей Нікіта – майстер спорту України з військово-спортивного багатоборства, чемпіон світу та Європи-2023, багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів України;

  • Городянин Едуард – майстер спорту України з плавання, призер чемпіонату Європи з плавання, багаторазовий чемпіон України ;
  • Сердюк Михайло – кандидат у майстри спорту з кікбоксингу, дворазовий чемпіон Європи та світу, чемпіон Європейських університетських ігор 2022, багаторазовий чемпіон України.

Подякою ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за високу професійну майстерність, активну громадську позицію, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України відзначили:

  • Оксану Гордієнко – майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу;

  • Олександра Косяка – майстра спорту України з карате, призера чемпіонату світу та багаторазовому чемпіону України;

  • Анастасію Коваленко – чемпіонку Європи та багаторазову чемпіонку і володарку кубків з більярду, викладачку кафедри фізичної культури та спорту.

Подяки за високі спортивні досягнення, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України отримують гравці футбольної команди Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», переможці ХVІІІ Універсіади Полтавщини з футболу та міні-футболу-2023:

  • Койнаш Андрій;
  • Кожевнік Денис;
  • Каралкін Владислав;
  • Костенко Андрій;
  • Морозов Леонід;
  • Караван Євгеній;
  • Коломієць Олександр;
  • Клементьєв Дмитро;
  • Яременко Ростислав;
  • Різник Вадим;
  • Галаган Назар;
  • Луценко Валерій;
  • Дмитренко Володимир;
  • Сопільник Євгеній;
  • Непийвода Максим;
  • Соболь Естафан;
  • Трускало Андрій;
  • Рябоконь Єлизавета;
  • Хруль Оксана;
  • Поберій Юлія.

За результатами змагань статуетку кращого гравця футбольної команди вручили Юлії Поберій та Андрію Трускало.

Подякою за високу професійну майстерність, активну громадську позицію, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України відзначили Олексія Воробйова – тренера футбольної команди університету, старшого викладача кафедри фізичної культури та спорту.

Подяки вручили спортсменам секції черліденгу:

  • Шумейку Данилу – майстру спорту України з черлідингу, дворазовому чемпіону Європи з черлідингу 2022, 2023;

  • Сорокіній Єлизаветі – кандидату у майстри спорту України з черлідингу, срібній призерці чемпіонату України ;

  • Голуб Анастасії – кандидату у майстри спорту України з черлідингу, чемпіонці Європи та України;

  • Звагольській Ксенії – кандидату у майстри спорту спорту України з черлідингу, дворазовій чемпіонці України з черлідингу.

Подякою за високу професійну майстерність, активну громадську позицію, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України  нагородили Тетяну Синицю – майстра спорту України з черліденгу, багаторазову чемпіонку та призерку Чемпіонатів Європи та України, доцента кафедри хореографії і танцювальних видів спорту, тренерку секції черліденгу.

Подяки вручили гравцям волейбольної команди університету:

  • Оніпку Богдану – гравцю волейбольної команди університету, кандидату у майстри спорту України з волейболу, переможцю ХVІІІ Універсіади Полтавщини з волейболу та пляжного волейболу-2023, гравцю Супер ліги з волейболу;
  • Тарану Максиму – гравцю волейбольної команди університету, переможцю ХVІІІ Універсіади Полтавщини з волейболу та пляжного волейболу-2023, гравцю вищої ліги з волейболу;

  • Безкорсій Анастасії – гравцю волейбольної команди університету, переможиці ХVІІІ Універсіади Полтавщини з волейболу та пляжного волейболу-2023, гравцю першої ліги з волейболу;

  • Литвиновій Єві – гравцю волейбольної команди університету, переможиці ХVІІІ Універсіади Полтавщини з волейболу та пляжного волейболу-2023.

Статуетку кращого гравця вручили Богдану Оніпку та Анастасії Безкорсій.

Подяку отримав тренер волейбольної команди університету, старший викладачу кафедри фізичної культури та спорту Андріан Остапов.

  • Мичку Єгору – кандидату у майстри спорту України з триатлону, срібному призеру чемпіонату України з триатлону, срібному призеру Чемпіонату України з дуатлону

Подяки вручили гравцям баскетбольної команди університету:

  • В’юницькому Володимиру – гравцю баскетбольної команди університету, переможцю ХVІІІ Універсіади Полтавщини з баскетболу та стрітболу 3х3-2023, учаснику чемпіонату України з баскетболу
  • Бойчаку Миколі – гравцю баскетбольної команди університету, переможцю ХVІІІ Універсіади Полтавщини з баскетболу та стрітболу 3х3-2023, учаснику чемпіонату України з баскетболу
  • Ковалів Анастасії – гравцю баскетбольної команди університету, переможеці ХVІІІ Універсіади Полтавщини з баскетболу та стрітболу 3х3-2023, учасниці чемпіонату України з баскетболу
  • Бятець Єлизаветі – гравцю баскетбольної команди університету, переможцю ХVІІІ Універсіади Полтавщини з баскетболу та стрітболу 3х3-2023, учаснику чемпіонату України з баскетболу

Статуетка кращим гравцям баскетбольної команди дісталася Володимиру Вюницькому та Єлизаветі Дятець.

Подяку за високу професійну майстерність, активну громадську позицію, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України вручили Руслану Жалію – тренеру з баскетболу, старшому викладачу кафедри фізичної культури та спорту.

  • Патосі Єгору – бронзовому призеру чемпіонату України з легкої атлетики;
  • Ольховському Івану – учаснику чемпіонату України з легкої атлетики.

Подяки вручили команді університету з настільного тенісу:

  • Лисенко Юлії – гравцю команди університету з настільного тенісу, переможеці ХVІІІ Універсіади Полтавщини з настільного тенісу-2023;
  • Виноходову Андрію – гравцю команди університету з настільного тенісу, переможеці ХVІІІ Універсіади Полтавщини з настільного тенісу-2023.

Подякою відзначили тренера команди університету з настільного тенісу, викладача кафедри фізичної культури та спорту Андрія Черменського.

Подяки вручили спортсменам секції гирьового спорту:

  • Мирній Єлизаветі – майстру спорту України з гирьового спорту, чемпіонці України та Європи 2023 року з гирьового спорту;

  • Свириденку Олександру – майстру спорту України з гирьового спорту, чемпіонці України та Європи 2023 року з гирьового спорту;

  • Цибульку Олександру – майстру спорту України з гирьового спорту, чемпіонці України та Європи 2023 року з гирьового спорту;
  • Чуйку Антону – майстру спорту України з гирьового спорту, чемпіонці України та Європи 2023 року з гирьового спорту;

  • Дуленку Артему – майстру спорту України з гирьового спорту, чемпіонці України та Європи 2023 року з гирьового спорту;

  • Явір Дарії – майстру спорту України з гирьового спорту, чемпіонці України та Європи 2023 року з гирьового спорту.

Подяками відзначили:

  • Коробова Павла – володара чорного поясу ІІІ ДАН по Таеквон-До GTF, 7-ми разового чемпіона України, володара кубка України;
  • Джіркінса Ентоні – кандидата у майстри спорту України з кікбоксингу, призера Чемпіонату Європи, призера Європейських університетських ігор 2022, багаторазового чемпіона України.

Подяки вручили спортсменам секції армспорту:

  • Гречаній Вероніці – кандидату у майстри спорту України, призерці чемпіонату світу та багаторазовій чемпіонці України з армреслінгу;

  • Варичу Сергію – майстру спорту України з армреслінгу, чемпіну Європи та світу з пара-армреслінгу;

  • Письмаку Артему – майстру спорту України з армспорту, тренеру команди університету з армспорту.

Подяки вручили спортсменам секції веслування на байдарках і каное:

  • Боровику Олегу – майстру спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, віце чемпіон світу, 2-разовому чемпіону Європи та багаторазовому чемпіону України з веслування на байдарках і каное, призеру чемпіонату Європи та Кубку світу з веслування на баййдарках і каное (2023);

  • Литвиненку Тарасу – кандидату у майстри спорту України з веслування на байдарках і каное, чемпіону України та призеру Європи 2023;

  • Лужецькому Даниїлу – кандидату у майстри спорту України з веслування на байдарках і каное, чемпіону України та призеру Європи 2023.

Нещодавно науковці і студентки Полтавської політехніки отримали нагороди до Дня фізичної культури і спорту.

Нагадуємо, випускник політехніки Іван Май став срібним призером Чемпіонату Європи з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців, другокурсник ФФКС Єгор Мичко став срібним призером Чемпіонату України з триатлону серед молодівикладач кафедри фізичного виховання став володарем Кубку України з каратестудент ФФКС Нікіта Соловей став чемпіоном Європи з військово-спортивних багатоборств, студентка політехніки Вероніка Гречана стала однією з найсильніших армреслерок світу серед юніорів, а спортсменки політехніки стали призерками Чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»